reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Avo nioo przy Twoich wynikach może dlatego nie zdaje egzaminu, wiesz ja nie mam aż tak źle w ciąży - tak mi mówi mój gin i mam nadzieje że się nie myli :-D, jak narazie nic mi nie dolega, czuję się dobrze, przestałam tyć, żadnych skurczy łydek czy innej części ciała nie mam no to chyba nie jest tak źle faktycznie

reklama
ło matko to drobnica jestes:-) ja przed ciaza wazylam 70 kg! (mam 176cm) w trzecim mscu wazylam juz 63kg, teraz gdzies mniej wiecej waze 68 kg, mam ndzieje ze nie dobije do 80:szok:

mnie udało się w końcu uporać z 3 rozdziałem:happy2: jeszcze tylko jeden i koniec :happy2: nie mogę się już doczekać, bo to siedzenie przed kompem mnie wykańcza, a i maleństwu raczej niewygodnie w takiej pozycji

a coooooooooooooooo Ty czytasz???? :-D

Robili mi usg we wtorek ,i wiekszy chlopczyk wazyl wtedy 630 mniejszy 406 . takze roznica sie powiekszyla i to sporo..
ale lekarz powiedzial ze nie mamy co na to patrzec bo usg co tydzien nie pokazuje prawidlowej wagi,i ze wazyc dzieci powinno sie gora co 2 tygodnie. takze czekam do poniedzialku i zobaczymy..

I tak dobrze jest!!! Oby siedziały tam sobie jak najdłuzej!!!
Wiesz neonatologia radzi sobie juz całkiem niezle, ale oby jeszcze troszke i bedziecie mieli z górki!!!
Mi w 30tyg podawali 1kg Bartek i 1200Dominik, o 90gram wiecej u kazdego.
Ale w inkubatorkach widziałam mniejsze niz Twój wiekszy bliźniaczek;-)
Tylko niech sie tam jeszcze u Ciebie powykształcają troszkę;-):tak:
I jak lekarz mówił - zero stresu, dzwigania czy innych wysiłkow!!! Mi akcja porodowa zaczęła sie od nerwowej jazdy samochodem i tak mi skoczyło cisnienie ze rodzic zaczęlam:baffled:

a no ,
nawet dwie mamusie z blizniątkami mamy :tak:

A trzecia ma juz takie pięcioletnie:tak:

Kurcze tak mi się chciało zupy z dyni i co miałam dynie zamrożoną, ale w czasie gotowania jak nigdy zapach mnie :baffled::baffled: więc wietrze całe mieszkanie i jem serek wiejski i buraczki czerwone- super obiadek :)

Nie ma to jak zachcianeczki :happy2:

ło matko to drobnica jestes:-) ja przed ciaza wazylam 70 kg! (mam 176cm) w trzecim mscu wazylam juz 63kg, teraz gdzies mniej wiecej waze 68 kg, mam ndzieje ze nie dobije do 80:szok:

Jeśli napisałaś to odnośnie mojego postu to odpowiadam: ja jestem dużo niższa, bo 163cm, więc stąd ta waga:-)

Buziak dzięki za rady odnośnie smsów ale już się samo odblokowało tak jak napisałaś ale stracha miałam bo wiesz sama w domciu no i bez kontaktu.

Wiem o co chodzi;-)
A mi to zawsze jak czegos nie mam to by sie akurat przydało :baffled:
Tak jak z pomalowanymi paznokciami, jak tylko pomalowałam to albo mnie cos zaswędziało albo zadzwonił tel a miałam go w torbie, albo poprostu papierocha musiałam wyciągnąc:-D

lui - jezeli nie wiesz jak poruszac sie na forum to pytaj!!!
Wiesz jak cytowac?? Na dole masz w tym pasku "cytuj" to wtedy zacytujesz 1osobe/ 1post a jesli chcesz kilka to z prawej strony tego paska masz taki dziubek to pod kazdym postem ktory chcesz zacytowac zaznaczasz a na koniec klikasz normalnie "odpowiedz" i dajesz:tak:

Ja w całym mieszkaniu mam okna pootwierane tak mi zapach dyni przeszkadza i pomyslałam, ze najlepiej się przespać przy świeżym powietrzu :D i co właśnie koleżanka dzwoni, ze za 30min bedzie na kawie, a tak szukałam motywacji do sprzątania to teraz mam :happy2:

a ja dziś dla odmiany ugotuję sobie makaron orkiszowy, a do tego zrobię takie mięsko jak na spaghetti ale z mięsa wołowego tylko i z pomidorami z puszki plus zioła, nioo i zaś mam zupę pieczarkową na dziś :-D

Aga nioo to teraz musisz już wysprzątać i nie zapomnij że masz na to 30 min :-p

Ale ze mnie gapa, nie wiedziałam, że mogę sobie ściągnąć wersję forum babyboom na Androida:-D
No to może uda mi się w weekend zajrzeć, żeby potem nie mieć tylu zaległości z czytaniem :biggrin2:

U mnie dziś na obiad schabowy, ziemniaki i tarta marchewka z ananasem:biggrin2:

Witam nowe czerwcowki Ruda i Niespodzianke i Stokrotke:-)

Ja tu juz troche siedze :-) Ale dzieki tak czy inaczej ;-)

niespodzianka
kolejny chłopaczek, super, gratuluję!
a 4 kg dzieci teraz b często się zdarzają, mój Maksio miał 4100

Co to dzisiaj za chochliki sie wkradaja? To chyba Niezapominajka pisala :-)

Stokrotka, Lui witajcie na forum :tak:

Niezapominajka gratuluje sisiorka, a waga sie nie przejmuj. Nie takie kilogramy po ciazy sie gubi ;-) Zrob badania, zeby wykluczyc chorobska i bedzie ok. Niestety niektore dziewczyny maja to szczescie i tyja 8 kg przez cala ciaze, a niektore tyja troszke wiecej ( w tym ja z moja tendencja do tycia :zawstydzona/y:). Wazne, zeby bobo bylo zdrowe :-)

Asiia fajnie, ze juz nie musisz w szpitalu z maluchami urzedowac. Najwazniejsze zebys duuuzo odpoczywala, ale to juz wiesz :-) Trzymam kciuki dalej za Wasza gromadke.

Macku juz pisala po wizycie? Maaacku ? Kto jeszcze dzisiaj idzie? Prosze o przypomnienie :-p &&&&&&&&&&&

Moze zalozyc przyklejony watek z info jak wklejac suwaczki, jak cytowac, jak wklejac zdjecia z imageshack (to dla mnie np :p ) ???

reklama
Poczytałam sobie o niedoborach i nadmiarze potasu. 2 miesiące temu miałam potas dobiegający do górnej granicy normy, żelazo ponad normę. Przez te 2 miesiące nie miałam problemów z biegunką, wymiotami czy nerkami, więc nie powinien przez 2 miesiące spaść z górnej granicy normy aż do niedoboru, tak mi się wydaje. Tym bardziej, że z objawów bardziej mi pasuje na nadmiar niż niedobór. Tak więc sama z siebie nie będę chyba dodatkowo się faszerować potasem, może po prosu pojem więcej bananów, pomidorów i zielonej papryki - to z pewnością mi nie zaszkodzi.
Dzięki za rady :)

Do góry