reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Tak, właśnie :tak:
To może kupię coś z tej serii i do tego coś aptecznego na w razie czego...

Na początku wystarczy Ci np EMOLIUM emulsja do kąpieli, wlewasz do wanny, myjesz tym całym ciało, nawet włoski na początku i to zupełnie wystarczy. Tylko kupuj to albo na allegro albo w aptekach internetowych bo normalnie jest to strasznie drogie

Tak, właśnie :tak:
To może kupię coś z tej serii i do tego coś aptecznego na w razie czego...

to wszystko zależy od podatności dzieciaczka na różne alergie . Ja jestem alergiczką - od wszystkiego mam wysypkę a Wiktor ma to po mnie, więc myślę że to dla tego u nas się nie sprawdziło.
Tak na dobrą sprawę żadna z nas nie wie czy dzidziuś nie dostanie wysypki od tego co pokupujemy :-p
Nakupujemy całe serie kosmetyków które później mogą wylądować w koszu - ryzyk fizyk - kto nie ryzykuje ten nie żyje :-p
No ale od czegoś trzeba zacząć :laugh2:

Ja nawet jesli cos by nas tfu tfu uczuliło to mam jeszcze dwóch starszych mężczyzn ktorzy uwielbiaja dłuuuuugie i kosmetyczne kąpiele. A jak nie chłopcy to tatus tez nivea by nie pogardził:cool2::cool2: Najlepiej mu ida kosmatyki dzieci, tylko o dziwo perfum chłopców nie uzywa haha

to wszystko zależy od podatności dzieciaczka na różne alergie . Ja jestem alergiczką - od wszystkiego mam wysypkę a Wiktor ma to po mnie, więc myślę że to dla tego u nas się nie sprawdziło.
Tak na dobrą sprawę żadna z nas nie wie czy dzidziuś nie dostanie wysypki od tego co pokupujemy :-p
Nakupujemy całe serie kosmetyków które później mogą wylądować w koszu - ryzyk fizyk - kto nie ryzykuje ten nie żyje :-p
No ale od czegoś trzeba zacząć :laugh2:

Ja też jestem alergiczką, ale "wziewną" ;-) Kosmetyki mnie nie uczulają na szczęście i mam nadzieję, że mała to tez ominie :tak:

widziałyście na ddtvn testy wózków ???
nioo fajne te wózki tylko nie stać mnie na żaden z nich !!!! może tylko na ten za 1700 zł :-D

to słyszałas co radza ???? zbiorka rodzinna :confused2:
noprmalnie słuchac mi sie tego nie chce - jak kogos nie stac na taki wózek za 4tys i nawet by je uzbierał to juz widze jak daje czwóraka za wozek:eek:

Ja też teraz najchętniej śpię sama! Mamy też ten luksus, że mamy 2 sypialnie więc ja planuję się przenieść do tej drugiej już niebawem, tam też wstawię łóżeczko (jak już uda mi się Maksa z niego wyrwać i przenieść do innego)

dziś w nocy obudził mnie jednoczesny ból pleców i brzucha a od rana kuje mnie jajnik

Ja nic jeszcze nie kupiłam oprócz koszyczka mojżesza bo się uparłam i nowej poduchy rogala do karmienia bo stara jest zbyt miękka i była obrzygana jakieś miliard razy

Resztę wszystko mam po Maksie, tylko pieluchy i chusteczki dokupię i może jedną butelkę ze smoczkiem w razie czego choć butelkę zamierzam najwcześniej po 6 miesiącu podać.

co do kosmetyków to mieliśmy szczęście bo Maks nie miał żadnych uczuleń i używaliśmy to co było czy raczej to co dostaliśmy w prezencie

kwestia wózka mnie przeraża i odkładam na później, najbardziej pasuje mi esprit ale są tylko czarne

Ostatnia edycja:
Hej

Tylko jeden dzień nieobecności, a kilkanaście stron do nadrobienia:szok:
z tego co za pamiętałam:

niezapominajka gratuluję egzaminów!!!

josie super, że w końcu sobie odpoczniesz!!!

mlodak super, że łożysko się podniosło :)

odnośnie pozycji do spania, to ja się straszliwie wiercę w nocy i śpię i na lewym, i na prawym boku, a nad ranem często na plecach, do tego od paru dni śpię z rogalem, trochę pomaga na napinanie się brzucha

na siusiu w nocy nie wstaje prawie w ogóle, zdarza się czasami raz w tyg albo rzadziej, że się na siusiu obudzę nad ranem
ale codziennie jak wstaje to brzuch jest bardzo napięty od pełnego pęchęrza, przechodzi po tym jak się odsikam ;)

mówisz o Baby Dream - u mnie się nie sprawdziły te rossmanowskie rzeczy - ani pieluchy ani słoiczki ani chemia - niestety :no:

Buziak ja chyba się wyposażę w Nivea .

Ja mam z tej serii Baby Dream balsam przeciw rozstępom i w ogóle go nie polecam, bo wsmarowanie tego dziadostwa po kąpieli jest absolutnie niemożliwe :crazy:

reklama
to słyszałas co radza ???? zbiorka rodzinna :confused2:
noprmalnie słuchac mi sie tego nie chce - jak kogos nie stac na taki wózek za 4tys i nawet by je uzbierał to juz widze jak daje czwóraka za wozek:eek:

tiaaaa 4 tys to prawie cała wyprawka łącznie z dokładaniem się rodziny !!!!!!!!! je jebie co za pomysły !!!!!!!! testują wózki które mają gwiazdy :szok: tylko że dla takiej gwiazdy 4 tys to może 1 dzień pracy !!!!!

Do góry