reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

aga pewnie jej zrobią jeszcze usg, mojej kolezance robili jak dzidzius byl inaczej ulozony:tak: albo polozna wybada:tak:
Dla jednych takie prowadzenie ciazy mozy wydawac sie dziwne ale dla nich to jak sie prowadzi w PL moze byc dziwne:tak: i tak w kolko;-)
Ja nie narzekam i w sumie ciesze sie, ze tutaj jestem bo dla mnie pewnie kazda wizyta u ginekologa bylaby mega stresem:zawstydzona/y:

reklama
wlasnie doczytalam reszte postow z dzisiaj. ja na fotel zawsze w skarpetach no bo po co sciagac i na boso latac? ale mysle ze im to roznicy nie robi raczej.

nie wiem o co wam chodzi z tym tyciem ze niby kilo dziennie to za duzo? przeciez to zalezy kiedy sie czlowiek wazy. ja rano waze 56,7 a wieczorem 58 albo i wiecej , to nie znaczy ze przytylam te dwa kilo tylko mam pelny zoladek, dopiero co herbate wypilam, i takie tam. chyba nie ma co schizowac z ta waga. ja sie waze codziennie czasem i dwa razy dziennie i zawsze przyjmuje najnizsza wage z kilku dni coby sobie humoru nie psuc:)

Witam się pierwsza :) i życzę miłego weekendu :)

josie jeśli chodzi o wagę - mam takie samo podejście do tego jak Ty :-p Waga poranna jest wagą prawidłową ciała - to potwierdzi każdy lekarz, chociaż moja waga od kilku dni pokazuje znów -1 - o każdej porze dnia ... może mi się schudło? Jak tak to nadrobię zapewne bardzo szybko i to podwójnie ....

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
Od 2 w nocy męczę się ze spaniem, nie dość że jakieś dziwne sny mam to jeszcze pełnia się przyplątała (już chyba od 2 dni), ja jakiś wampir chyba jestem :baffled: :-D

witam z rana i zycze milego dnia :) ja leze w lozku i czekam na mezowskie sniadanie....tzn czzekamy z weronika ogladajac bajki

Witam sie i ja :)
Wczoraj padlam, katar mnie meczy niestety, no trudno, dobrze, ze tylko to :dry:
Wy tu o skarpetkach hihii ja przedtem zawsze biegalam bez, nie wiem dlaczego, jakos tak mi sie estetyczniej wydawalo, ale od jakiegos czasu jednak zakladam, chrzanie elegancje i sune do fotela niczym Jackson w skapretkach :tak:

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?

Sicil Ja miałam badanie piersi - myślę, że każdy ginekolog powinien to robić - nie tylko w ciąży bo niestety nie każda z nas pamięta o samoobadaniu i nie każda umie... a jest to bardzo ważne.

Skarpetki - cóż skarpetki ... ja też mam je zawsze na stopach u ginekologa - w lecie często podkolanówki mam :p

alijenka ja mam wrazenie ze ta pelnia to juz od 3 nocy jest..

Kama możliwe że od 3 nocy bo wczoraj już taka niepełna była hihi :angry: :wściekła/y:

Ja też miałam raz badane piersi, ale na początku teraz to chyba już się tak nie da bo i tak same gulki mam w nich bo gruczoły się budują, ostatnio powiedziałam o tym ginowi że coś czuję na lewej piersi od strony pachy to wziął tylko macnął i się zaśmiał, faktycznie miał racje bo za chwilkę mi to wyszło na prawej piersi, a teraz zaś w innych miejscach

reklama
Witam:-)

współczuje z całego serca!!! :no: kiedy obrona????
o czym piszesz???

obrona gdzieś na początku marca, ze względu na resztę grupy, a piszę na temat dystrybucji skraplaczy do chłodziarek na rynku międzynarodowym :happy2:

a tez mam usg co wizyte ale robi sie jeszcze kolo 30 tyg jakies dokladniejsze....czy to juz wedle zyczenia a koniecznosci?

słyszałam, że właśnie koło 30 tyg jest to drugie

Od czasu wyjazdu do pl śpi jak dziecko ok 5-6h z przerwami :)
o, to super, że jest poprawa, ale niech ci się śpi jeszcze lepiej ;)

nie wiem o co wam chodzi z tym tyciem ze niby kilo dziennie to za duzo? przeciez to zalezy kiedy sie czlowiek wazy. ja rano waze 56,7 a wieczorem 58 albo i wiecej , to nie znaczy ze przytylam te dwa kilo tylko mam pelny zoladek, dopiero co herbate wypilam, i takie tam. chyba nie ma co schizowac z ta waga. ja sie waze codziennie czasem i dwa razy dziennie i zawsze przyjmuje najnizsza wage z kilku dni coby sobie humoru nie psuc:)
zgadzam się
ja ważę się codziennie rano, po zrobieniu siusiu, na czczo i w piżamce tylko, wtedy to można porównywać
czasami waga pokaże więcej tylko dlatego np., że zjadłam kolację później, albo bardziej sytą

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?

ja też nie miałam badanych piersi, sama sobie badam

a jeśli chodzi o samolot to ja też tylko w skarpetkach, ale tuniką sobie nie zawracam głowy, bo przecież i tak mnie tam zobaczy, co nie? poza tym jak bada macicę przez brzuch, to przynajmniej ma mniej do podwijania ;-)

Do góry