reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moj brzuchol tez baaardzo urosl, wstawilam zdjecie sprzed dwoch tyg ale jak teraz patrze na siebie w lustrze to jestem w szoku ze tak mnie wysadza, musze sobie zrobic swieze zdjecia... mnie tez strasznie bola plecki w lopatkach, najgorsze sa noce moge spac tylko wlasnie na lewym boku (zawsze zasypialam na brzuchu, wiec ciezko bylo sie przestawic) bo jak przetocze sie na prawy bok to meczy mnie straszna zgaga, do kibelka wstaje w nocy juz chyba z 8 razy, tak mi daje po pecherzu no i strasznie ruchliwe to moje dziecie, czesto budzi mnie kopniakami w nocy, a ostatnio tak mi sie ulozyl ze bylam w szoku ze brzuch moze przybrac taki dziwny ksztalt!!!!:szok::szok::szok:
Moj tez przez ostatnie 3 tyg wyskoczył jak szalony. Na plusie tez juz mam z 8 kg, więc chyba jak spora grupa dziewczyn tutaj:-) Wydaje mi się, że buźka tez się pełniejsza zrobiła.

reklama
Ja na twarzy też zdecydowanie pełniejsza:tak:

Co do brzucha to ostatnio na necie ogladalam zdjecie wczesniaka z 26 tygodnia i mowię do męża: "Patrz nasz to juz mniej wiecej tak wyglada a ja wcale nie mam takiego duzego brzucha, aż dziwne" a mąż do mnie: " Kochanie masz, masz i to bardzo duzy":szok: to się dowiedziałam:-D

dzięki za odpowiedzi w sprawie obrzęku stóp. U mnie to chyba od obcasów i siedzenia 8 godzin przy kompie :baffled:

B]muńka[/B] nie martw się. Zobaczysz wszystko jest dobrze :tak:

niezapominajka a widzisz tak dobrze Ci poszło. Gratki :-)

josie ale masz fajnie z wakacjami ;-). Ja jeszcze muszę trochę popracować i nauczyć nową koleżankę, która będzie mnie zastępowała.

Za wszystkie które miały dzisiaj kiepski dzień trzymam kciuki. Jutro będzie lepiej!

Ale Ci nasi mezowie sa pocieszajacy :szok: przeciez nie masz duzego brzucha!!!

oj Kochana, chyba jednak mam:zawstydzona/y: ja wiem o tym ale mowilam to do tego, ze już tam mieszka taki maly czlowieczek, ze moze przezyc, ze wyglada jak noworodek itp. I jesli chodzi o to to wydaje mi się, że Mały:tak: ale ogolnie duzy, nie wiem czy mnie zrozumiałaś:-D

Polaa- hehe kumam :-) tez kiedys ogladalam zdjecia takich dzieciaczkow i wygladaja na takie kruszynki az wierzyc sie nie chce ze takie malenstwo juz jest w naszym brzuszku :tak:

Sicil - no my śpimy razem (we troje), nad ranem przyłazi nasza sunia, a rano dołącza córcia (tak ok. 8-mej, czyli kwadrans przed budzikiem), ale to nie ma znaczenia, jak popołudniu kładę się na drzemkę, jest to samo.
Dziewczyny skarżą się na bóle kości łonowych, spojenia, a mnie bolą kości miednicy i biodra, więc to nie jest zależne od tego czy sama bym spała czy w więcej osób. Poza tym budzę się i jest mi duszno.

Tez mam problemy ze spaniem. Nie dosyc, ze jestem nocnym markiem to jeszcze mnie moj budzi w nocy (jakis plytki sen mam ostatnio). Teraz mam caale lozko dla siebie na 2 noce, bo L. poszedl na nocki od wczoraj. Niby wiem, ze powinnam tesknic (i tesknie), ale tak mi sie wygodnie spalo. Bez problemow przespalam cala noc i nikt mnie nie wciskal w sciane :p
Co do wagi to mam 5 kg na plusie, nogi mi troszke schudly, a brzuszek jak balonik. Cycki tez jak baloniki i niestety na jednym pojawil sie malutki rozstep ;(((( A przeciez smaruje ;(((( Mam nadzieje, ze nie bedzie go widac pozniej.

Munka nic nie boj. Bobo ma sie dobrze - sama widzisz jak fika :)

reklama
Polaa- hehe kumam :-) tez kiedys ogladalam zdjecia takich dzieciaczkow i wygladaja na takie kruszynki az wierzyc sie nie chce ze takie malenstwo juz jest w naszym brzuszku :tak:
No właśnie;-) aż się wierzyć nie chce:szok:

Niespodzianka ja 5 nocy w tygodniu spię sama bo mąż pracuje na nocki:tak:
i wtedy mi najwygodniej jak mam byc szczera:zawstydzona/y:
Spię jak zabita a jak z Nim to się budzę co po chwilę:-(
nie chrapie na szczęscie ale wierci sie w lozku jak nie wiem co.
pamietam, ze pod koniec ciąży z Kuba spalam juz sama, Maż w salonie albo w drugim pokoju bo musialam się rozlozyc na cale łózko, takie pozycje,ze smiechu warte

Do góry