reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

ja mam wrazenie ze na twarzy mi przybylo i wokol brzucha, reszta raczej bez zmian. no ale 8 na plusie jak nic.

a kolezanka mnie dzis spytala ktory miesiac, mowie ze 6, a ona ze co? taki wielki brzuch? ze ona takiego nie miala:)

i jeszcze nie wiem jak polozne to robia ale jak bylam na glukozie babka patrzy na mnie i mowi: oo to chlopiec pewnie bo taki okragly brzuszek. to ja sie pytam jaki brzuszek maja te co beda miec dziewczynke? :-D

jeszcze zapomnialam: AVO ty nasza nadworna lekarko, co my bez ciebie bysmy zrobily :) mnie wkurza to WBC, za kazdym razem babka patrzy na to i mi mowi ze to na pewno przeziebienie a ja nie bylam przeziebiona w tym miesiacu w ogole, i czuje sie super! boje sie ze moze faktycznie jakas infekcja jest... no nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama
z mojej dzisiejszej wizyty nici, poszłam do lekarza stoję pod gabinetem zaczynają się już inne panie schodzić, dzwoninię do niego bo juz po 16 a jego nie ma i słyszę "to ja się na dziś z pania umawiałem jak ja wiem od dawna że mnie w ten czwartek nie ma, jestem 600 km stąd na sympozjum" - hmmmmmmmm fajnie a jeszcze specjalnie mi wystawił zwolnienie do dziś !!!!!

an.ka poczytaj sobie :
w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała (stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu."

czyli lepiej spać na lewym boku :-D

Karamija- ja dzisiaj mam samopoczuciowa tragedyjkę- i tez walsnie dolegliwości ciązowe z pierwszej ciazy wracja- jetsemw stanie prawie wsyztsko przeżyc.....poz atym serduchem bije szybko i bardzo nierowno, a ja mam czarne mysli w glowie- jeszcze mam trochę nadzieję,ze to przez zmianę pogodową....

Josie- zmień lekarza naprawdę:(
Ja w pierwszej ciazy tez miałam WBc piesione od 6 miesiaca- chodizlam wtedy do różnych lekarzy, czasem naprawde lichych tylko po zwolnienie i akżdy bez wyjatku twrdził,żę tak wiele kobeit ma w ciązy i już. Teraz mam tak od 3 miesiaca i tez lekarze nie zwracją na to najmneijszej uwagi. Ja sie tylko denerwowałam,ze tak wczęsnie mi sie pdoniosły, ale tez nie potrzebnie:)

Ostatnia edycja:
hejka dawno mnie tu nie było byłam u mamy i nie miałam jak do was napisać
Nawet nie wiem co się dzieje na forum a mam do nadrobienia chyba około 200 stron jak możecie to napiszcie mi w skrócie bo nie chce mi sie czytać tyle
Gratuluje udanych wizyt :-)

josie

dokładnie tak samo mam, 8 na plusie i jakaś taka papuśna na buzi się zrobiłam, reszta wygląda, że się nie zmieniła ale zmierzyłam obwody i jest jednak więcej mnie.

avo

mi też serce strasznie momentami kołacze ale takie kołatania miałam też przed ciążą, chodziłam nawet po lekarzach bo mi to na prawidłowe nie wyglądało ale oprócz lekkiego nadciśnienia niczego się nie doszukali ale tak prawdę powiedziawszy oprócz ekg i usg serca nikt mnie dokładniej nie przebadał..

alijenka

a to kawał chama z tego lekarza!

miki
hehe, dołączam się do prośby o streszczenie wszystkiego choć ja zaniedbanie zawdzięczam tylko i wyłącznie sobie i nie mam usprawiedliwienia

A to mnie wczoraj temat ominal :-) u nas na poczatku M nie mogl zwlasza po 1-wszym USG jak zobaczyl ze sie rusza to za nic nie moglam zacignac go do lozka a teraz na odwrot on moze a ja nie za bardzo :-( niby bym chciala i sny mam takie ze wstyd opowiadac ale jak juz do czegos dojdzie to juz nie to samo :no: nie moge sie rozluznic i zapomniec. Raz tylko nam sie udalo jak mu powiedzialam jak sie czuje z tym to tak sie mna zajal ze zapomnialam jak mam na imie :laugh2::szok::-D A teraz to tez od swieta, dobrze ze dzien kobiet sie zbliza heheh dobrze dla niego bo ja to bede musila sie nastroic :-)
Co do siusiania w nocy to tez mi sie zdarza wstac, najgorzej jak juz sie uloze wygodnie i zasypiam i wkreci mi sie ze musze siku i nie ma bata musze wstac i tak w kolko - masakra :wściekła/y:

Mam nadzieje ze jakos dzien Wam minal i jutro beda lepsze samopoczucia :tak: Oby jutro bylo tak pieknie jak dzis za oknem u Was rowniez dziewczyny nie tylko u mnie :tak::-)
Ja sobie na jutro wolne wzielam a co tam, w koncu Pani doktor kazala wypoczac zeby bol minal wiec czemu nie skorzystac:tak:

Okazalo sie, ze nie mam chleba w domu wiec musze skoczyc do sklepu zeby moje kochanie mialo kanapeczki do pracy. On na hiszpanskim a ja uciekam do sklepu.

Witam sie i ja po dluuugiej nieobecnosci chyba nie bede w stanie nadrobic co tu skrobiecie:confused::confused::confused: ale tak mniej wiecej wiem o co kamman:rofl2: postaram sie jakos wtracic w pogaduchy jak mi sie uda oczywiscie:nerd:

czy wam tez tak mega urosly brzuchy ostatnio?!?!? ja zaraz wkleje swoj, mam wrazenie ze juz wiekszy byc nie moze!
Mi dziś M powiedział, że z dnia na dzień mam większy brzuch! :szok: Faktycznie trochę ostatnio urósł, ale żeby aż tak?

I też zaczynam odczuwać różne dolegliwości związane z rosnącym brzuszkiem. Najbardziej denerwuje mnie ucisk na przeponę (?). I leżąc mi jakoś niewygodnie... Coś pobolewają plecy pod łopatką... :sorry2:

I zaobserwowałam ciekawe zjawisko - czasami jak mała zapoda mi z kopa to czuję to w tyłku :cool2:

reklama
Do góry