reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam z rana

u mnie juz 5/6 kg na plusie.....oj marnie to dalej widze. Dzisiaj zaczynam 25 tydzien wiec jeszcze 15 czyli dojdzie jeszcze jakies 5.....dzisiaj stwierdzilam zw chce urodzic 25 maja 100 lat po mokej kochanej babci. Chcialabym zeby rafal oodziedziczyl po niej charakter, fajna nowoczesna i otwarta babka byla

reklama
AVO to tak jak było u mnie z tym tyciem, nie martw się ja też uda mam jak banie teraz a przed ciąża to nawet spodnie w rozmiarze 34 nosiłam :-( :szok:

Ja to generalnie staram się kontrolować co w siebie wrzucam, bo po przykładzie mojej koleżanki, która niedawno urodziła, to wolę sobie odmówić. Laska zaczynała ciąże z wagą 65 kg, a skończyła ..... 122. Dzidziuś ważył 2,5 kg. Nie chciałabym tyle przytyć, a że przykład z otoczenia, więc wiem, że to możliwe.

matko boska 50 kg przytyć??? To się da?? 1 kg to 7 tys kalorii. Czyli nadprogramowo 350 000?? Ale to sie da?

MOja kolezanka w 1 ciaży przytyła 35 w pozostałych ponad 20 i każdą zrzuciła bez wiekszych problemów i odchudzania.

Dzień dobry

Waga moja idzie do góry z 67 juz 70 kg po tygodniu różnica ........:baffled:.....na szczeście ubrania większe wiec obaw niema aby doszywać kawałkami brakujące cm-etry.:tak:
Wczoraj mój pracodawca powiedział że swoje zwolnienie powinnam zanieś sama do Zusu:wściekła/y: bo on nigdy niesłyszał aby to musiał robić .......ciekawe z ze złamaną nogą też by Mnie wysłał.?:wściekła/y::baffled:
Jeszcze tylko dwa dni do wylotu i już w poniedziałek o 22-20 usiądę dupką na lotnisku...:-)
Powodzenia na wizytach i gratuluje poznania płci...:tak:

Pracodawca ma obowiązek dostarczyc do ZUS. A nie ty.
ale jakaś dziwna:confused:ja chyba nie lubię zimnego mleka???ja już zjadłam dwa śniadanka,teraz się zapycham owocami coby dziecka nie rozdziadować od małego;-)ale nie wiem co na obiad...faceci to by mięcho chcieli ale ja mam odruch wymiotny od samego widoku,bleeemój gin powiedział,że jak chcę to mogę brać jakis suplement ale nie koniecznie.Natomiast muszę brać żelastwo bo mam anemię jak jasna a ja tego nienawidzę...

MI też witamin brac nie kazał. A żelazo powiedział ze jeszcze nie musze - za miesiąc mam znów morfolofie i zobaczy, jak wyniki mi sie utrzymaja to dalej nie bede musiała, a jak bedzie spadać no to dołacze do grupy zelazobiorców.

maćku
powodzenia!

paulinamaria
co tam deszcz jak tak ciepło!!!!!!!!!

stokrotka
ja też mam termin na 19 czerwca i też syneczek w drodze

avo
no ja chyba proporcjonalnie tyję ale najbardziej mnie denerwuje twarz i szyja i ramiona chyba, normalnie to by mnie brzuch wkurzał ale w istniejących okolicznościach niee.

zaza
hahaha, śmieszne to ale i tak cię rozumiem bo też mam takie fazy. Zamówiliśmy meble na korytarz i mąż po nie pojechał, ja sprzątałam ten korytarz 2 godziny i widziałam oczami wyobraźni jak w końcu mam gdzie wsadzić te buty, szaliki, kurtki itp. Mąż przyjechał i powiedział, że będą dopiero za tydzień. Dziewczyny ja nie mogłam się uspokoić, ogarnął mnie taki żal i rozczarowanie jakbym 3 latka miała. Już 10 miesięcy mieszkamy bez tych mebli to tydzień nas nie zbawi ale ja nie mogłam powstrzymać łez.:-D:szok:

Witajcie Kochane,
Paulina, a gdzie Ty pracujesz jesli można wiedzieć. Ten Twój pracodawca to jakiś............ On am obowiazek dostarczyć zwolnienie do ZUS, a Ty do niego.

A ile masz wzrostu kochana i ile masz w sumei kg od początku.

Karamija, objawem cukrzycy moze być szybkie przybywnie na wadze, nie do końca adekwatne do tego co jesz.
Mnie chyba głownie tyują uda....nie moge na nie patzreć dosłownie- dolna częśc uda i kolano- masakra:(

Ja odliczam dni do przysżłego czwartku, bo zamierzam isć na zwolnienie.....

AVO to tak jak mnie,brzucholek w sumie nie taki wielki ale już podwozie i uda to masakra:angry:a nie przytyłam jakoś dużo bo 4 kg,a jem więcej i częściej.

a te kwasy omega jak ktoś nie chce suplementów albo ryb to jeszcze w siemieniu lnianym, można sobie zmielić i do czegoś dosypać albo na łyżeczkę i czymś popić, średnie w smaku ale da się.

A z tą płcią dzieciaczków to wychodzi na to, że rzeczywiście przed 20 tyg to nie ma się co sugerować i mądrzy są ci lekarze, którzy wcześniej nie chcą "zgadywać". Część trafia ale przy 2 opcjach albo się trafi albo nie..

karamija - rozumiem i współczuje!!! Tez z natury jestem wieeeelkim niecierpliwcem i nie cierpie takich zytuacji!! Ponadto powinni zadzwonic i uprzedzic pradwa?:tak:

stokrotka - witaj;-)

reklama
Karamija , Ty to masz szczuplutkie nózki ztego co widziałam na zdjeciach- pozazdrościłam normalnie:)i w ogole taka radosć z Ciebie bije:)

Alijenka, ja to spodnie 36 nosilam, ale niestey uda nad kolanami i kolana to mój nasłbszy punkt,a teraz to już w ogóle......
co do bioder to chyba jest ok, bo z 88, posżło na 94, wiec tragedii nie ma. Brzucholem tez sie nie przejmuję, zresztą wcale nie jest jakis duży:)
co do Twojego tycia, to ja się przez to też obaiwam,że moge mieć cukrzycę:( W pierwszej ciazy cukier po glukozie po 2 godzinach miaąłm 96......

Macku, trzymam kciuki za wizytę.

Ruda- 4 kilo?To strasznie malutko:)

Aylin- wiesz wydaje mi sie,ze ja nie jem dziennie 7 tys kalorii, ba jak jem ze 3000 tys to jest maks, a i tak tyję z dnia na dzień czasem:(

Ostatnia edycja:
Do góry