reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzin dybry :)

Moj L. zaspal dzisiaj do pracy, cale szczescie, ze malutki mnie obudzil kopniakiem na siusiu, bo pewnie jeszcze bysmy spali :)

To z cwiartka mozgu, to sama prawda. Cierpie na te sama przypadlosc :baffled:

Metek na razie nie wycinam. Mam duzo ciuszkow w roznych rozmiarach i pozniej sie nie polapie co jest co. Ahhh to niedoswiadczenie.

Buziak ja juz wiem, kto Ci moze pomoc w wyleczeniu chlopcow ;-)

Polaa nie przejmuj sie gadaniem. Ludziom nie dogodzisz. Najwazniejsze, ze Ty jestes szczesliwa.

Mam pytanie odnosnie witamin. Czy bierzecie jakies suplementy DHA czy omega 3? Co czytam jakis artykul, to jest napisane, ze bierze to udzial w rozwoju mozgu i wzroku. Znajduje sie glownie w tlustych rybkach, a u mnie z rybkami na bakier. Srednio sie lubimy :dry:

Ja biore od samego poczatku zestaw witamin z kwasem omega3 i dha
dokladnie cos takiego
Vitabiotics Pregnacare Plus Omega 3 - 28 Pregnacare Tablets plus 28 Omega-3 Capsules - Boots

wiec Mysle ze zaszkodzic maluchom nie zaszkodzi ,a pomoc w jakis sposob moze napewno ;)

Czesc Dziewczyny :)
Ja tez mam termin na czerwiec 2012 dokladnie na 19. Miala byc dziewczynka a na wtorkowym usg polowkowym okazalo sie ze chlopulek bedzie... niespodzianka. :)

to Ci niespodzianka :)
Gratuluje i ciesz sie chlopczki są fajni ,kochani i wogole naaaj hihi:tak:
wiem cos o tym :-)

a te kwasy omega jak ktoś nie chce suplementów albo ryb to jeszcze w siemieniu lnianym, można sobie zmielić i do czegoś dosypać albo na łyżeczkę i czymś popić, średnie w smaku ale da się.

A z tą płcią dzieciaczków to wychodzi na to, że rzeczywiście przed 20 tyg to nie ma się co sugerować i mądrzy są ci lekarze, którzy wcześniej nie chcą "zgadywać". Część trafia ale przy 2 opcjach albo się trafi albo nie..

mi bardzo szybko lekarz powiedzial plec w pierwszej ciazy , i oczywiscie sie potwierdzilo.
w tej ciazy tez raz dwa i jak do tej pory na usg cipeczki jeszcze nie widzialam.
mysle ze trzeba trafic poprostu na jakiegos dobrego lekarza ktory potrafi odroznic to i owo ;P:tak:

Witam dziewczęta;)

Wpadłam zdać relacje z wizyty środowej;) już na sto procent będę miała synka;) lekarz szukała i szukała aż znalazła to czego chciała;) z moim synkiem wszystko wporządku, powiedziała mi ze jest bardzo duży, jakby miesiąc większy niż ciąża i istnieje duze prawdopodobieństwo, że będzie miał ponad 4 kg....:szok: więc nie wiem jak ja urodze. Poza tym prZytyłam w ciągu ostatniego miesiąca 6kg;(( w sumie od początku ciąży 10 kg;(( nie mam pojecia czemu..niby normLNIE JEM, ateraz az mam wyrzuty jak patrzę na jedzenie... a i jeszcze dostałam czopki dopochwowe, bo po moim chorowaniu jakies drożdżaki się przypl ątały. Pozdraiwma;)

Gratuluje Synka :)
powiem Ci ze mi tez lekarz ciagle mowil ze urodze wielkiego klocuszka, a kubus wazyl 2640,takze mysle ze na tym etapie ciazy nawet nie masz co sie sugerowac takim gadaniem.

no a teraz musze sie Wam pochwalic ze Jestesmy juz w domku :tak:
Sterydy na plucka Maluszki otrzymaly ,lekarz powiedzial ze przy blizniaczej ciazy tak czy tak by im je podali, i ze nie wypuszcza nas poki tego nie zrobia. wiec stwierdzilismy ze lepiej dmuchac na zimne,tym bardziej ze na tak wczesnym etapie miewam juz dosc czeste skurcze . i ze nigdy tak naprawde nie wiadomo kiedy im sie zachce wyjsc z brzuszka.

w poniedzialek mamy usg,a od 26 tygodnia bedziemy biegac dodatkowo na ktg do szpitala ,takze jak na ta chwile z opieki tutaj jestem zadowolona.
roznica miedzy dziaciaczkami niestety sie poglebia,ale powiedzieli zeby jeszcze sie tym nie sugerowac,i czekac do poniedzialku na kolejne usg,wiec tak tez zrobie.
oczywiscie mam duzo lezec ,odpoczywac, nic nie dzwigac ,
i pilnowac by maluszkom sie za bardzo do Nas nie spieszylo.
a jakby cokolwiek sie dzialo,skurcze zaczely sie powtarzac ,uplawy zmieniac, czy cos by mnie nie pokoilo od razu wracac do szpitala.

takze dziekuje Dziewczynki jeszcze raz za wszystkie kciuki ,za kazde mile slowo :) i za to ze mozna na Was liczyc!!

reklama
Kamila, ja wczoraj wieczorem zaliczyłam pomyłkę z dniami tygodnia. Biorę prysznic i myślę sobie o matko zapomniałam zadzwonić do pracy, żeby przesłali mi pliki nad którymi pracowali, żebym sprawdziła i naniosła poprawki:szok:, a jest piątek wieczór...:angry: Dzisiaj się budzę, patrzę, L. nie ma obok i myślę sobie, ale czad jest piątek :-D
Waris jak wszyscy tak maja to musi być awaria sieci. Po jednym niezapłaconym rachunku nie wyłączają tel.
Buziak... jeśli chodzi o chorowitka, to chyba jest chętna do pomocy... ;-)
Niezapominajka gratuluję siusiora :cool2:
Ja właśnie skończyłam śniadanie, zaraz idę zrobić kawkę z mleczkiem. Mam nadzieję, że o kawie nie zapomnę;-)
Dziewczyny powiedzcie mi, czy wy tez macie tak bolesne skurcze łydek? Biorę magnez (dojelitowy z wit. B6, podczas posiłku mięsnego - tak jak pisała Avo), smaruję łydki aescinem, ale w środę rano złapał mnie taki skurcz, że nic nie pomagało i przez to od dwóch dni ciągam za sobą jedną nogę, bo nie mogę normalnie zgiąć...
no i pytanie standardowe: Co macie na obiad? U mnie dziś pomysłu brak.....

Asiaa bardzo się cieszę, że już jesteście w domku. Trzymaj się zaleceń, ja trzymam za Was kciuki :happy2:

Ostatnia edycja:
Witam was drogie dziewczynki, ja z takim malym zapytaniem:confused:
Mam termin porodu na 4.06.2012 i chcialabym sie zapytac czy moglabym przylaczyc sie do was? Jestem tu poczatkujaca i nie bardzo wiem jak poruszac sie na forum, ale razem moze jakos damy rade:-)
To nasze pierwsze dziecko, wiec wszystko dla mnie jest nowe.

Mam termin porodu na 4.06.2012 i chcialabym sie zapytac czy moglabym przylaczyc sie do was? Jestem tu poczatkujaca i nie bardzo wiem jak poruszac sie na forum, ale razem moze jakos damy rade:-)
Witaj :-)
jak będziesz z nami często przebywać to szybko się nauczyć poruszania tu :-D

an.ka mi gin zalecił brać aspargin i czytałam opinie dziewczyn to własnie na takie dolegliwości się bierze

Ostatnia edycja:
)
Aaaaaa dla tych co mają problemy z kupą. Sposób podpowiedziany przez moją babcie. 4 morele suszone na noc zalane ciepłą wodą. Rano pijemy kompocik i zjadamy morelki. NIe ma szans aby nie podzialalało. Stosuje od 10 dni. I codziennie regularnie koło 12 do toalety chodzę. :)

Popieram i potwierdzam :-D można też tak zrobić z suszonymi śliwkami.

Witaj:-)

asiia - super, ze sterydy juz robia swoje a Ty poodpoczywasz w domku!!!
Powiedz jeszcze jak stoicie z przygotowaniami??? Wszystko juz gotowe dla maluchów???? Ja z blizniakami do szpitala trafiłam albo w 25 albo w 26tyg i juz nie wyszłam:no: Wiec co do tej pory zrobiłam to miałam a reszta to rodzina mi pomagała.

Witam nową kolezankę!!! :tak:

Ja biore od samego poczatku zestaw witamin z kwasem omega3 i dha
dokladnie cos takiego
Vitabiotics Pregnacare Plus Omega 3 - 28 Pregnacare Tablets plus 28 Omega-3 Capsules - Boots

wiec Mysle ze zaszkodzic maluchom nie zaszkodzi ,a pomoc w jakis sposob moze napewno ;)

to Ci niespodzianka :)
Gratuluje i ciesz sie chlopczki są fajni ,kochani i wogole naaaj hihi:tak:
wiem cos o tym :-)

mi bardzo szybko lekarz powiedzial plec w pierwszej ciazy , i oczywiscie sie potwierdzilo.
w tej ciazy tez raz dwa i jak do tej pory na usg cipeczki jeszcze nie widzialam.
mysle ze trzeba trafic poprostu na jakiegos dobrego lekarza ktory potrafi odroznic to i owo ;P:tak:

Gratuluje Synka :)
powiem Ci ze mi tez lekarz ciagle mowil ze urodze wielkiego klocuszka, a kubus wazyl 2640,takze mysle ze na tym etapie ciazy nawet nie masz co sie sugerowac takim gadaniem.

no a teraz musze sie Wam pochwalic ze Jestesmy juz w domku :tak:
Sterydy na plucka Maluszki otrzymaly ,lekarz powiedzial ze przy blizniaczej ciazy tak czy tak by im je podali, i ze nie wypuszcza nas poki tego nie zrobia. wiec stwierdzilismy ze lepiej dmuchac na zimne,tym bardziej ze na tak wczesnym etapie miewam juz dosc czeste skurcze . i ze nigdy tak naprawde nie wiadomo kiedy im sie zachce wyjsc z brzuszka.

w poniedzialek mamy usg,a od 26 tygodnia bedziemy biegac dodatkowo na ktg do szpitala ,takze jak na ta chwile z opieki tutaj jestem zadowolona.
roznica miedzy dziaciaczkami niestety sie poglebia,ale powiedzieli zeby jeszcze sie tym nie sugerowac,i czekac do poniedzialku na kolejne usg,wiec tak tez zrobie.
oczywiscie mam duzo lezec ,odpoczywac, nic nie dzwigac ,
i pilnowac by maluszkom sie za bardzo do Nas nie spieszylo.
a jakby cokolwiek sie dzialo,skurcze zaczely sie powtarzac ,uplawy zmieniac, czy cos by mnie nie pokoilo od razu wracac do szpitala.

takze dziekuje Dziewczynki jeszcze raz za wszystkie kciuki ,za kazde mile slowo :) i za to ze mozna na Was liczyc!!

super,że już jesteście w domku,odpoczywaj i myśl pozytywnie:-)

lui85 witaj:)

reklama
Do góry