reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Super udany dzień. Ilość prezentów dla naszej malutkiej, które dziś dostaliśmy, totalnie nas zaskoczyła (temat Zakupowo -Wyprawkowo). A tak to lenimy się dziś. Znajomi imprezują na mieście, a ja dziś spasowałam. Mam ochotę na spokojny wieczór w domu. Jutro mam kilka godzin warsztatów z tańca i zastanawiam się w co ja się wpakowałam:-) Ale może przeżyję. Miłej nocy wszystkim ciężaróweczkom:-)

reklama
Ja dziś dopiero o tej godzinie, bo w końcu weekend i mogę trochę czasu spędzić z mężulkiem, choć i tak w domu też pracuje. Zabrał mnie do kina i pożarłam popcorn i m&m'sy - coś ostatnio mam na nie wielką ochotę.:-D:-D
Malutka fikała przez cały seans - chyba będzie lubiła chodzić do kina tak, jak my, no, albo tak smakował jej popcorn;-)

Witam nową czerwcówkę :-)

Piszecie o uszykowanych i już w części popakowanych torbach a ja nadal mam lenia...dziś tylko zrobiłam w jednej szafce miejsce na ciuszki, które dostaliśmy, wyjęłam swoje książki ze studiów i pytanie tylko gdzie ja mam je teraz wcisnąć..?? Miejsca brak, potrzebuję nowej szafki!!!!

No nic, idę się umyć i do wyrka, bo coś zmęczona jestem. dobrej nocki

z moich postepow to mam dwie szuflady juz przygotowane ciuszkow od 0-3mcy...wiec cos ruszylo z miejsca, mam przewijak i kolyske. To wszystko, w nastepnym miesiacu planuje kupic pieluchy, kocyki, kolderke i moze plyn do kapieli. Potem butelke, wanienke i to chyba bedzie na tyle. Nie wiem co z tymi koszulami czy musze je kupowac? moze poprostu wielkie t-shirty starcza co?

Mamina - Tobie ma być po prostu wygodnie w tym, co weźmiesz sobie do szpitala, ja miałam poprzednim razem ze dwa większe T-Shirty i spodnie od dresu, ale teraz i tak muszę sobie kupić ze dwie piżamki, wiec jest okazja, a do szpitala się przydadzą.

Ja oprócz części ciuszków dla małego nie mam jeszcze nic. Dzisiaj koleżanka która rodziła 22 lisopada obiecała, że pożyczy mi wszystkie rzeczy po swoim brzdącu, więc już ciuszków kupowac nie muszę więcej.

I naprawdę jak tak zaczęłam liczyć to za dwa tygodnie zaczne III trymestr i to fatycznie już prawie finał. Zaczynam się bać normalnie. Postanowiłam, że od początku marca zaczynam poważne zakupy łącznie z pakowaniem torby. No i też muszę odbyć wizytę w szpitalu w Piasecznie co by obejrzeć oddział, zapytać co dokładnie mam ze sobą zabrać, a co oni już oferują, biorąc pod uwagę np. fakt, że nie chcę karmić piersią.

No i zastanawia mnie też fakt z tym planowanym CC. Mam skierowanie od chirurga, termin porodu wyliczony na 11.06. no ale chyba się nie czeka na ten termin tylko przyjeżdża się wczesniej prawda? No i kto wyznacza wtedy taki termin CC - lekarz ze szpitala czy moja ginka prowadząca?

mlodak a Ty masz planowane cc?
Ja mam 19 kwietnia spotkanie w sprawie porodu z tego wzgledu, ze jestem juz po jednym cięciu. Ciekawa jestem co zadecydują, wszystko możliwe, że wyznaczą termin cc i tyle. Planowane cc robi sie zazwyczaj 2 tyg. przed terminem :tak:

mamina- spoko wodza, wszystkie zdazymy, jak nie, tyo tatusiowie beda biegac z jak kot z moczem, nie my ;-)
moj planuje w przyszly poniedzialek dzien wolny i dalsze zakupy.
Mamy juz prawie wszystkie rzeczy z tych tanzszych i mnieszych, na meza czeka grubszy kaliber ;-)
Brakuje nam mebelkow, lozeczka, bujaka-chustawki, i calego ostprzetu hi-tech ;-)

Dzien dobry wszystkim!
Ja dzis za moment wracam do domkuuuuuuu :tak::-D

Witam i ja.
Nam juz w sumie został tylko wiekszy kaliber wozek fotelik łozeczko.. kosmetyki to w kazdej chwili przy okazji w sklepie sie bierze po mału. Teraz czas troche obkupic mnie.

Wrócilismy;-)

A no ja pisałam co mi sie podoba w ogródku a jeszcze mamy agawy zapomniałam - tak mi sie to nie podoba ze szok, ale p sie uparł i tak sa dwie wielkie :confused2:
Co do tygodni miesiecy i trymestrow to nie wiem wklejamy to ????

edit
Wiem, ze nie pierwsza dołuje i mecze temat - ale dzis z kolei mi jest źle z powodu wagi ;((( Sama to jako tako to chrzanie, bo wiem co po co jest,ale jak wracalismy do domu zaczęlam skarzyc sie P, ze pomału zamieniam sie w słonia i robie sie juz konkretnie gruba a on nic:zawstydzona/y: Wiecie jak mi sie przykro zrobiło :-(

Buziak TY jesteś chuda jak patyk. Ja już z doła wagowego chyba nie wyjdę- dzisiaj kolejny kilogram to przodu czyli 9 na plusie. Wczoraj spędziłam pół dnia w szpitlu pod kroplówkami. Zjadłam tylko 6 kanapek na chrupkim pieczywie, z chudym serem , ogórkiem i rzodkiewką, jabłko i 2 michałki. Przeciez to neimozliwe!!!!Spuchnięta nie jestem...

jutro idę na glukoze , bo to nie ejstem normalne...

Ostatnia edycja:
reklama
avo - a czemu w szpitalu????? chuda to ja byłam 10kg temu!! A bardzo chciałabym zobaczyc Twoje zdjecie, bo odnosze wrazenie ze jeszcze chudsza ode mnie jestes:-p ile wazysz i masz wzrostu????
Zebym nie zapomniała, Twoja kuzynka podoba sie mojemu synowi hehe I co fajne to on dopiero zaczyna interesowac sie płcia przeciwną wiec to podwójny komplement w kierunku "Asi" ;-):tak:

Do góry