reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

swoja droga zobaczcie, lekarz facet, jakby nie bylo, facetem zawsze jeest. teraz, jak jestes mloda i do niego pojdziesz, to naprawde kuriozalne, ze jakby nie bylo, on ma przyjemnosc a ty mu jeszcze placisz...- bo tu nie uwierze, ze facet pozostaje calkowicie obojetny na np. mlode jedrne cycki

reklama
A ja w szpitalu widziałam plakat na którym pisało, ze kobiety które rodziły maja mniejsze ryzyko zachorowalnosci na pewne typy tej choroby!!:tak: I tego mi sie tu trzymac! Nie schizujmy i sie nie nakrecajmy prosze Was, najlepiej zmienmy temat...:tak:

Wczoraj wieczorem połozyłam sie w łózku, właczyłam filmik i odłozyłam pilota na brzuch. Czym strasznie rozzłościłam syneczka:wściekła/y::wściekła/y:
Ten pilot cały podskakiwał wiecie?:-) Bestia rosnie:-D

Dzień dobry! :-)
no niby płytki ale jeszcze sobie stóp nie odmroziłam, a w skarpetach to tak mało elegancko mi sie wydaje;-):tak: nie wazne ze doopa goła nie?;-):-)
No coż - elegancja to ostatnia rzec o jakiej myślę w czasie wizyty :-D

No tak, aga, co kraj to obyczaj:tak:
Tutaj też się rodzą zdrowe dzieci i wszystko ok.
Wiadomo, jak ciąża zagrozona postepują inaczej, ciaze prowadzi nie tylko polozna wlasnie ale kobieta wtedy jest pod opieką ginekologa:tak:
Ja jezdzilam kilka razy do szpitala bo zle sie czulam albo sie balam o coś, i traktowali mnie bardzo dobrze, nie odsylali tylko wtedy badali:tak:
a skoro wszystko ok to po co tam grzebac itp? Ale to moje zdanie tylko.
Jak nie ma problemow to jak dla mnie tak można prowadzić ciążę:tak:
No ale jeśli np z szyjką coś się niedobrego dzieje to kobieta jest to w stanie "wyczuć"? Bo pisałaś, że jeżeli coś niepokoi kobitę to idzie do szpitala i ją badają...
nie wiem o co wam chodzi z tym tyciem ze niby kilo dziennie to za duzo? przeciez to zalezy kiedy sie czlowiek wazy. ja rano waze 56,7 a wieczorem 58 albo i wiecej , to nie znaczy ze przytylam te dwa kilo tylko mam pelny zoladek, dopiero co herbate wypilam, i takie tam. chyba nie ma co schizowac z ta waga. ja sie waze codziennie czasem i dwa razy dziennie i zawsze przyjmuje najnizsza wage z kilku dni coby sobie humoru nie psuc:)
U mnie podobnie - waga zawsze bardzo się waha. I tak np dziś rano mogę mieć załóżmy 68 a jutro 66 :sorry2:

Witam sie i ja :)

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?
Mi też tylko jeden gin zbadał piersi. :-( A miałam z kilkoma do czynienia...
Mój gin śmieje się zawsze, że go zmylam bo ląduję na fotelu w pończochach i tunice...zawsze dopytuje się czy oby na pewno jestem rozebrana ;P
W pończochach?! :szok:
Ty to dopiero stawiasz na elegancje!:-D
witajcie!
W ogóle raz w życiu miałam badane z własnej woli ginekologa (młody był i ja wtedy też :-D)
Teraz juz pewnie jesteś za stara ;-)

bry!!!wstałam...i już mi się nie chce,a mam zrobić gołąbki.Na razie piję kawusię-Z KAWĄ- i trawię żelastwo.
Co do badania piersi mi gin badał na drugiej wizycie chyba ale bardziej pod kątem przyszłego karmienia tzn.czy brodawki nie są wklęsłe i tak ogólnie popatrzył;stwierdził,że jeśli badam się sam regularnie to jest ok i powiedział to co chyba AVO napisała,że najwięcej nieprawidłowości wykrywają mężowie;)

sicilpol - dlategotez "podziwiam" zony ginekologów;-)

Dzień dobry! :-)
No coż - elegancja to ostatnia rzec o jakiej myślę w czasie wizyty :-D

widac, ze chodzisz do babki:-p

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeezyk

alijenka
- czyli jest szansa, ze jak wroci to bedzie juz po pęlni i nie zauwazy ze wyrastaja Ci włochy tam gdzie nie trzeba:-D

a wiecie, ze dostałam ostatnio ksiazeczki w sklepie z gadzetami dla maluchów i wpadło mi w rece takie urzadzonko do "wyciagania" wklesłych sutkow;-) Mozna to stosowac juz w ciązy, bo takie wyciaganie trwa jakis czas i zeby sobie przygotowac cycuchy.. widziałyscie takie gadzety juz????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Buziak- ja mysle, ze jakos zony gina sie przyzwyczajaja, bo u niego to w koncu chleb powszedni tak ogladac- bardziej na ich miejscu balabym sie, ze w ogole zobojetnieja i stana sie niczym...guma ;-)

Gorzej bym miala np. jakbym miala przyzwyczaic sie,do faktu, ze maz-lekarz innej specjalizacji od czasu do czasu ma takie pokazy ;-)

Na szczescie dla mnie i innych kobiet tego globu, moj w swojej profesji jest daleeeeeeeeko od tego zawodu ;-)

reklama
I tu się mylisz moja droga...:dry:

wiedziałam, ze palne babola:-D serio!!:-)

sicil - moze masz i racje, ale ja nie mogłabym:baffled:
Moj młodziutki mąz miał sytuacje w gruga strone:-D Na sali opreacyjnej gdzie lezał na golasa weszła jakas młoda lekareczka a on taki biedny nastolatek co nie umiał jeszcze zapanowac nad sytuacją... a u nich niestety jest to widoczne:-D

znalazłam

KOREKCJA BRODAWEK PHILIPS AVENT NIPLETTE 2szt. Najniższy koszt wysyłki, Wysyłka 24H cena 125.00 PLN

moi chłopcy na sniadanie chca chlebki w jajku:szok:

Do góry