reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witam!

nie moglam spac cala noc tak mnie plecy bolaly. i chyba sie tez troche przejadlam na tej kolacji wczorajszej, czylam sie taka ciezka ze masakra...

badanie piersi mam tylko jak poprosze. i ogolnie zawsze mam schize z tym badaniem i zazwyczaj nie prosze. ja mam pelno gruczolow , moja mama tez tak ma i kiedys jakis lekarz kazal jej wyciac i podziurawili jej cale piersi.... a mi lekarz mowi ze to taka uroda...

carla w ponczochach!?! fiu fiu to sie lekarz dopiero napatrzy!:-)

o kurka buziak szkoda ze teraz dopiero to znalazlas chyba juz dla nas za pozno. a ja wlasnie mam takie dosc plaskie brodawki...

Ostatnia edycja:
josie -

Najlepiej stosować Niplette przed zajściem w ciąże.
Jeśli piersi nie są zbyt wrażliwe może być także stosowane w ciągu pierwszych sześciu miesięcy ciąży dla uzyskania trwałej poprawy.

Inną możliwością jest stosowanie Niplette w ciągu kilku pierwszych dni po porodzie, przez kilka minut bezpośrednio przed karmieniem.
Sutek zostanie wyciągnięty co ułatwi dziecku uchwycenie go i jednocześnie zainicjuje karmienie piersią.

Niplette nie będzie działało przy piersiach pełnych mleka.
Jednak do tego czasu Twoje dziecko przyzwyczai się już samo chwytać brodawkę.
Jeśli zależy Ci na trwałej korekcie, powróć do Niplette po zakończeniu karmienia piersią.

Tak teraz widze róznice w cenach w necie tego od 120chyba do 330zł niezła róznica co?

Tajemnica Raju

Pewnego dnia w rajskim ogrodzie, Ewa zwróciła się do Boga:
- Mam problem Boże.
- O co chodzi Ewo?
- Ja wiem że dzięki Tobie istnieję i mam ten przepiękny ogród, wszystkie zwierzęta, tego zabawnego węża, ale ja po prostu nie jestem tu juz szczęśliwa.
- Dlaczego Ewo?
- Jestem samotna i rzygać mi się juz chce tymi jabłkami.
- Aha Ewo, w takim wypadku może stworzę ci mężczyznę???
- Co to jest "mężczyzna"? - pyta zaciekawiona Ewa
- Mężczyzna będzie wadliwym stworzeniem, mającym wiele złych cech; bedzie niezdolny do słuchania i empatii, za to z przerośniętym ego. Bedzie agresywny i próżny, będzie kłamał, oszukiwał, tak czy inaczej będziesz miała z nim ciężkie życie. Ale... będzie większy, szybszy i silniejszy, dobry do walki i polowania. Będzie wyglądał śmiesznie, kiedy się pobudzi, ale odtąd nie będziesz narzekać. Stworzę go w taki sposób aby dostarczał Ci fizycznej satysfakcji. Bedzie trochę jak dziecko: będzie biegał za piłką, będzie nierozsądny i niezbyt sprytny, więc będzie również potrzebował twojej rady aby nie wyjść na głupka.
- Brzmi wspaniale - powiedziała Ewa -..... ale w czym tkwi pułapka?
- Hm... możesz go mieć pod pewnym warunkiem.
- Jakim?
- Będzie on dumny i arogancki,bedzie egocentryczny, więc musisz wmówić mu, że został stworzony pierwszy. Pamiętaj, to nasz sekret... Tak między nami kobietami... ;-)

Ło matko ale sie usmialam z samego rana!!:-D dobre
Ps, i ja dzis sie witam z Wami

Witam!!!
Widze ze temacik gin poruszony. U mnie poki bylam prywatnie (3 poprzednie ciaze), to USG na kazdej wyzycie,a na fotelik tez prawie za kazdym razem wchodzilam. Teraz,ze chodze na kase chorych,to na foteliku bylam tylko na pierwszej wizycie,bo wtedy bylo tez USG dowcipne i wtedy tez mialam badane piersi. Mozliwe ze w czwartek na fotelik bede musiala wskoczyc,bo oststnio mi powiedzial,ze jak nadal brzuch bedzie sie napinal,to sprawdzi co tam na dole sie dzieje.
Ach i obowiazkowo skarpetki u gin i dluzszy sweterek lub bluzka.

Moje malenstwo to wariuje na calego - nie dosc ze kopie,to jescze swoje kopytka wystawia.

Wlasnie wcinam loda o smaku karamelu - kupujemy sobie takie w kubeczku, o smaku smietankowym to smakuja jak sniezynki.

U mnie gotuja sie golabki - a na podwieczorek rogaliki z dzemem. Jak juz bede miec wszystko gotowe,to wyjdziemy troche na sanki - poki snieg jest.

Milego dnia

Co do badan lekarskich, to mialam cytologie robiona, jezeli ktos nie mial w ostatnim roku to mysle ze warto poproscic, piersi lekarz mi nie badal w ciazy, tylko ten wczesniejszy gin do ktorego chodzilam po tabletki wczesniej to badal mnie na kazdej wizycie:baffled:... teraz co do karmienia to ja mysle ze nie bede miec problemu, niby rozmiar cyckow mi sie nie zmienil zawsze mialam duze ale teraz od poczatku ciazy mam takie wentylki, jak przy rowerze!:szok:
Doczytalam ze sporo z Was mialo zlecone badanie krwi z ta glukoza, ja nigdy, nie wiem mam poprosic lekarza teraz na wizycie?
Co do badan, to ja zawsze ide na wizyte do gina w sukience albo tunice, wiec nie zostaje w skarpsach:-) ostatnio maz malowal mi paznokcie u stop, bo juz mam problem... ale co do tych POŃCZOCH :cool2: ktore wywolaly tyle emocji na farum to mysle ze warto hihihi, a co....:-D

gosiaczek30 dobra jestes, USG dowcipne!!!!:happy2::happy2::happy2::happy2:
ja teraz tez prywatnie chodze i mam badanie na kazdej wizycie, tylko usg mam na co drugiej.
Moj maluch dzis tez daje popalic szaleje od 3 w nocy tak ze szok, poki co przyjemne jest to jak jest taki malutki ale az starch pomyslec co bedzie pozniej....:szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiecie że u mnie w słońcu termometr pokazuje +4 stopnie :-), ja już chce wiosneeeeeeee :-(
ale mam dziś lenia masakrycznego, zabrałam się za sprzątanie i dopiero udało mi się lekko kuchnię doprowadzić do porządku i poodkurzać cała górę, a gdzie jeszcze dół, a później mycie podłóg :angry: :szok:

No u mnie wielkimi krokami zbliza sie polowkowe. Troche sie dygam co tam beda ogladac i czy wszystko dobrze. Ide 18 . Dzidziol w moim brzuchu szaleje naprawde calkiem calkiem, szczegolnie rano jak sie przebudze i na noc jak sie klade. :-)

reklama
Moj młodziutki mąz miał sytuacje w gruga strone:-D Na sali opreacyjnej gdzie lezał na golasa weszła jakas młoda lekareczka a on taki biedny nastolatek co nie umiał jeszcze zapanowac nad sytuacją... a u nich niestety jest to widoczne:-D

hahah:-D

Mojemu M coś się stało... Do tej pory nie była jakoś specjalnie wylewny jeśli chodzi o ciążę. Aż tu nagle... Co chwilę ogląda i analizuje fotki z ostatniego usg, ustawił je sobie jako tapetę w telefonie. A przed chwilą stwierdził, że skoro nie ma w opisie ile dzidzia ma cm to sam to wyliczy - wziął miarę, zmierzył długość rączki, później długość ciałka i wyliczył proporcje :-D Aż się boję co będzie później ;-)
ech a ja zazdroszczę, bo mój to w ogóle emocjonalnie do tego nie podchodzi ;)

Do góry