reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam się i ja równiutko w południe;))

Jakoś mi dzisiaj niedobrze, nie wiem czemu, poza tym czeka mnie cały dzień przy kompie bbo jak juz kiedyś wspominałam zobowiązałam się głupia do napisania prac maturalnych z polaka mojej siostrze i jej chłopakowi, no i tak to mi szło, że dziś muszę napisać dwie bibliografie i dwa konspekty. Mój Boże, ja nie wiem jak jato zrobię;/;/

BMR witaj;))

Jeśli chodzi o różne moje lęki, to całe szczęście synuś kopie bez wytchnienia;)) chociaż o to się nie obawiam, ale jak sobie przypomnę swoje strachy...

reklama
Witajcie dziewczyny. Czytam Was od listopada codziennie, dziś nastąpił ten dzień kiedy postanowiłam zacząć się wypowiadać na forum :) Dlaczego dziś? Ponieważ do tej pory bałam się zapeszyć. Ponieważ mamy już pełne 24 tygodnie - chyba czas zacząć się cieszyć razem z Wami :)
O sobie napiszę w odpowiednim wątku :)
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć?
:-)

A ile dziewczyn jest z Poznania? Bo jestem ogromnie ciekawa :)

Witaj

Ja jestem z Poznania. Zapraszamy do udzielania się na forum. Z jakiej dzielnicy Poznania jesteś?

trzymam kciuki za wizyty i te u gina i te u weta
jesli chodzi o jedzenie przed glukoza to ja jadlam normalnie nawet wieczorem przed skusilam sie na czekolade i bylo ok
ja taz dzisiaj zakupilam butelki tt mialy byc browna ale jakos tt bardziej mnie przekonal, na kolki polecam infacol przed kazdym karmieniem i unas bylosuper
witam nowa forumowiczke w naszyc progach
nasz mala tez gada do brzucha "afal gdzie estes" to mnie rozwala nawet jak ma zly humor

dziewczyny, umieram :((( dziś rano po raz pierwszy w tej ciąży przywitałam się z muszlą i nadal mnie trzyma. mdłości przechodzą tylko na chwilę i mam ochotę się zastrzelić. wczoraj jadłam świeże rzeczy, ale ciężkie - mielone, smażone buraki, a o 4 rano po powrocie z sikania napiłam się maślanki. i nie wiem, czy to bardziej zatrucie, czy coś innego. brzuch pobolewa i ogólnie czuję się jak kupa, moja emetofobia się kłania...

czy to możliwe, żeby nudności ciążowe zaczęły się na tym etapie???
lekarz mówił mi na początku, że nie znam dnia ani godziny, ale to jakieś podejrzane.
:(((((

Teoretycznie mdłości to domena pierwszego trymestru, ale wiadomo też, że każda ciąża jest inna...
Chyba najlepiej skontaktować się z lekarzem jak wymioty będa się utrzymywały, żebyś się nie odwodniła.

Znam opinie o Polnej - moja siostra tam rodziła jedno Dziecię, a drugie na Lutyckiej. Jak nie będzie miejsc na Polnej to Lutycka wchodzi w grę. Mam jednak nadzieję, że trafię na Polną - głównie chodzi mi o opiekę nad Małym po narodzinach - Polna jest pod tym kątem najlepszym miejscem :-)

Tak, moja siorka też pod tym kątem chciała tam trafić i faktycznie młodego przebadali porządnie, bo miał lekkie szmery na sercu i nie wypuścili ich dopóki nie mieli pewności, że to nic poważnego. Ale np. kobieta, która sprzątała salę, jedną szmatą umyła umywalkę, przetarła parapet a potem umyła wanienkę do kąpania dzieci...okropieństwo!!!! niby dbają o "sterylność", bo odwiedziny dopiero od 16.00 (nawet dla tatusiów), a coś takiego ma miejsce...eehh,ale pewnie to nie jedyny taki szpital.

dziewczyny, umieram :((( dziś rano po raz pierwszy w tej ciąży przywitałam się z muszlą i nadal mnie trzyma. mdłości przechodzą tylko na chwilę i mam ochotę się zastrzelić. wczoraj jadłam świeże rzeczy, ale ciężkie - mielone, smażone buraki, a o 4 rano po powrocie z sikania napiłam się maślanki. i nie wiem, czy to bardziej zatrucie, czy coś innego. brzuch pobolewa i ogólnie czuję się jak kupa, moja emetofobia się kłania...

czy to możliwe, żeby nudności ciążowe zaczęły się na tym etapie???
lekarz mówił mi na początku, że nie znam dnia ani godziny, ale to jakieś podejrzane.
:(((((

To podobno możliwe, że jedne kobiety kończą swoje dolegliwości a inne dopiero zaczynają je odczuwać.

A ja od rana czuję skurcze i mam chwilami bardzo twardy brzuch. On nie boli, ale za to odczuwam ból w kroczu. Nie wiem co robić. Wzięłam no-spę i czekam.

hejka laski :)
Ja dziś nawet w dobrym humorze współczuje wam tych bóli mdłości itp mi na jakiś tydzień przeszło i mam spokój
W weekend byłam nawet na basaenie troszke się wygrzałam w wannie ale fajnie się tak zrelaksować w ogóle mężul ostatnio dla nie taki miły że jestem w szoku pewnie za jakiś czas wyjdzie co przeskrobał :tak:

Witam nową czerwcówke :-)

reklama
Witam i ja popołudniowo
urodzinki sobotnie u teściowej spoko a i na wczoraj dostaliśmy zaproszenie na obiad więc całą niedziele też spędziliśmy u teściów.
Mlodak też dziś odczułam taki pierwszy skurcz jak wstawałam z łóżka ale bolesny nie był a i krocze też mnie pobolewa od jakiegoś czasu. Ja to myślę że ten ból krocza spowodowany jest tym że dzidziuś leży nisko i napiera na krocze.
BMR witaj.

Do góry