Mlodak, takie skurcze sa ok oczywiscie daj znac lekarzowi, kiedy masz nastepna wizyte?
Bo to mogabyc skurcze przepowiadajace, ale takze cos tam z szyjka.
Chociaz na naszym etapie to raczej skurcze.
Duzo o tym czytalam (mi sie zaczely ponad miesiac temu juz... ale lekarz zbadal szyjke i byla ok) skurcze przepowiadajace pojawiac sie moga, jak np. przesiadujesz dlugo w jednej pozycji (mnie w zeszlym tygodniu bolalo, jak 3dni lezalam) a powinny przechodzic jak zmieniasz pozycje. Zobacz jak jest u ciebie?
Ja wizytę mam dopiero 8 marca, bo byłam w ostatni wtorek u niej. Ale chyba jutro podjadę (sama powiedziała że mogę podjechać, aby sprawdzić przez USG dowcipne, które ostatnio się jej popsuło, to położenie łożyska).
Nadal mam lekkie twardnienia i skurcze, ale zdecydowanie mniejsze niż rano. Jest tak jak napisała josie - nie boli, ale ciężko się wtedy chodzi. No i mam je na dole brzucha. To może mieć związek z odklejaniem się łożyska, ale wtedy też boli krzyż.
Zastanawiam się czy nie powinnam brać magnezu, bo już 3 razy złapał mnie skurcz w łydkę w nocy. Tylko nie wiem czy mogę tak sama sobie to zlecić czy muszę z ginką konsultować.
magnii - współczuję wymiotów.
Witam nowe mamusie :-)