reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

To ja mam jeszcze gorzej, bo syn śpi z nami (między nami) i strasznie się wierci :eek: Upodobał sobie moją stronę i co rusz się na mnie uwali :baffled: M też jakoś ku mojej połowie ciągnie, także czuję się przytłoczona we własnym łóżku :szok:. Niedługo to ja z niego spadnę :confused2: ..sicilpol pewnie wyglądam w nocy jak twój mąż , skulana na brzegu:-) Tak się zastanawiam, czy nie ewakuować się do łóżka syna skoro z niego nie korzysta :-p

ja mam dwoch synów;-):tak:
i tez bardzo chetnie spia u nas. Ale bezlitosnie budze P zeby kolejno wynosił delikwentów bo do czerwca trzeba ich tego oduczyc, zeby mi małego nie zgnietli:eek:

reklama
buziak ja karmiłam Wiktora 4 miesiące , chociaż i tak go dokarmiałam pomimo cyca bo chodziłam do szkoły i wtedy na mieszankach jechał, ale na początku miałam butlę tylko od laktatora Baby Ono. Jak zrezygnował z cyca to kupiłam mu 2 butelki Avent 120ml i jedną Avent 330ml. Udało mi sie farcikiem na allegro używane te 3 butle za 10 zł kupić ;) Teraz szczerze mówiąc nie wiem jeszcze jakie butle będę kupowała - się zobaczy.

Co do kosmetyków to ja na początku miałam puderek do pupy Nivea, Oliwke Jonsons , Sudokrem, Żel do mycia już nie pamiętam jakiej firmy i chyba tyle...

Dzień dobry, dziś witam się w lepszym nastroju bo mnie koszmary nie męczył ale Sicil mi się śniła :tak: nie było cię cały dzień kobitko i wieczorem się zastanawiałam gdzie się podziewasz no i mi się przyśniło że razem z maluchami do piaskownicy szłyśmy :biggrin2:

lui85 mój brzusio tez ostatnio rośnie w oczach ale już trochę przystopował, albo się przyzwyczaiłam ;-)a mała jak figluje to też czasem mam brzuch w dziwnym kształcie, zazwyczaj spiczasty z lewej strony

buziak, verita to widze że nasi mężowie mają podobny styl spania, zasypia i budzi się ładnie na swojej połowie, a śpi zazwyczaj z głową na mojej poduszcze albo przy moim brzuchu a nogi ma tak poukładane że mimo że mamy dosyć sporę łoże to ja czasem nie mam się gdzie zmieścić z ani jednej strony a on rano przekręca się na swoją połowę i myśli że jest cacy a dodatkowo perfidnie podbiera kołdrę, już mamy każdy swoją ale i tak czasem musze iść po koc bo tak się w obie pozawija że nie ruszysz chłopa, czasem się zastanawiam jak on się z tego wygrzebuje:-D

mlodak ciesze się że łożysko się podniosło :biggrin2:
Też dokucza mi przesuszona cera w ciąży i smaruję buźkę na noc kremem bambino, naprawdę pomaga

PaulinaMaria powodzenia na wizycie

KamilaLublin ty to jesteś ostoja spokoju w temacie zakupowym, widać doświadczona mama a my szalejemy, kombinujemy i wymyślamy ;-)

Dobrego dnia wam życzę i zmykam na małe zakupki

KamilaLublin ty to jesteś ostoja spokoju w temacie zakupowym, widać doświadczona mama a my szalejemy, kombinujemy i wymyślamy ;-)
a no jestem, może dlatego że "przed chwilą" to wszystko przerabiałam jak byłam z Wiktorem w ciąży:-p

kurcze.. naprawde wydaje mi się że to było przed chwilą - a tu taki duży kawaler obok mnie siedzi :szok:
przecież dopiero co go urodziłam i się w nim zakochałam , no jakby to wczoraj było :szok:
zapewne niedługo będę pisała " dopiero co się urodzili a juz na dyskoteke poszli" :-D

witam z rana z kawką znad lapka. Nie dałam rady rano wstać i dzisiaj pracuję w domku.
Za mną też ciężka noc :-(. Maciek jest alergikiem i znowu dusi go w nocy kaszel, mimo że jest stale na lekach. Latałam do niego, bo bałam się że znowu zacznie wmiotować a P. miał nockę. No i poszłam spać po 2 :confused2:

mlodak super z łożyskiem ;-)

paulina abyś szybko pozbyła się infekcji :tak:. A z ubezpieczeniem to przegięcie :crazy:

Zakupy dzieciowe - kupię małe butelki Avent, smoczki, po 5 szt. pieluch tetrowych i kolorowych. A z kosmetyków to sudokrem, linomag, oilatum do kąpieli i szampon do wosków Nivea (ja zawsze miałam kudłacze).
Plus wózek, leżaczek - ale to już cięższy wybór ...

Dzień doberek :happy:

Od dwóch dni napitala mnie ząb, dzisiaj ćmiło mnie całą noc, czy któraś z Was chodziła/chodzi w ciązy do dentysty i miała robione znieczulenie? Dzisiaj się umawiam na wizytę :-(

buziak ja karmiłam Wiktora 4 miesiące , chociaż i tak go dokarmiałam pomimo cyca bo chodziłam do szkoły i wtedy na mieszankach jechał, ale na początku miałam butlę tylko od laktatora Baby Ono. Jak zrezygnował z cyca to kupiłam mu 2 butelki Avent 120ml i jedną Avent 330ml. Udało mi sie farcikiem na allegro używane te 3 butle za 10 zł kupić ;) Teraz szczerze mówiąc nie wiem jeszcze jakie butle będę kupowała - się zobaczy.

Co do kosmetyków to ja na początku miałam puderek do pupy Nivea, Oliwke Jonsons , Sudokrem, Żel do mycia już nie pamiętam jakiej firmy i chyba tyle...

ja myslałąm, ze Ty go długo długo karmiłas:eek: popierniczyło mi sie cos w takim razie ;//

Dzień dobry, dziś witam się w lepszym nastroju bo mnie koszmary nie męczył ale Sicil mi się śniła :tak: nie było cię cały dzień kobitko i wieczorem się zastanawiałam gdzie się podziewasz no i mi się przyśniło że razem z maluchami do piaskownicy szłyśmy :biggrin2:

buziak, verita to widze że nasi mężowie mają podobny styl spania, zasypia i budzi się ładnie na swojej połowie, a śpi zazwyczaj z głową na mojej poduszcze albo przy moim brzuchu a nogi ma tak poukładane że mimo że mamy dosyć sporę łoże to ja czasem nie mam się gdzie zmieścić z ani jednej strony a on rano przekręca się na swoją połowę i myśli że jest cacy a dodatkowo perfidnie podbiera kołdrę, już mamy każdy swoją ale i tak czasem musze iść po koc bo tak się w obie pozawija że nie ruszysz chłopa, czasem się zastanawiam jak on się z tego wygrzebuje:-D

moj rzucił kiedys propozycje zeby miec dwie kołdry bo rzekomo SCIAGAM Z NIEGO:eek::wściekła/y::wściekła/y: ja sciagam!!!! Ale wzielismy kiedys druga na próbe i nie dało sie kłasc bezposrednio na mnie jak miałam swoja to raz a dwa on placze swoje nogi z moimi niczym pajak i to tez mu nie szło wiec 2kołdra poszła spowrotem do schowka na posciel;-)

Dzień dobry Kobitki :-)
Ja dziś w bardzo dobrym humorze. Wczoraj Mój M mnie zabrał do Browaru po podkład do twarzy i przy okazji kupiłam śpioszek i wielką paczkę pieluch - ale mnie to ucieszyło. Poczułam się strasznie szczęśliwą kobietą :-D Dodatkowo ja dziś nie dotarłam na glukozę gdyż wczoraj po zakupach znajomy zaprosił "Nas na Łiski" (piłam tonik jako przykładny kierowca) i mój Małżonek postanowił pojechać do pracy troszkę później - wspaniały poranek się przydarzył : wspólne śniadanko :-) Dziś już piątek więc czas na tygodniowe zakupy spożywcze, a jutro odwiedzają Nas moi Rodzice :-D

Wczoraj do mnie dotarło, że zostało 10 tygodni względnego spokoju!!! Później już będziemy każdy ból i skurcz analizować czy to już czy jeszcze nie!!! No i Małżonek będzie miał całkowitą abstynencję gdyż jakby co w nocy musi móc mnie zawieźć na Izbę Przyjęć :szok:

Od dwóch dni napitala mnie ząb, dzisiaj ćmiło mnie całą noc, czy któraś z Was chodziła/chodzi w ciązy do dentysty i miała robione znieczulenie? Dzisiaj się umawiam na wizytę :-(

Witajcie,

Iwon ja w pierwszym trymestrze- mialam 4 zęby plombowane na znieczuleniu:)

Buziak, pry karmieniu piersia wsytarczy jedna butelka- na jakas koperkową herbatkę w razie co:) albo jak mam się wineczka napije-heh:)

Ja dzisiaj przerabiam częśc druga ekscesów z sercem- pomyslcei,zeby jednak dzisiaj było lepiej niż wczoraj, a jutro lepiej niż dzisiaj i żeby przyczyną wariujacego serca okazała się pogoda.....

reklama
Witam się i ja :-D
Po lunatykowej nocy jakoś dochodzę do siebie :-), kawa może pomoże :-D

MsMickey - a może dziecię uciska Cie na wątrobę i stąd te plamy? albo od hormonów,
plamy w ciąży to normalne nazywają się one plamami wątrobowymi i są skutkiem naszych hormonów, dziewczyny używajcie teraz zwłaszcza jak świeci już słońce kremów z filtrami, jak najwiekszymi filtrami

Zdecydowanie mam wysuszoną skórę na twarzy i na nic się zdają wszelkie kremy i maseczki sklepowe. Jak siebie wczoraj zobaczyłam to zapodałam sobie wieczorem w ramach relaksu domową maseczkę z marchwi, miodu i oliwy z oliwek. Od razu cera nabrała leszego koloru i taka delikatniejsza się zrobiła. I dzisiaj z rana plamy też mniej widoczne.

A tak z innej beczki - byłam dzisiaj u ginki na tym USG aby sprawdziła to łożysko. I wszystko ok - łożysko już się podniosło i jestem przeszczęśliwa dosłownie. Jednak te ćwiczenia oddechowe pomogły bo jeśli chodzi o takie typowe leżenie to ja dopiero od dzisiaj stosuję, więc chyba tak szybko to nie działa.
Ginka też zmierzyła długość szyjki, jak jej powiedziałam o tym ciągłym twardnieniu brzucha mimo brania no-spy i magnezu (to drugie co prawda dopiero od 3 dni). I z szyjką wszystko jak najbardziej ok, nie skraca się, więc nie muszę się martwić. A to twardnienie to zapewne przez kręcenie się brzdąca - no nawet sama gonka stwierdziła, że takie małe adhd mam w brzuchu bo oprócz usg dowcipnego, nie mogła się oprzeć i usg przez brzuch takie szybkie też zrobiła, aby skontrolować serduszko. I wszystko cacy jest. Tylko straszny z małego wiercipięta jest. Ona do głowki, a ten myk i już głównki nie ma. Cały brzuch mi latał, a ginka się śmiała.......
Kazała jednak znów zacząć brać luteinę 2x2 tabletki. Powiedziała, że to pomoże aby brzuch się tak nie napinał, bo nie da się ukryć, że to średnio przyjemne jest. No i mam jak najwięcej leżeć. Bo nabiegam się jeszcze jak się malec urodzi.

co do suchej cery to ostatnio kupiłam sobie płyn micelarny z firmy AA do demakijażu oczu i twarzy i powiem Wam że jak narazie używam go 3 dni i jestem bardzo zadowolona, jest to płyn do bardzo przesuszonej cery, polecam !!!!
GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY !!!!

WITAM a Ja za niedługo na wizytę do lekarza muszę iść podejrzeć moją infekcję. BEZnadzieja tu jest niby mam polisę a jak nie współpracują z moim ubezpieczeniem to będę musiała płacić . Potem rachunek zawieść do Polski nie wiem kiedy to będzie i dopiero kasę zwrócą:wściekła/y:....i za to nie kocham tego kraju liczą sobie od 50 do 200 dolców:wściekła/y:
Więc to będzie pierwsza wizyta z tatusiem niesamowicie ekscytująca .....podgląd infekcji a Ja myślałam że pierwsze to pójdziemy na usg aby mógł nareście zobaczyć synka ale może jeszcze coś wynajdę na 19 marca w jego urodziny jakieś 3d:-:)zawstydzona/y: tak więc dziś samolocik........:-(

trzymam kciuki za wizytę i oby ta infekcja nareszcie Ci już odpuściła !!!!! a z ubezpieczeniem tak jest to normalne !!!!

ja byłam ostatnio u dentysty i miałam znieczulenie, mój dentysta powiedział że dopiero w ostatnim miesiącu ciąży nie daje ciężarnym znieczulenia

Do góry