reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Moje drogie spływam do łóżeczka bo wyjątkowo wcześnie zmęczona się czuję. Oczy same się zamykają. Dobrej nocki wszystkim mamusiom życzę.

reklama
Moj mąz ma tak, ze jak zje porządne sniadanie (mowie o weekendzie bo w tygodniu wraca kolo poludnia diopiero z pracy prosto na obiad) to obiad lekki a kolacji czasami w ogole:szok: a w tygodniu przed nocką je duzo bo twierdzi, że rano nie jadl sniadania.
i mnie wlasnie namawia, zebym zaczela jeśc porządne sniadania to nie bede taka glodna poznym popoludniem i wieczorem, moze cos w tym jest?!

może i tak,ale ja nigdy rano taka strasznie głodna nie jestem,zjem śniadanie bo muszę i to coś lekkiego-jakiś jogurt,serek+bułeczka+owoc,a dopiero koło 15-16 zaczynam się robić głodna i magłabym ciągle w lodówce siedzieć:wściekła/y:Choć w tej ciąży i tak nie jest źle bo dopiero 5,5 kg na +,a w poprzedniej już miałam z 12:szok::szok:a w sumie przytyłam 30:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tyle dobrze,że po pół roku od porodu już miałam wagę wyjściową a po roku zeszłam do mojego ulubionego tonażu i tak się trzymałam.Zobaczymy jak to teraz będzie.
Właśnie sobie uświadomiłam,że muszę poszukać jakiegoś pediatry bo muszę już zgłosić Jasia.

Kobietki ja spadam bo mi się oczka kleją.Może mnie przez jakiś czas nie być bo nam dopiero będę neta zakładać,a nie wiem jak mój telefon będzie działał.Jakby co to ja trzymam kciuki za to,żeby wszystko było tak jak być powinno!!!
Kolorowych snów,papatki;)

może i tak,ale ja nigdy rano taka strasznie głodna nie jestem,zjem śniadanie bo muszę i to coś lekkiego-jakiś jogurt,serek+bułeczka+owoc,a dopiero koło 15-16 zaczynam się robić głodna i magłabym ciągle w lodówce siedzieć:wściekła/y:Choć w tej ciąży i tak nie jest źle bo dopiero 5,5 kg na +,a w poprzedniej już miałam z 12:szok::szok:a w sumie przytyłam 30:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tyle dobrze,że po pół roku od porodu już miałam wagę wyjściową a po roku zeszłam do mojego ulubionego tonażu i tak się trzymałam.Zobaczymy jak to teraz będzie.
Właśnie sobie uświadomiłam,że muszę poszukać jakiegoś pediatry bo muszę już zgłosić Jasia.

Kobietki ja spadam bo mi się oczka kleją.Może mnie przez jakiś czas nie być bo nam dopiero będę neta zakładać,a nie wiem jak mój telefon będzie działał.Jakby co to ja trzymam kciuki za to,żeby wszystko było tak jak być powinno!!!
Kolorowych snów,papatki;)

On właśnie zawsze budzi się rano głodny i to bardzo:tak:
Ja sie budzę głodna ale jak prześpie sie w dzień:-D na szczęście bardzo rzadko się to zdarza. A rano nigdy nie jestem głodna:no:

ja w 1 ciazy tez przytylam prawie 30 kg:zawstydzona/y:
i na tym etapie z Kuba chyba juz kolo 14 miałam:szok::zawstydzona/y:
teraz niby mniej ale niewiele bo juz 9.5 kg:zawstydzona/y: choc rano waga pokazywala 9 heh:-)

mój M. stwierdził,że kiedy mam przytyć jak nie w ciąży???I obiecał,że jakoś tak się zorganizuje i poukłada,żeby po porodzie mogła sobie chodzić na aikido znowu i na pewno szybko zrzucę to co mi się nazbiera.A w ogóle to mi dzisiaj powiedział,że głupia jestem,bo jak założę kurtkę to wcale nie widać żebym w ciąży była i mam sobie nie wkręcać,że jestem gruba i brzydka.Więc stwierdzam,że wszystkie jesteśmy piękne i słodkie i zgrabne - na swój sposób:-):-):-)

Dobry wieczór:-)

Hello wieczorne!

Ejj jak to jest ze wy czujecie juz kopanie az w zebrach a ja tylko dol podbrzusza mam sie martwic ze nie pnie sie do gory ??:((

Poza tym czy Wam czasem tez dretwieje kawal poslada z udem ;/// mnie ostatnio lapie nawet 2 razy dziennie...

Dzien u mnie mija pracowicie troche dzisiaj papierow porobilam i popisalam na kompie pare dokumentow....potem poszlam do sklepu i jestem sama na siebie zla:
stalismy juz przy kasie i sobie przypomnialam ze wody mineralnej nie ma... a ze malzon gadal przez telefon postanowilam sama ją przytachac... nie dosc ze sciagnelam cala zgrzewe -6x1.5l z gornej polki to jeszcze tachalam pol sklepu...no bezmozg ze mnie normalnie ;///

Ja sie pomalu klade przez weekend mnie nie bedzie albo bede bardzo malo bo zajecia 8-21 :)

Buziaki.dobranoc!
Mam w tym samym czasie tygodni rozwój u Mnie jest to samo pod brzuchem szaleje..wczoraj przesuwał sie za ręką tatusia co za słodki widok ..czasem troszkę wyżej ale powiem wam że mój brzuch taki duży to niejest jedynie jak cos zjem to sie robi większy.
Co do dzwigania lekarz mi mówił żeby nie brać wiecej do rąk jak waży dziecko czyli niemożna nawet cukru kupić???
Może to troszkę przesadzone ale Ja widzę po sobie że niewiele mogę dzwignąc bo mnie podbrzusze pobolewa i się szybko męcze.....
Wczoraj pogadałam sobie z Moim Brandonem < hhaha zaraz będzie że ma imię jak z serialu 90210> czy chce być obecny przy porodzie. Powiedział że tak ..więc zapytałam jak zaregujesz na widok krwi , że potem łożysko wychodzi za zewnątrz itd . .. powiedział że nie wie sądząc po jego Minie chyba nie przemyślał tego do końca aby uczestniczyć w tym pięknym momencie....faceci.
Wizyta u lekarza jutro bo wczoraj pojechałam tam i sobie zażyczyli 125 dolców za pierwsza wizytę czyli 125 x 3,40 czyli dziękuje bardzo .Potem powiedziałam żebyśmy spróbowali ze szpitalem centralnym tutaj i może przyjmą moja polisę i kazali jutro sie pojawic tj. w niedziele mojego czasu.......więc okaże sie jutro co tam na dole słychać. :-)

haha paulina to ty masz juz jutro niedziele? :szok:

pola ja wlasnie zjadlam kanapke z zoltym serem i suszonymi pomidorami z oleju... nie zebym byla glodna, po prostu mialam ochote :) tez uwazam ze najgorzej sie powstrzymac wieczorem.

no a na plusie jakies 9 kg juz pewnie bedzie.... ale ja sobie wmawiam ze chudzin bylam to teraz musze jesc zeby maly pozniej mial dobre mleko. i ze on wszystko wyje :)

josie to Ty masz tyle co ja na plusie:tak:

ruda moj mąż też na szczęście nic nie ma do mojej wagi, wrecz odwrotnie.
Mowi, ze przesadzam:tak: ale ja wiem, że nie:zawstydzona/y: może chce mnie pocieszyć?!:-D

Dziewczyny wstawiłam o nowym becikowym tzn zmienionych zasadach na przydatne linki.Jak by ktoś chciał poczytać.Wybieram sie do Muzeum Policji tutejszej pooglądać pracę detektywów itd....zawsze miałam ciągoty do pracy za biurkiem kto wie ktoo wie co po wychowawczym będe robić...hih:-) MIłej nocy i do rana....:-):-):-)

reklama
polaa ja myślę,że to nie jest tak,że oni chca nas pocieszyć.Mój mężuś pewnie by mi nie mówił,że ślicznie wyglądam gdybym mu się rzeczywiście nie podobała.On jest szczery aż do bólu i jak cos jest nie tak to od razu mówi bez owijania w bawełnę!I nie tylko on mówi,że nie wyglądam na prawie 7 miesiąc,bo wielu znajomych jak słyszy,że termin na początek czerwca to robi wielkie oczy.
Josi ja cię proszę ty mi nie mów!!!bo ja się zaraz głodna robię!!!!
Miała iść do łóżeczka ale mi się odechciało,a rano jak zombie będę:-)

Dziewczyny wstawiłam o nowym becikowym tzn zmienionych zasadach na przydatne linki.Jak by ktoś chciał poczytać.Wybieram sie do Muzeum Policji tutejszej pooglądać pracę detektywów itd....zawsze miałam ciągoty do pracy za biurkiem kto wie ktoo wie co po wychowawczym będe robić...hih:-) MIłej nocy i do rana....:-):-):-)

poczytałam....i myślę,że to znowu się nie sprawdzi jak prawie każdy pomysł...a że znam sytuacje przyznawania wszelakich zasiłków od "wewnątrz" to już widzę jakie przekręty robią niektórzy ci co im dochód przekroczy...oj szkoda gadać...

teraz już naprawdę idę lulać:-)
pa pa pa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry