reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
ale was tu duzo jest:) czytajac nie zdarzylam lapac kto co pisze i komu potem udzielic odpowiedzi :)
w kazdym razie ubranek zadnych nie kupowalismy bo mamy jeszcze sporo czasu no a poza tym sporo ubranek tez bede miala po swojej coreczce ktora teraz ma 2 latka skonczone. Ja dowiadujac sie ze bedzie chlopiec bylam bardzo rozczarpowana bo z calych sil chcialam miec druga coreczke Lenke... pierwsza corcia ma na imie Magdalenka i miala byc Lenka. no ale ze tak wyszlo jak wyszlo pomyslu na fajne imie mi brak. Chcialabym Gabrys ale moj maz kategorycznie odmawia, no wiec pozostaje szukac drugiego... Propozycja mojego meza jest Kacper ale to imie znowu mi sie srednio podoba bo za duzo tych Kacprów.
ja teraz waze 62 kg i jestem w 21 tyg. na poczatku wazylam 54 to juz 8 kg przytylam. martwie sie ze to duzo jak na polowe ciazy...
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz... ile razy ma sie badanie na toksoplazmoze? wydaje mi ze z Madzia mialam raz, a ta doktor do ktorej chodze ponbownie zleca mi to badanie twierdzac ze tamto wyszlo dobrze.... gleboko sie nad tym zastanawiam bo nioewiem czy poprostu chce mnie naciagnac na kase czy taka jest rzeczywiscie potrzeba.

Ja w całym mieszkaniu mam okna pootwierane tak mi zapach dyni przeszkadza i pomyslałam, ze najlepiej się przespać przy świeżym powietrzu :D i co właśnie koleżanka dzwoni, ze za 30min bedzie na kawie, a tak szukałam motywacji do sprzątania to teraz mam :happy2:

taka motywacja jest najlepsza!!! Normalnie całe mieszkanie sprzątasz cały dzien nie? A po takim telefonie, ze ktos zaraz bedzie w 15minut błyszczy:-D:-D

A my własnie zajadamy zupkę warzywną i chyba zrobimy jakies kotleciki z piersi i frytki, albo nuggetsiki... mysle dopiero...
Ale za te potasy Wam podziekuję - musze zjesc BANANA!!!!!!!

.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz... ile razy ma sie badanie na toksoplazmoze? wydaje mi ze z Madzia mialam raz, a ta doktor do ktorej chodze ponbownie zleca mi to badanie twierdzac ze tamto wyszlo dobrze.... gleboko sie nad tym zastanawiam bo nioewiem czy poprostu chce mnie naciagnac na kase czy taka jest rzeczywiscie potrzeba.

Różnie lekarze zlecają, ale jeśli nie masz przeciwciał na toxoplazmozę, czyli wynik był ujemny to taki powinien pozostać do końca ciąży, bo dodatni w trakcie ciąży świadczyłby, że miałaś styczność z wirusem i należałoby wprowadzić leczenie. Ja od początku mam ujemny (czyli nigdy się tym nie zaraziłam) dlatego też kontroluję toxo co miesiąc - tak mi zleca zawsze moja gin.

Nie wiem czy natrafiłyście kiedyś na jego filmiki, ale Paweł jest świetnym fizjoterapeutą od rozwoju dzieci i ma niezłe metody noszenia, przewijania maluchów itp. Polecam!!
http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk

Ostatnia edycja:
Ja w całym mieszkaniu mam okna pootwierane tak mi zapach dyni przeszkadza i pomyslałam, ze najlepiej się przespać przy świeżym powietrzu :D i co właśnie koleżanka dzwoni, ze za 30min bedzie na kawie, a tak szukałam motywacji do sprzątania to teraz mam :happy2:

Aga a jak już wysprzątasz u siebie i wypijesz kawkę to wpadnij do mnie,bo ja mam lenia totalnego...a jak posprzątają moi faceci to:szok::szok::szok::szok::szok:raz tylko im się udało tak,żebym się nie przyczepiła do niczego;-)

Na obiad zrobiłam im schoboszczaki,ziemniaczki i marchewkę z groszkiem zasmażaną.

dzięki buziak za pomysł-my z młodszym dzieciem zjemy frytki

a coooooooooooooooo Ty czytasz???? :-D

I tak dobrze jest!!! Oby siedziały tam sobie jak najdłuzej!!!
Wiesz neonatologia radzi sobie juz całkiem niezle, ale oby jeszcze troszke i bedziecie mieli z górki!!!
Mi w 30tyg podawali 1kg Bartek i 1200Dominik, o 90gram wiecej u kazdego.
Ale w inkubatorkach widziałam mniejsze niz Twój wiekszy bliźniaczek;-)
Tylko niech sie tam jeszcze u Ciebie powykształcają troszkę;-):tak:
I jak lekarz mówił - zero stresu, dzwigania czy innych wysiłkow!!! Mi akcja porodowa zaczęła sie od nerwowej jazdy samochodem i tak mi skoczyło cisnienie ze rodzic zaczęlam:baffled:

A trzecia ma juz takie pięcioletnie:tak:

Nie ma to jak zachcianeczki :happy2:

No dokladnie Buziak przepraszam :)
Ty to juz doswiadczona Mamusia blizniakow jestes :) nie to co My :tak:

a czy Twoje dzieciaczki dostaly tez wczesniej sterydy na plucka ? pewnie juz pisalas,ale ja taka gapa jestem.. wiec wole spytac jeszcze raz :tak:
nie dali rady Ci juz rady zatrzymac akcji porodowej jak sie zaczela?

ruda - nie ma sprawy!, my sie tu tak bez przerwy czyms zarazamy a potem wspólnie liczymy kto ile przytył?? bo wszystkie jemy "normalnie" :-D:-D

mi wystarczyła gadka o potasie, zeby teraz rozmarzac o bananach i nie spoczne do póki go nie strawie;-)

reklama
To nasz obiad różni się dziś tylko formą podania marchewki - ja na surowo, Ty zasmażaną:-)

fakt,ale panowie nie będą jeść surowizny:-D

ruda - nie ma sprawy!, my sie tu tak bez przerwy czyms zarazamy a potem wspólnie liczymy kto ile przytył?? bo wszystkie jemy "normalnie" :-D:-D

mi wystarczyła gadka o potasie, zeby teraz rozmarzac o bananach i nie spoczne do póki go nie strawie;-)

mam całe 3 kg,posłać kuriera?

Do góry