reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

My ogrod to tez o tyle zrobiony ze ladna trawka posiana i tuje porobione. Pies ma ładna bude i kojec do dokonczenia w tym roku.
a w przyszłosci chcemy dokupic działke bo mamy malenka poki co i tu sie zacznie - ogrodzenie ,wymiana kostki itp

reklama
ja mam duzy ogród bo działka z domem to 14 arów, chciałam sprzedać połowę działki ale u nas nie można się budować, a brać kasę za działkę użytkową się nie opłaca, ja nie mam nic zrobione na ogrodzie trawa to jeszcze też niemca pamięta, teren nierówny, drzewa nawet jeszcze mam poniemieckie ale nie jest tak źle na grille i odpoczynek się nadaje :-)
i też czeka mnie wymiana ogrodzenia - jak pomyślę o kosztach to jestem już chora i położenie kostki i altana i równanie masakra :-D

An.ka- ja mustelli uywałam w pierwszej ciąży- brzuch uróśł mi o 50 cm i nie mam ni jedego rozstepu, dlatego polecam:)
Jesli zas chodiz o płyn do mycia dzieci- to moja córcia ma sucha skórę i ten płyn jeszcze bardziej jej wysuszał tą skórę...az taka delikatna tarecka jej się robiła od niego.

Witam się;))
Widzę,że nadal tematy snu dominują. Ja jak już wspomniałam, też mam problemy;) pełną parą czuje, że jestem w ciąży;P najgorzej tylko z oddychaniem.
Jeśli chodzi o wyprawkę dla maluszka, to ciuszki gromadzi mi mama, a całą resztę jak łózeczko, wózek itp pozyczam od koleżanki, niestety nie stać mnie na nowe rzeczy, trochę mi przykro, bo wiadomo piewsze dziecko, chciałoby się jak najlepiej, ale takie życie.

Ja niestety nie mam mieszkania, mieszkamy na stancji i nie wiem co bedzie dalej, bo co prawda jestem przeciwniczką kredytów, ale i tak nikt by nam go nie dał....

Witam sie i ja dzis, u mnie peikna pogoda tzn nie ma slonca ale jest bardzo cieplo bo praiwe 10 na plusie juz czuc wiosne od razu humor lepszy
Buziak pisalas chyba o masazach (macie masujacej) moim zdaniem chyba lepiej na tym etapie sobie odpuscic, niby nie jest to taki intensywny masaz ale lepiej odpuscic, pozniej bedziesz mogla sie masowac do woli:-)
Co do cery to mnie sie wydaje ze duzo lepsza mam niz przed ciaza, plyny micelarne sa jak najbardziej wskazane, tyle ze ja teraz musze uzywac zamiast kremow nawilzajacych i dotleniajaocych ktore uzywalam do tej pory zamienilam ma kremy przeciw pekajacym naczynkom, bo po tych wymiotach strasznie porobily mi sie pajaczki na twarzy i dekoldzie, warto tez oczyszczac sobie twarz i cialo peelingiem ja robie sobie taki generalny dwa razy w tyg, jezeli chodzi o balsamy przeciw rozstepom to wlasnie uzywam tych rossmanowskich baby dream, na noc nakladam oliwke na wilgotne cialo a na dzien balsam ktory faktycznie cholernie ciezko sie rozprowadza ale poki co sie sprawdza, zobaczymy pozniej. Wiadomo najgorszy etap to ostatni trymestr jesli chodzi o te wstretne rozstepy;-)

co do masaży to j mam od poczatku ciązy co tydzien masażyk i sobie abrdo chwalę:)

Co do kredytu i wynajmowania mieszkania- to ja wolę płacić co meisiac na swoje......wynjmując mieskzanie płacimy tylko komus do kieszeni:( aw Warsawie koszty kredytu i wynajmu podobne bardzo tzn. za 2 pokoje średnio 1 800 zł, kredyt na 500 tys też koło 1500-2000 .

No właśnie, ja od kilku dni o asii myślę. Ale czytałam, że jakieś problemy z netem ma więc nie dziwne, że sie nie odzywa.

My od zawsze śpimy pod dwoma kołdrami. Jeden raz tylko spaliśmy pod jedną, gdy pierwszy raz K. u mnie nocował. W nocy byłam zmuszona dla siebie wyjąć koc. Przy kolejnych razach to od razu go wyjmowałam. A zaraz po ślubie kupiliśmy drugą kołdrę i jest cacy. Chociaż mój mąż to z tych zdolnych to potrafi swoją kołderkę na ziemię zwalić, a żeby nie zmarznąć to ze mnie ściąga moją :-)

My dom remontowaliśmy za kasę ze sprzedaży działek - na szczęście bo dom wymagał wszystkiego prócz wymiany okien. Pochłonęło to ok. 160tyś, a jeszcze zostały 2 pokoje, ale w nienajgorszym stanie i ogrodzenie. Więc chyba 3 działeczkę musimy zacząć ogłaszać bo o ile na pokoje kasę mamy tylko na pogodę czekamy tak na ogrodzenie to chyba ze 30 tysięcy musimy znaleźć przynajmniej.

Co do mat masujących - zdaje się, że nie wolno. Koleżanki, która rodziła w listopadzie, mąż kupił właśnie taką matę w czerwcu i było tam napisane, że kobiety w ciąży nie powinny z niej korzystać.
A zresztą jak pisałam nawet fizjoterapeuta u którego byłam we wtorek zabronil masażu pleców w II trymestrze. Dopiero od III pozwolił, ale też na bardzo delikatny.

Ostatnia edycja:
Niezapominajka, my tez z mezem na latwizne poszlismy bo mieszkamy z tesciami zrobilismy sobbie mieszkanko na dole mozna rzec ze prawie w piwnicy:-D:-D poki co obeszlo sie bez kredytow ktorych i ja sie strasznie boje, wiec mamy duzo szczescia ze mamy taki start, duzo ubranek tez dostalam od kuzynek, wiec nie wiem czy warto kupywac takie malenkie skoro juz tyle mamy, bedziemy inwestowac pozniej:-) łózeczko dostaniemy od bratowej a wozek kupia nam moi rodzice wiec poki co zyc nie umierac (wozek nie bedzie nowy lecz uzywany, po kuzynce) nie ma co sie martwic ze podostawalo sie rzeczy od bliskich dla maluszka tylko sie cieszyc, to tez nasze pierwsze dziecko i nie mam problemu z akceptacja tego ze wiekszosc dostaniemy uzywane:)

reklama
Ech mnie też czeka robienie z domem mamy do wykończenia całą górę i pokój dla dzieci ech za co my to zrobimy tak by mi ktoś dał ze 100 tysi to bym sobie fajnie zrobiła :p
wiecie co mojemy zqynowi właśnie urodził się sun przez cesarke normalnie tak mi jakoś się zrobiło dziwnie że się rozpłakałam heh wzruszające to jak wszyscy tacy podekscytowani :-)

Do góry