reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Odkurzyłam i umyłam podłogi na górze, umyłam łazienkę i .... zbieram siły na rundę drugą na dole :-D Tyle że tu znacznie więcej roboty a mi sił już brak :rofl2: a kiedy kuchnia:eek:
Dajcie mi dziewczyny kopniaka w tyłek na rozpęd to może pomoże :-D

reklama
ja płynów do mycia ciała Mustelli, nie polecam. Balsamy dla mam ma dobre i kremy do pupy.

co do wyprawki to my tez tym razem musimy liczyć na siebie. Mało nie zarabiamy, ale w Warszawie koszty zycia sa olbrzymie niestety:(

ja też szykuję się do generalnego remontu w domu także mi teraz to będzie potrzeba sporooo kasy sam mały remont to jakieś 100 tys zł bo całe szczęście że elewację i wymianę okien już mam za sobą, też musze ogród doprowadzić do porządku i kupić jakieś nowe meble zresztą jak sobie o tym pomyślę to nie wiem jak do tego się zabrać, mieliśmy zacząć remont w marcu ale nie zdążymy, postanowiłam że zaczniemy tak lipiec sierpień, ja wtady z małą pójdę do rodziców K a tu się będzie remontować, mieliśmy remont zacząć wcześniej ale ja chce najpierw się do dziecka przyzwyczaić, nauczyć się wszystkiego a później iść mieszkać gdzie indziej

chyba masz duzy dom , coo? skoro mały remont az 100tys ;p

verita
mocny kop ode mnie !! ;)

Ostatnia edycja:
Buziak sprawdź czy masz pralkę pustą :-)
O rybie bym zapomniała, musze wyciągnąć, bo bedziemy musieli jeść rybę w formie kostek lodowych... :szok:

teraz pusta bo mi sie płyn do płukania skonczył, ale przypomnij wieczorem:tak: bede wdzieczna;-)

Co do remontu to zrobilismy dół, na górze nowe tynki, rownane posadzki. mamy kupione drzwi, płytki do łazienki, sedes i te sprawy mamy leczchcemy inne wiec zeby ograniczyc sie na ile sie da to łazienka poczeka. Wystarczy kupic kłasc panele, malowac i bez mebli mozemy mieszkac i na górze hehe:-D
O schodacz nawet nie chce myslec.... :no:

o powiedzcie z czego macie schody????? i co polecacie?

Dobrze ze w ogrodku wzglednie ogarnelismy w tamtym roku, teraz tylko psa trzeba pętac zeby nie kopał i bedzie luzik

kamilka - teraz ceny materiałow takie, ze ta kwota zbiera sie nie wiadomo za co. do tego majstrow popłacic... 100 na remont to naprawde nie wiele - takie czasy

Nikus jakis zły chyba bo mi cały brzuch skacze:cool2: albo poszedł na basen hehe

Ostatnia edycja:
To się tak tylko wydaje... My na szczęście mamy remonty już za sobą :-) Ale poszło na to jednak sporo kasy.Zawsze coś wyjdzie w praniu :-) Ale za to teraz mam świeżo, czysto i ładnie :-) Tylko kredyt trzeba spłacać. Pokój córci też już prawie gotowy. Wszystko mam po dzieciach siostry, niektóre rzeczy nawet z metkami:) Łóżeczko i wózek jest, czyli wydatków zero:)))

My robimy powoli a bez kredytów, jakos boje sie zadłuzenia... Szybciej by było napewno.. Na razie zrobilismy dół i w sumie tez jeszcze go konczymy, cos ciagle wychodzi w praniu jak mowisz. Ale szczescie mam takie ze moj mąż sporo robi sam i na tym duuuuzo zaoszczedzilismy/ od elektryki po tujki - jeden bok wsadzony mamy tujkami roboty mojego męża:tak: Mam taka jedna kumpele, ktora wyjsc z podziwu nie moze ze on taki zaradny /jej ledwie buty wiaze wiec P to taki sto procent MEN dla niej nie:-D

ja płynów do mycia ciała Mustelli, nie polecam. Balsamy dla mam ma dobre i kremy do pupy.

co do wyprawki to my tez tym razem musimy liczyć na siebie. Mało nie zarabiamy, ale w Warszawie koszty zycia sa olbrzymie niestety:(
a ja właśnie odwrotnie :-D miałam mustele podwójnie działającą przeciw rozstępom i jakoś średnio mi podchodziła (ale to tylko moja opinia), teraz się przestawiłam na elancyl i dla mnie jest cool, a tak naprawdę to zobaczymy na koniec, bo jak wiadomo po efektach go poznamy :-D. A płyn ten do mycia poleciłam, bo wiem, że moja bratowa używa przy swoim dziecku i bardzo sobie chwali. Jak widać "co kraj to obyczaj" :happy: Widać trzeba wypróbować samemu. Tak czy siak, jak kogoś interesi to płyn do mycia dzieciaków jest w dobrej cenie tam gdzie napisałam :)
teraz pusta bo mi sie płyn do płukania skonczył, ale przypomnij wieczorem:tak: bede wdzieczna;-)
Nikus jakis zły chyba bo mi cały brzuch skacze:cool2: albo poszedł na basen hehe
Spoko, jak nie zapomnę to Ci przypomnę :cool:
A mi właśnie L oznajmił, że rano jak budzik mu się włączał, a później drzemki przestawiał, to mały strasznie szalał w brzuchu i tak leżał i wyczekiwał kopniaczków z rana :happy:

Ja ostatnio zakupiłam w rossmanie wodę micelarną do demakijażu oczu i twarzy Bourjois. Bardzo dobrze zmywa, no i 250 ml za jakieś 11 zł. W komplecie kupiłam też płyn do demakijażu oczu, też Bourjois, cena też ok 10 zł. Płyn do oczu już wykończyłam, teraz kończę płyn micelarny. Dla mnie rewelacja. Z pewnością kupię drugie opakowanie.

ja za to AA dałam 14.90 i jest i do oczu i do twarzy

Kamila a mój dom taki troche duży choć w sumie cała powierzchnia mieszkaniowa to jakieś 100 m, ale niestety od niemaca to ten dom remontu nie pamięta i dlatego tyle kasy trzeba

My robimy powoli a bez kredytów, jakos boje sie zadłuzenia... Szybciej by było napewno.. Na razie zrobilismy dół i w sumie tez jeszcze go konczymy, cos ciagle wychodzi w praniu jak mowisz. Ale szczescie mam takie ze moj mąż sporo robi sam i na tym duuuuzo zaoszczedzilismy/ od elektryki po tujki - jeden bok wsadzony mamy tujkami roboty mojego męża:tak: Mam taka jedna kumpele, ktora wyjsc z podziwu nie moze ze on taki zaradny /jej ledwie buty wiaze wiec P to taki sto procent MEN dla niej nie:-D

ja bez kredytów nie mogę bo u mnie trzeba wszystko robić za jednym zamachem, niestety nie mogę robić remontu częściowo nie ma jak!!!
jedynie co to teraz będę remontowała jeden pokój tu gdzie mamy zamiar sapać z małą boon się jeszcze nadaje na częściowy remont, szczyt muszę ocieplić ściany przemalować tylko bo później będą tynki zbijane i na podłogę wykładzina bo parkiet będzie później cyklinowany, także taka prowizorka ze względu na to że później trzeba będzie robić hydraulikę od nowa i nowy grzejnik wstawiać

Ostatnia edycja:
To takie fajne nie? Ze my sobie spimy a tam takie niezalezne harce sie dzieja u nas w brzuchach:-D
Mi sie wczoraj syn zdenerwował niesamowicie ze go połozyłam nie na tym boku co chciał, bynajmniej tyle wnioskuje po jego zachowaniu:tak::-D

edit

alijenka - ale z kredytem szybciej i chyba fajniej - wszystko na raz masz..
my dół robilismy za gotówke wszystko naraz i bez porownania tempo i efekty tak na raz wszystko ładnie i gotowe ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie dlatego chcę za jednym zamachem wszystko robić żeby później się nie babrać, narazie dom najważniejszy a ogrodem zajmę sie w późniejszym terminie

Do góry