reklama
niezapominajka123
Fanka BB :)
alijenka mi nic takiego nie zaleciła jeszcze. Poki co standard mocz i morfologia, no i w tym miesiącu przeciwciała, bo mamy konflikt serologiczny. Ale nic inego....a myslisz, że powinnam miec?
alijenka
Mamcia Nataszki :))
no powinnaś mieć ale to jeszcze masz czas bo mi gin tez za wcześnie zlecił to badanie, ale wyszło dlaczego tak tyłam bo mam nietolerancję glukozy i teraz jak jestem na diecie to chudnę
buziak
Witam i ja
dziewczyny macie może tel w dawnej erze? Ja dziś nie moge do nikogo zadzwonić i jak się okazuje nikt nie może sie dodzwonić do mnie. Sprawdzałam w banku opłaciłam ostatni rachunek ( bo przecież mogłam zapomnieć) no i nie mam nawet jak zadzwonić co się stało. Czy wy też tak macie?
PaulinaMarianie mam jak zadzwonić bo jak chcę zadzwonić to niby wybierany jest numer a za sekundkę mam komunikat "połączenie zakończone" nawet sygnału nie mam a wyjąć to ja nigdzie nie wyjdę. No nic czekam na męża.
Miałam tak jak leżałam w szpitalu, siec jakby zablokowana i do nikogo nic nie szło Trwało to kilka godzin i naprawili
Najciekawsze jest to, ze czasem człowiek nie korzysta z tel kilka godz i jest ok. A jak wiedziałam, ze nie moge to miałam tysiac spraw do obdzwonienia;-) Ale wtedy np szły smsy Moze spróbuj;-)
niezapominajka123
OOO ja sie nawet tym nie intertesowałam do tej pory, myślałam, że mnie to nie dotyczy, ale może właśnie dotyczny hm..najgorsze jest to, że nastepna wizyta za miesiac, jak kolejne 6 kg przytyje w ciagu miesiaca to masakra......
Mam pytanie odnosnie witamin. Czy bierzecie jakies suplementy DHA czy omega 3? Co czytam jakis artykul, to jest napisane, ze bierze to udzial w rozwoju mozgu i wzroku. Znajduje sie glownie w tlustych rybkach, a u mnie z rybkami na bakier. Srednio sie lubimy
Moja ginka od II trymestru zapisała mi PregnaPlus, ale powiedziała, że dzienna dawka kwasu DHA powinna wynosić 300mg, a w PregnaPlus jest tylko 22mg. Dlatego biorę jeszcze dodatkowo mumomega. Nie jest to tanie, ale czego nie robi się dla rozwoju maluszka. Jak widać co lekarz to inna opinia. Moja siostra też brała taką dawkę tych kwasów, ale dopiero od III trymestru.
Czesc Dziewczyny
Ja tez mam termin na czerwiec 2012 dokladnie na 19. Miala byc dziewczynka a na wtorkowym usg polowkowym okazalo sie ze chlopulek bedzie... niespodzianka.
Hej. Ale zaskoczenie a imie już zdążyliście wybrać??:-)
Witam dziewczęta
Wpadłam zdać relacje z wizyty środowej już na sto procent będę miała synka lekarz szukała i szukała aż znalazła to czego chciała z moim synkiem wszystko wporządku, powiedziała mi ze jest bardzo duży, jakby miesiąc większy niż ciąża i istnieje duze prawdopodobieństwo, że będzie miał ponad 4 kg.... więc nie wiem jak ja urodze. Poza tym prZytyłam w ciągu ostatniego miesiąca 6kg;(( w sumie od początku ciąży 10 kg;(( nie mam pojecia czemu..niby normLNIE JEM, ateraz az mam wyrzuty jak patrzę na jedzenie... a i jeszcze dostałam czopki dopochwowe, bo po moim chorowaniu jakies drożdżaki się przypl ątały. Pozdraiwma
Gratuluję synusia!!
Ja dziś jadę na weekend do Siorki i siostrzeńca, więc znów będę Was nadrabiała po weekendzie.
Czy Wy też tak macie, że jak Wasz dzień jest dość intensywny - tzn. długo jesteście poza domem - to już się nie możecie doczekać, kiedy wrócicie, położycie się i poczujecie pod ręką swoje maleństwo??
Ja to uwielbiam i jak jestem w domu to lubię sobie leżeć i czuć kopniaczki i fikołki Małej pod ręką, wtedy czuję z nią duży kontakt i bardzo do tego tęsknię jeśli przez dłuższy czas nie mam takiej możliwości.
alijenka
Mamcia Nataszki :))
niezapominajka a nie masz nikogo znajomego z glukometrem ??? abyś mogła sobie pożyczyć
Karamija , Ty to masz szczuplutkie nózki ztego co widziałam na zdjeciach- pozazdrościłam normalniei w ogole taka radosć z Ciebie bije
Alijenka, ja to spodnie 36 nosilam, ale niestey uda nad kolanami i kolana to mój nasłbszy punkt,a teraz to już w ogóle......
co do bioder to chyba jest ok, bo z 88, posżło na 94, wiec tragedii nie ma. Brzucholem tez sie nie przejmuję, zresztą wcale nie jest jakis duży
co do Twojego tycia, to ja się przez to też obaiwam,że moge mieć cukrzycę W pierwszej ciazy cukier po glukozie po 2 godzinach miaąłm 96......
Macku, trzymam kciuki za wizytę.
Ruda- 4 kilo?To strasznie malutko
Aylin- wiesz wydaje mi sie,ze ja nie jem dziennie 7 tys kalorii, ba jak jem ze 3000 tys to jest maks, a i tak tyję z dnia na dzień czasem
AVO - aby przytyć kg musiałabyś jesć 7 tys kalorii ponad twoje dzienne zapotrzebowanie energetyczne. Średnio na doroslego wynosi ono 2 tyś + 300 dla ciazówek. Więc aby w ciagu dnia przytyć kg trzeba by wszamać co najmiej 9,300 kalorii. Dla mnie niemozliwe. (chodz jak patrze na moją wczorajsza kolacje to zaczynam sie zastanawiac czy to niemozliwe )
Ja od początku ciązy mam 1,2 na plusie. Ale miałam nadwagę na starcie. Więc jest to prawidłowe. I nie wzorowac się na mnie proszę Jem normalnie. Przykładowo dziś:
kanapka z pasta rybną i pomidorem + kanapka z miodkiem + herbata z sokiem malinowym dmowej roboty
banan
obiad - będzie rosół i makaron zapiekany z jabłkami
kolacja .... nie wiem
Aaaaaa dla tych co mają problemy z kupą. Sposób podpowiedziany przez moją babcie. 4 morele suszone na noc zalane ciepłą wodą. Rano pijemy kompocik i zjadamy morelki. NIe ma szans aby nie podzialalało. Stosuje od 10 dni. I codziennie regularnie koło 12 do toalety chodzę.
Aylin, ale j sie z Toba nei zgodzę, bo tak jak Ci piszę nie jem więcej niż 3000 tyz kalorii dziennie, czesto mniej i tyję. Z dnia na dzien potrafi mi dojśc kilogram, choc poprzedniego dnia nie przkroczyłam 2000 kalorii, mlo tego, w zasadzie nie jem nic po godzinie 18.
mójewczorajsze menu dziennie wyglada tak:
śnidanie 2-3 kanapki z chlebem razowym jakims serkiem i warzywami, jabłko, muffinka, obiadek- ziemniaki , brokół i surowka, 3 łyzki nutelli...... Dzisiaj kilo wiecej......
mójewczorajsze menu dziennie wyglada tak:
śnidanie 2-3 kanapki z chlebem razowym jakims serkiem i warzywami, jabłko, muffinka, obiadek- ziemniaki , brokół i surowka, 3 łyzki nutelli...... Dzisiaj kilo wiecej......
Ostatnia edycja:
reklama