reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mój gin śmieje się zawsze, że go zmylam bo ląduję na fotelu w pończochach i tunice...zawsze dopytuje się czy oby na pewno jestem rozebrana ;P

reklama
witam z rana!
dziecko (3300 g), łożysko (650 g), płyn owodniowy (800 g), powiększona macica (900 g), powiększone piersi (400 g), zwiększona objętość krwi (1250 g), zwiększone uwodnienie tkanek (2000 g). To daje 9300 g,

czyli te 10 kg powinno się przytyć:)
kochana ja już mam 5 kg więcej to na 100 procent przytyje o wiele wiele więcej z Kubą przytyłam 20kg!!!

Aylin, No tak jeden kilo w ciagu dnia, ale potem przez 5 dni waga stoi wiec wyhcodzi ze kilogram na tydzień. Tylko te kilogramy pojawiaja sie z dnia na dzień:(A ja naprawdę nie jem więcej niz 2000 kalorii dziennie i tyję:( a ja znowu kilo do przodu z dnia na dzien i w ten sposób mam 7 kilo do przodu!!!!!!, wczoraj zjadłam tylko 2 kanapki musli, jabłko i kasze gryczana z sałatką warzywną kawelek gorzkiej czekolady- płakac mi się chce( więc nawet jesli amma cukrzycę to od takiej disty jak wczoraj chyba nie powinnam tyć? Co prawda kupka taka co 2, 3 dzień i taka byle jaka- ale kiedys patrzyłam,ze po zrobieniu kupy nie wazy sie wcale mniej....
Do konca 4 miesiaca na takiej samej diecie schudłam.....:(

jejku dopiero troszke was nadrobilam,ale mam taki metlik w glowie ze zupelnie nie wiem co mialam pisac....
Witam nowe czerwcowki
gratuluje udanych wizyt
ktos pytal o toxo czy robi sie ja dwa razy...teraz chyba takie sa odgorne wymogi bo przy corce mialam robionw tylko raz a teraz dwa razy chociaz mam przeciwciala....sensu nie widze,ale jak trzeba to trzeba

mam pytanko kiedy idziecie na 3 usg???pierwsze jest po 12 tyg 2 po 20 a trzecie????bo zupelnie zappmnialam

3 usg jest pomiędzy 30, a 32 tygodniem.

Witam sie i ja :)
Wczoraj padlam, katar mnie meczy niestety, no trudno, dobrze, ze tylko to :dry:
Wy tu o skarpetkach hihii ja przedtem zawsze biegalam bez, nie wiem dlaczego, jakos tak mi sie estetyczniej wydawalo, ale od jakiegos czasu jednak zakladam, chrzanie elegancje i sune do fotela niczym Jackson w skapretkach :tak:

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?

W ciazy badanie piersi nie jest mirodjne neistety, bo i tak tam duzo zgrubień i guzków:( Nawet usg dokąłdnie moze CI nie powiedzieć czy to guz czy to powiekszny gruczoł.

Witam i ja;-)

A ja nie rozumiem tego ich podejścia do pacjentki :/ ja na każdej wizycie co miesiąc, a teraz nawet 3tyg mam badaną szyke i robione usg szyjki i kuknięcie do dziecka, ale co kraj to obyczaj.

aga - tu stawiają na NATURĘ... starają się jak najmniej ingerować, chyba, ze jest to konieczne. Wiadomo, ze jak sama czujesz, że jest coś nie tak, to zgłaszasz to i lekarz sprawdza, ale jeśli nie ma takiej potrzeby, nie grzebią w Tobie. Mi to też pasuje, zawsze takie badanie to w pewnym sensie stres i nic przyjemnego.
.

Ja tez nie jestem badana co wizyta, ale tak tylko u połoznej to nie do konca miałabym zaufanie. Bałabym sie np ze mozna przeoczyc jakas infekcje czy skracanie szyjki itp
Ale u nas tez widac, badaja coraz rzadziej;-)

nie wiem o co wam chodzi z tym tyciem ze niby kilo dziennie to za duzo? przeciez to zalezy kiedy sie czlowiek wazy. ja rano waze 56,7 a wieczorem 58 albo i wiecej , to nie znaczy ze przytylam te dwa kilo tylko mam pelny zoladek, dopiero co herbate wypilam, i takie tam. chyba nie ma co schizowac z ta waga. ja sie waze codziennie czasem i dwa razy dziennie i zawsze przyjmuje najnizsza wage z kilku dni coby sobie humoru nie psuc:)
tez tak uważam:tak:

Witam się i ja
Od 2 w nocy męczę się ze spaniem, nie dość że jakieś dziwne sny mam to jeszcze pełnia się przyplątała (już chyba od 2 dni), ja jakiś wampir chyba jestem :baffled: :-D

a męża juz pogryzłas czy jeszcze nie???;-)

witam z rana i zycze milego dnia :) ja leze w lozku i czekam na mezowskie sniadanie....tzn czzekamy z weronika ogladajac bajki

ja to bym sie nie doczekała:no: zawsze pierwsza wstaje i o pobudke P musimy sie "nieco" pokłłócic:wściekła/y:

A mam pytanie, czy jest ktoras tu, ktora nie miala w ciazy badanych piersi?
Tzn. nie to, zebym sie domagala czegos takiego, nie nie, ale wiem, ze niektorzy je badaja i teraz nie wiem, czy to konieczne jednak czy nie?

Ja nie miałam, w obu przypadkach /z bl jak zgłosiłam w szpitalu ból to przyszedł lekarz i zerknął ale to tak oby sprawdzic..

obrona gdzieś na początku marca, ze względu na resztę grupy, a piszę na temat dystrybucji skraplaczy do chłodziarek na rynku międzynarodowym :happy2:

:szok::szok::szok:

witajcie!

sicil
co do piersi to ja ostatnio właśnie zastanawiałam, jak to jest w ciąży bo się macałam i tyle nierówności tam jest teraz, że można zeschizować, ja się przeraziłam, do tego są przypadki zachorowania na raka piersi w ciąży, oglądałam program o kobietach które podczas ciąży musiały przyjmować chemię ale mi nikt piersi nie badał. W ogóle raz w życiu miałam badane z własnej woli ginekologa (młody był i ja wtedy też :-D)

witajcie!

sicil
co do piersi to ja ostatnio właśnie zastanawiałam, jak to jest w ciąży bo się macałam i tyle nierówności tam jest teraz, że można zeschizować, ja się przeraziłam, do tego są przypadki zachorowania na raka piersi w ciąży, oglądałam program o kobietach które podczas ciąży musiały przyjmować chemię ale mi nikt piersi nie badał. W ogóle raz w życiu miałam badane z własnej woli ginekologa (młody był i ja wtedy też :-D)

Karmija, w ciazy sa przypadki każdego rodzaju raka niestety- staram się o tym nie mysleć. Co do piersi, to ja jetsem obciązona, bo moja mama miała raka piersi 7 lat temu- koszmar:(

Mi nie tylko w ciąży, nigdy nikt mi nie badał piersi, zaden ginekolog:no:
Własnie po karmieniu miałam guzek ale to chirurg onkolog mnie badał - prywatnie jak do niego poszłam i zapłaciłam;-)

Za to mój mąż regularnie wyraza chęc na takie badanie, az mnie czasem denerwuje;-):tak:

edit
ale mówili kiedys w DDTVN ze wiekszosc problemów czy zmain zauwazają własnie męzowie;-)

ja nie mialam baddanych piersi bo w ciazy to podobno nie ma sensu, nie mialam tez robionej cytologii w ciazy bo u mnie robi sie ja pol roku po porodzie

reklama
a miałam w tym roku na wiosnę usg i było ok.....rak najcześciej nie rozpoczyna się w ciaży tylko najczęsciej był już przed ciąża, a ciąza tylko sprawia,ze się szybciej rozwija. Ciąza tez maskuje wiele objawow różnych raków:( Ja kiedys oglądałam program o Dizewcyznie z rakiem żołądka w ciąży- ona przegrała swoją walkę:(

Karamija, a skad Ty masz takie informacje,ze ciąża uaktywnia?

Do góry