reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ehh ja to chyba kupie materac dmuchany i bede sie mogla do woli rozwalac :) W salonie mamy sofke, ale cholerstwo niewygodne do spania, twarde i kosci bola.

Tez zmykam na film. Dobranoc dziewuszki. Slodkich, kolorowych

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
dziś tylko na chwilkę poczytałam, poczytałam i lecę spać nawet nie mam siły zaznaczać, na co chciałabym odpowiedzieć.

Też mam wrażenie, że mój brzuch rośnie w tempie zastraszającym codziennie się powiększając. Codziennie.
Getry powoli robią się obcisłe, kupione jakiś miesiąc temu jako ciążowa alternatywa do spodni.
Już w pracy widać nawet w tunice o co chodzi. I nikomu nie wcisnę, że się objadłam...:-)

Na wagę nie wchodzę jakoś nie mam ochoty.

Jeśli chodzi o dolegliwości, to czasami kości biodrowe w nocy ale jak śpię z poduszka między nogami to jest ok. Przełożenie się z jednego boku na drugi nie jest wcale przyjemne i wymaga wystękania się na zapas. Wtedy kości ogólnie czuję niezbyt przyjemnie.

Od paru dni mam jakieś paskudne plamy na twarzy, wcześniej myślałam, że to od suchego powietrza ale się pogorszyły więc smaruję ale gdy tylko robi mi się ciepło wychodzą na powierzchnię i straszą:angry::angry:
Dziś też zauważyłam jakby napuchniętą buzię, aż mnie przed lustrem zatrzymało... Chyba robię się pełniejsza.:wściekła/y::wściekła/y:

No i jeszcze problem krwi w kale już wspomniany.

Oprócz ww to sielanka :baffled::-p

Pozdrawiam Wszystkie Panie:-)

Ehh ja to chyba kupie materac dmuchany i bede sie mogla do woli rozwalac :) W salonie mamy sofke, ale cholerstwo niewygodne do spania, twarde i kosci bola.

Tez zmykam na film. Dobranoc dziewuszki. Slodkich, kolorowych

Moj na szczęście na naszej bardzo lubi spać więc w razie czego nie będzie problemu:-D

No i wszystkie uciekają:-(
Dobranoc w takim razie;-)

no ja tez zmykam bo padam po nieprzespanej nocy.
msmickey z ta krwia to moze idz do lekarza albo chociaz zadzwon zapytac, to nie brzmi zbyt dobrze...

Witam was w nocy waszej z moim porANNYM deszczykiem..jestem po stosunku z czopkiem nocnym......kocham to uczucie....wczoraj dostałam za moje cierpienia czopkowe masaż plecków i nóg .........
Ja już śpię tylko na lewym boku bo mój mały skutecznie Mnie wykopuje z prawego i od tatusia ...tak więc oglądam po przebudzeniu sciane i okno a tatus lustro albo moje plecy ......nić romantyzmu....hihmh Miłej nocki
.:-);-):tak::-D..

Ja także mam jakieś plamy na twarzy od jakiś 3 dni. Do tego blada cera, więc czerwone plamiska bardziej widoczne. Wczoraj to nawet taką krostkę jakby spuchniętą miałam, ale na szczęście sama zniknęła bo troszke bolała. Zdecydowanie mam wysuszoną skórę na twarzy i na nic się zdają wszelkie kremy i maseczki sklepowe. Jak siebie wczoraj zobaczyłam to zapodałam sobie wieczorem w ramach relaksu domową maseczkę z marchwi, miodu i oliwy z oliwek. Od razu cera nabrała leszego koloru i taka delikatniejsza się zrobiła. I dzisiaj z rana plamy też mniej widoczne.

A tak z innej beczki - byłam dzisiaj u ginki na tym USG aby sprawdziła to łożysko. I wszystko ok - łożysko już się podniosło i jestem przeszczęśliwa dosłownie. Jednak te ćwiczenia oddechowe pomogły bo jeśli chodzi o takie typowe leżenie to ja dopiero od dzisiaj stosuję, więc chyba tak szybko to nie działa.
Ginka też zmierzyła długość szyjki, jak jej powiedziałam o tym ciągłym twardnieniu brzucha mimo brania no-spy i magnezu (to drugie co prawda dopiero od 3 dni). I z szyjką wszystko jak najbardziej ok, nie skraca się, więc nie muszę się martwić. A to twardnienie to zapewne przez kręcenie się brzdąca - no nawet sama gonka stwierdziła, że takie małe adhd mam w brzuchu bo oprócz usg dowcipnego, nie mogła się oprzeć i usg przez brzuch takie szybkie też zrobiła, aby skontrolować serduszko. I wszystko cacy jest. Tylko straszny z małego wiercipięta jest. Ona do głowki, a ten myk i już głównki nie ma. Cały brzuch mi latał, a ginka się śmiała.......
Kazała jednak znów zacząć brać luteinę 2x2 tabletki. Powiedziała, że to pomoże aby brzuch się tak nie napinał, bo nie da się ukryć, że to średnio przyjemne jest. No i mam jak najwięcej leżeć. Bo nabiegam się jeszcze jak się malec urodzi.

Ostatnia edycja:
an.ka poczytaj sobie :
w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała (stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu."

czyli lepiej spać na lewym boku :-D

Czyli śpię na prawidłowym boku, więc dobranoc :happy:

reklama
i jeszcze nie wiem jak polozne to robia ale jak bylam na glukozie babka patrzy na mnie i mowi: oo to chlopiec pewnie bo taki okragly brzuszek. to ja sie pytam jaki brzuszek maja te co beda miec dziewczynke? :-D
To wszystko bujda z tymi brzuchami, zachciankami.... Ja z Kubą byłam wielka, brzuch raczej po całości, a teraz z dziewczynką brzuch taki raczej okrągły piłeczka, a biodra tak nie rosną. Z Kubą wpierniczałam tylko słodkie, a wydaje się, że na dziewczynę słodkie. Teraz z dziewczynką bardziej kwaśne jadam. Nie pamiętam jak to jest co do płci, tzn na dziewczynkę to chyba przed owu lub w dniu owu, a na chłopca po. U mnie sex był dzień przed owu i 2 dni po, więc nie mam pewności. Te wszystkie przesądy... Mówią, że dziewczynka urodę zabiera, a mi ludzie mówią, że z dziewczynką dużo ładniej wyglądam...

Do góry