reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Gratuluje udanych wizyt - tych rutynowych i tych nieco powazniejszych :-)

Karamija, ale masz super dzieciaczka. Gratulacje :)

Dziewczyny z Wysp powiedzcie mi, skoro nie ma tu badan ginekologicznych, a ostatnie usg mialam w 20 tygodniu, to skad mam wiedziec np. czy mi sie szyjka macicy nie skraca czy nie rozwiera? Sama nie sprawdze przeciez :confused:

reklama
aga - moje małe tez dziś co chwilę czka.. to normalne,

Polaa - ja w ciągu dnia tylko z doskoku, pracuję jeszcze (co prawda więcej w domu), ale jednak czas mam zajęty. Dopiero wieczorem jak małą położę, albo jak ogląda bajki, to mogę nadrobić wpisy z dnia.

Niespodzianka - jak będziesz bardzo naciskała na badanie takowe, to powinni Ci zrobić, nie mniej jednak tu wychodzą z założenia, że im mniej grzebania w podwoziu, tym lepiej - oczywiście jeśli jest wszystko OK.
Ja w poprzedniej ciąży jak byłam juz po terminie to miałam jakby wieksze upławy i zastanawiałam się czy to nie wody mi sie sączą. Pojechalismy do szpitala, tam lekarz sprawdził na USG ile jest płynu owodniowego, a ze było OK, to mnie zbadali i wtedy okazało sie, ża mam jakaś infekcję. Ale szybciutko zaaplikowałam sobie leki i jak Alinka sie urodziła 7 dni później, to juz było wszystko w porządku.

Ostatnia edycja:
dziecko (3300 g), łożysko (650 g), płyn owodniowy (800 g), powiększona macica (900 g), powiększone piersi (400 g), zwiększona objętość krwi (1250 g), zwiększone uwodnienie tkanek (2000 g). To daje 9300 g,

czyli te 10 kg powinno się przytyć:)

Niespodzianka tak jak pisze katrina jak sie uprzesz zrobią Ci badanie:tak:
Ja nie mialam przy Kubie, teraz tez nie bede sie upierać, chyba zeby cos sie dzialo, ja jak mialam jakiekolwiek problemy w ciazy to jechalam do szpitala i tam sie mna zajmowali, nie jest tak, ze calkowicie maja nas gdzies wiec sie nie martw;-)
dla mnie to prowadzenie ciazy tutaj to rewelacja:tak: nie lubie ginekologow:zawstydzona/y:

Viola chcialabym tylko to 10 przytyc:zawstydzona/y:

aga Kuba mial bez przerwy czkawke, ten na razie raz mial tzn raz wyczulam

aga - tu stawiają na NATURĘ... starają się jak najmniej ingerować, chyba, ze jest to konieczne. Wiadomo, ze jak sama czujesz, że jest coś nie tak, to zgłaszasz to i lekarz sprawdza, ale jeśli nie ma takiej potrzeby, nie grzebią w Tobie. Mi to też pasuje, zawsze takie badanie to w pewnym sensie stres i nic przyjemnego.

Dobra dziewczynki ja zmykam do łóżeczka, bo o 5 pobudka. Muszę małej podać antybiotyk.

Dobrej nocki, pa.

Ostatnia edycja:
No tak, aga, co kraj to obyczaj:tak:
Tutaj też się rodzą zdrowe dzieci i wszystko ok.
Wiadomo, jak ciąża zagrozona postepują inaczej, ciaze prowadzi nie tylko polozna wlasnie ale kobieta wtedy jest pod opieką ginekologa:tak:
Ja jezdzilam kilka razy do szpitala bo zle sie czulam albo sie balam o coś, i traktowali mnie bardzo dobrze, nie odsylali tylko wtedy badali:tak:
a skoro wszystko ok to po co tam grzebac itp? Ale to moje zdanie tylko.
Jak nie ma problemow to jak dla mnie tak można prowadzić ciążę:tak:

edit.Jedni uwazaja znowu, zeby jak najmniej usg robic skoro niepotrzebne a inni znowu robią na każdej wizycie i kazdy uważa, ze robi dobrze.

Najwazniejsze, zeby dzieci byly zdrowe!!

Ostatnia edycja:
Niby tak, ale np moje dobra kumpela jest w 32tyg i ma dzidziusia źle ułożonego to trochę dziwne, ze nie zrobią jej usg, aby się upewnić dokładnie tylko niby położna wybada przez brzuch, a może tylko dla mnie to jest dziwne.

No nic ja się cieszę, ze mam taką jaką mam opiekę, ale ostatnie 1,5 miesiące, a potem powrót i chyba na nowo szukanie lekarza.

reklama
Do góry