reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

asiia - tak gapo pisałam Ci juz, ze ja sama za dupą lekarzom chodziłam i trułam o te sterydy, zeby mi podali:tak: jak dostałam to czułam ulgę, ze w razie czego zrobiłam co mogłam /dopilnowałam zeby chociaz oddychac miały szanse samodzielnie;-)
Wiezli mnie karetka od nas ze szpitala do wawy i narzucili takie tempo, ze ledwie na noszach dałam rade ulezec, wrzeszczałam na kierowce zeby zwolnił bo nie wiezie worka z ziemniakami ale to nic nie dawało. Rzucało mna tak, ze myslałam ze dzieci wyskocza ze mnie z reszta moich organów /ja spuchnieta byłam tak, ze ok 20kg wody miałam w sobie oprócz tego co utyłam. A kierowcy chodziło o to by jak najszybciej odwalic kurs i wracac. Cisnienia dokładnie nie pamietam ale górne miałam ponad 200 a dolne ok 150 chyba. Zaczeła sie akcja z racji mojej gestozy bo ja zatruta ciaza juz ostro byłam ale gdyby nie ta karetka to moze dałabym jeszcze rade dzieci ponosic.
W instytucie dostałam leki na zatrzymanie akcji porodowej i obnizenie cisnienia. Po czym lekarka powiedziała mi ze nie wiele pomogły, cisnienie spadło po czym zaczynało rosnąc spowrotem. Do tego skurcze stawały sie coraz silniejsze.. Dali mi 30/40min i jak sie nie unormuje to stół. I sie nie unormowało:baffled:
To tak w skrócie;-)

ruda - a ile czasu mu zajmie do mnie????? ;)

Ostatnia edycja:
reklama
asiia - tak gapo pisałam Ci juz, ze ja sama za dupą lekarzom chodziłam i trułam o te sterydy, zeby mi podali:tak: jak dostałam to czułam ulgę, ze w razie czego zrobiłam co mogłam /dopilnowałam zeby chociaz oddychac miały szanse samodzielnie;-)
Wiezli mnie karetka od nas ze szpitala do wawy i narzucili takie tempo, ze ledwie na noszach dałam rade ulezec, wrzeszczałam na kierowce zeby zwolnił bo nie wiezie worka z ziemniakami ale to nic nie dawało. Rzucało mna tak, ze myslałam ze dzieci wyskocza ze mnie z reszta moich organów /ja spuchnieta byłam tak, ze ok 20kg wody miałam w sobie oprócz tego co utyłam. A kierowcy chodziło o to by jak najszybciej odwalic kurs i wracac. Cisnienia dokładnie nie pamietam ale górne miałam ponad 200 a dolne ok 150 chyba. Zaczeła sie akcja z racji mojej gestozy bo ja zatruta ciaza juz ostro byłam ale gdyby nie ta karetka to moze dałabym jeszcze rade dzieci ponosic.
W instytucie dostałam leki na zatrzymanie akcji porodowej i obnizenie cisnienia. Po czym lekarka powiedziała mi ze nie wiele pomogły, cisnienie spadło po czym zaczynało rosnąc spowrotem. Do tego skurcze stawały sie coraz silniejsze.. Dali mi 30/40min i jak sie nie unormuje to stół. I sie nie unormowało:baffled:
To tak w skrócie;-)

ruda - a ile czasu mu zajmie do mnie????? ;)

ja wiem jakby się bardzo sprężył i jechał na sygnale do ok.21 powinien być:-D

Munka ja widzialam te filmiki i powiem Ci szczerze, ze mnie to przeraza. Ja chyba nie podniose swojego dziecka do 1 roku zycia, a jemu idzie to tak sprawnie. A co dopiero pierwsza kapiel. Zawalu dostane, tym bardziej, ze tutaj wypisuja do domu po paru godzinach, jak nie ma komplikacji. Kto mnie nauczy??? Z kims doswiadczonym sie na skypie umowie, zeby mi mowil co mam robic :-p

ruda - to niech sie nie fatyguje, mój P jest teraz moim posyłkowym a że ma mniejszy rewir to szybciej sie uwinie;-):tak:
A Ty sobie jedz spokojnie to całe 3kg tylko mi tego nie opisuj narazie:tak:

niespodzianka
- co Wy kombinujecie??? czegos sie uczycie czy co? ;)))

Ostatnia edycja:
Munka ja widzialam te filmiki i powiem Ci szczerze, ze mnie to przeraza. Ja chyba nie podniose swojego dziecka do 1 roku zycia, a jemu idzie to tak sprawnie. A co dopiero pierwsza kapiel. Zawalu dostane, tym bardziej, ze tutaj wypisuja do domu po paru godzinach, jak nie ma komplikacji. Kto mnie nauczy??? Z kims doswiadczonym sie na skypie umowie, zeby mi mowil co mam robic :-p

Dasz radę, nie myśl o tym, że nie dasz, bo na pewno sobie poradzisz. To samo przyjdzie. Ja wiem, że filmiki nie nauczą bezpośrednio jak wsio ogarnąć, ale na pewno mogą pomóc. Wiem, że jest strach kiedy ma się przed sobą taką kruszynkę i wizję tego, że każdy zły ruch może ją uszkodzić. To nieprawda, na pewno nie zrobisz jej krzywdy, przede wszystkim nie bój się:-D

JEEEEEEEEEEEZU JAKIE TO SLODKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja juz chce:-D:-D:-D

a tak w ogole to witam i tylko melduje nie mam czasu bo intensywnie czytam o wozkach grrrrrrrrrr

Niespodzianka jaki filmik?A dlaczego nie chcesz podnosić swojego dziecka?Nie bój nic:-)

reklama
ale obejrzałam z ciekawosci co tam pan dr podpowiada, bo jak cenie sobie wszystkie jego rady i wskazówki tak wiem, ze pozycje jakie on prezentuje z lalkami to wiekszosci matek oczy na wierzch wychodza wiec dobrze jest;-)

Jakiz ten bobasek słooooociuśki!!!!!

Do góry