reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

delwer - torby nie pakowałam, ale pomału odkładam to, co do torby.
Brakuje tylko kosmetyków dla dzidziusia, dla mnie podkładów (albo podpasek max) i piżamki chyba sobie kupię, ale takie cieńsze, bo u nas w szpitalu jest bardzo ciepło na oddziale noworodkowym,

Za tydzień przylatuje córcia, to przywiezie mi jeszcze parę rzeczy, która moja mama kupiła dla malucha.

No i przed nami przemeblowanie w sypialni, bo trzeba znów wstawić łózeczko i przestawić tapczanik Alinki.

reklama
Chyba powoli trzeba kompletować rzeczy do torby:tak:
Niby juz niektore kupione ale lepiej mieć wcześniej wszystko niż potem na szybko myśleć co i jak, a zaraz przecież marzec:szok:
przeleci jak nie wiem...

buziak traktowałam go dokładnie tak jak piszesz, moja mama piętro niżej ma 8 pięknych cudnych storczyków ja mojego traktuje tak samo i nic z tego, po prostu nie umiem dogadać się z domowymi kwiatkami ale nadrobię to w ogrodzie :tak:

josie my właśnie będziemy mieć duży ogród i sporo okien w domu więc zamierzam brak domowych roślin nadrobić ogrodem a w domu może jakaś juka się gdzieś uchowa ;-)

A w temacie tej torby dziewczyny oświećcie mnie bo nie jestem pewna jak to jest z tymi majtami jednorazowymi, kupuje się te siateczkowe i do tego się wkłada podpaski albo podkłady czy one już tam coś maja? Może głupie pytanie no ale nie wiem

Zdazylam zauwazyc, ze o kwiatkach piszecie. BUZIAK w ktorym to miejscu trzeba prztciac tego storczyka bo ja w domu mam kilka i za kazdym razem mi szybko padaja, podlewam raz w tygodniu ale nie wylewam wody bo nie wiedzialam. Raz podcielam ale chyba zle bo lodyga mi uschla. Dwa kolejne mi sie ulamaly bo staly na parapecie i byl przeciag ale o dziwo jako jedyne wypuscily nowe lodygi i nie wiem od czego to zalezy?

Trzeci pęd od góry. Chociaz musze Ci powiedziec, ze czasem bez wzgledu na przyciecie usycha. Wydaje mi sie ze czasem trefny badz poprostu wysuszony kwiat sie juz kupuje, bo ja storczyki postawiłam sobie za punkt honoru, ze to opanuje i koniec! I naprawde długo je obserwowałam, pamietałam i podlewałam na zawołanie. I góra usychała a wypuszczał nowe korzenie np:eek: Wiec albo jeszcze o nich czegos nie wiem albo mogą byc tak w sklepach czy kwiaciarniach podlewane:baffled:

Co do torby to ja awaryjnie niektore ciuszki własnie piore. Beda czekały i mam nadzieje ze przepiore je jeszcze raz w maju;-)

tialana - wkładasz w nie co chcesz podkłady badz podpaski ;))

Co do ogrodu mi najbardziej podobaja sie wszelkiego rodzaju iglaki - w kazdych kształtach, gdzie niegdzie moga pojawic sie jednego koloru tulipany np, jakies drzewka na nozkach i wsio!! nic wiecej

Ostatnia edycja:
Buziak - Wlasnie mi sie tak ulamaly na wysokosci trzeciego pedu. Ale wypuszczaja nowe u jednego od dolu a drugi i od dolu i na tej lodydze tylko ze jeden ped nizej. A pozostale storczyki mi padly ale teraz wiem, ze za krotko obcielam. Tez staram sie je bacznie dogladac i sie bardzo ciesze ze chociaz te dwa mi odzyly tzn jest nadzieja ze inne tez :-):tak: Dzieki za rady.

uciekam do garow bo P zaraz wroci a ja na kanapie i zero pomyslu na obiad :sorry:

Hej dziewczyny !!!
Co do torby do szpitala,to w sumie pizamki juz mam, nawet skarpetki, stanik do karmienia, spodnie juz tez odlozone na osobna kupke - w sumie to do ubrania to mam wszystko,nawet dla baby na wyjscie tez mam juz - tutaj nic nie musze miec w szpitalu dla dzidzi,tylko dla siebei ubrania,bo tak to podklady szpital zapewnia. Jedynie co to musze zakupic paste,szczoteczke,jakis zel do mycia i schowa,zeby nikt nie zuzyl.

Zycze milego weekendu.

Fajna stronka mozecie sobie sprawdzic jak Wam idzie waga;-)Waga w ciąży

i moze wkleje to w linkach zeby nie zginelo

super jest ta stronka :) mnie zostało jeszcze 7 kg do tej bardziej optymistycznej granicy ;) a już się martwiłam, że przytyłam za dużo (6,5kg)

i jestem za wklejeniem tego przelicznika tygodni i miesięcy ciąży :) ja korzystam z tego, co któraś z was go tu ostatnio wkleiła, chyba Niespodzianka Jak liczyć tydzień i miesiąc ciąży? | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

wy tu o torbie, a ja nic jeszcze do szpitala nie kupiłam...

Ostatnia edycja:
Co do ogrodu mi najbardziej podobaja sie wszelkiego rodzaju iglaki - w kazdych kształtach, gdzie niegdzie moga pojawic sie jednego koloru tulipany np, jakies drzewka na nozkach i wsio!! nic wiecej
Ja właśnie też iglaki i wszelkie drzewka i krzewy do formowania bo lubię się bawić z nożycami :tak: a poza tym trochę traw, wrzosów, i różaneczników i dla mnie piękny ogród musi mieć zadbany trawnik bo nawet przy najpiękniejszych roślinach brzydki trawnik ujmuje urok całemu ogrodowi no i z tyłu ogrodu będzie miejsce na parę grządek z truskawkami, malinami i pietruszką i jakieś drzewa owocowe no i piaskownica też gdzieś musi być:tak: działka spora to mam pole do popisu ale znając życie 3/4 terenu zajmą pojazdy mojego mężczyzny:cool:

Hej dziewczyny !!!
Co do torby do szpitala,to w sumie pizamki juz mam, nawet skarpetki, stanik do karmienia, spodnie juz tez odlozone na osobna kupke - w sumie to do ubrania to mam wszystko,nawet dla baby na wyjscie tez mam juz - tutaj nic nie musze miec w szpitalu dla dzidzi,tylko dla siebei ubrania,bo tak to podklady szpital zapewnia. Jedynie co to musze zakupic paste,szczoteczke,jakis zel do mycia i schowa,zeby nikt nie zuzyl.

Zycze milego weekendu.
No widzisz a ja zapomniałabym o kosmetykach dla siebie ;-)

Hej wszystkim;)
Jestem Gosia i tak jak wy mam termin na czerwiec. Dokładniej to na 6 czerwca.
Mam nadzieje, że mnie miło przyjmiecie do swojego grona:-D

reklama
Do góry