reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam wszystkie czerwcówki :-)

Paulina
ty masz obowiązek dostarczyć L4 pracodawcy a o resztę to on ma się martwić więc nie daj się kochana

stokrotka
witaj :happy2: to rzeczywiście mieliście niespodziankę :-D a dużo już rzeczy pod kontem płci zakupiliście?

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! &&&

reklama
trochę mało ale gin stwierdził,że najważniejsze,że tyję i to się utrzymuje bo na początku,mimo tego,że leżałam i jadłam normalnie,to co przytyłam 0,5 kg to po tygodniu miałam to na minusie.:-(
A jak sobie przypomnę jak w ciąży z Mateuszem przytyłam 27 kg i jak mi było ciężko i źle to się nawet cieszę.Tym bardziej,że dzidziol rośnie zdrowo,wagowo jest spory i chyba nic mu nie brakuje.

Witajcie Kochane,
Paulina, a gdzie Ty pracujesz jesli można wiedzieć. Ten Twój pracodawca to jakiś............ On am obowiazek dostarczyć zwolnienie do ZUS, a Ty do niego.

A ile masz wzrostu kochana i ile masz w sumei kg od początku.

Karamija, objawem cukrzycy moze być szybkie przybywnie na wadze, nie do końca adekwatne do tego co jesz.
Mnie chyba głownie tyują uda....nie moge na nie patzreć dosłownie- dolna częśc uda i kolano- masakra:(

Ja odliczam dni do przysżłego czwartku, bo zamierzam isć na zwolnienie.....

PrAcuje u pacana co sie niezna na obowiązkach pracodawcy ...
Ja mam 165 i 70 kg ....Na początku ciąży było 62,5 to i tak efekt dobry przez 4 miesiace.. dobiłam do 70kg...........glukoze mam w porządku niema podejrzen o cukrzycy............a co do figury to dupka jak była tak jest nierośnie uda też nie tylko brzuch i piersi ............hhmma na początku ciązy pisała że chciałabym żeby było jak u mojej siostry i jest chyba była pełnia wtedy bo się sprawdza:dry:.........to jeszcze poprosze o szybkie zniknięcie brzucha jak u Niej....hihih
;-)
witam z rana

u mnie juz 5/6 kg na plusie.....oj marnie to dalej widze. Dzisiaj zaczynam 25 tydzien wiec jeszcze 15 czyli dojdzie jeszcze jakies 5.....dzisiaj stwierdzilam zw chce urodzic 25 maja 100 lat po mokej kochanej babci. Chcialabym zeby rafal oodziedziczyl po niej charakter, fajna nowoczesna i otwarta babka byla

:no::no::no::no: tylko spóbuj nam uciec na forum majowe już Ja Ciebie tam znajdę:-)
maćku
powodzenia!

paulinamaria
co tam deszcz jak tak ciepło!!!!!!!!!

stokrotka
ja też mam termin na 19 czerwca i też syneczek w drodze

avo
no ja chyba proporcjonalnie tyję ale najbardziej mnie denerwuje twarz i szyja i ramiona chyba, normalnie to by mnie brzuch wkurzał ale w istniejących okolicznościach niee.

zaza
hahaha, śmieszne to ale i tak cię rozumiem bo też mam takie fazy. Zamówiliśmy meble na korytarz i mąż po nie pojechał, ja sprzątałam ten korytarz 2 godziny i widziałam oczami wyobraźni jak w końcu mam gdzie wsadzić te buty, szaliki, kurtki itp. Mąż przyjechał i powiedział, że będą dopiero za tydzień. Dziewczyny ja nie mogłam się uspokoić, ogarnął mnie taki żal i rozczarowanie jakbym 3 latka miała. Już 10 miesięcy mieszkamy bez tych mebli to tydzień nas nie zbawi ale ja nie mogłam powstrzymać łez.:-D:szok:..................
a te kwasy omega jak ktoś nie chce suplementów albo ryb to jeszcze w siemieniu lnianym, można sobie zmielić i do czegoś dosypać albo na łyżeczkę i czymś popić, średnie w smaku ale da się.

A z tą płcią dzieciaczków to wychodzi na to, że rzeczywiście przed 20 tyg to nie ma się co sugerować i mądrzy są ci lekarze, którzy wcześniej nie chcą "zgadywać". Część trafia ale przy 2 opcjach albo się trafi albo nie..

Własnie miałam telefon z antypodów i dzis było 31 :szok:.......a synuś za pierwszym w 18 tyg. 2 i 3 razem się potwierdził

Witam dziewczęta;)

Wpadłam zdać relacje z wizyty środowej;) już na sto procent będę miała synka;) lekarz szukała i szukała aż znalazła to czego chciała;) z moim synkiem wszystko wporządku, powiedziała mi ze jest bardzo duży, jakby miesiąc większy niż ciąża i istnieje duze prawdopodobieństwo, że będzie miał ponad 4 kg....:szok: więc nie wiem jak ja urodze. Poza tym prZytyłam w ciągu ostatniego miesiąca 6kg;(( w sumie od początku ciąży 10 kg;(( nie mam pojecia czemu..niby normLNIE JEM, ateraz az mam wyrzuty jak patrzę na jedzenie... a i jeszcze dostałam czopki dopochwowe, bo po moim chorowaniu jakies drożdżaki się przypl ątały. Pozdraiwma;)

Witam i ja
dziewczyny macie może tel w dawnej erze? Ja dziś nie moge do nikogo zadzwonić i jak się okazuje nikt nie może sie dodzwonić do mnie. Sprawdzałam w banku opłaciłam ostatni rachunek ( bo przecież mogłam zapomnieć) no i nie mam nawet jak zadzwonić co się stało. Czy wy też tak macie?

U mnie dziś ciut lepiej, w nocy chyba ten miód tak mnie rozgrzał że się wypociłam. Dziś przynajmniej głowa mnie już nie boli bo wczoraj to i kręciło mi się i słabo mi było. Znowu zapodałam sobie czosnek no i teraz popijam po śniadanku "antybiotyk miodkowy".

Witam też nowe forumowiczki Ruda ( sorki ale wcześniej umknęło mi ;-) ) no i Stokrotkę.

Niezapominajka 4kg to nie 7 jak ten chińczyk ;-) - dasz radę.

Ja mam na razie ogólnie 5 na plusie z czego w ostatnie 3 tygodnie przytyłam prawie 3 kg.

Niespodzianka mi ostatnio dzin zalecił Pregna 250 DHA, a uprzednio brałam Femibion.

Czesc:-)
Wlasnie wlaczylam ddtvn... Masakra. Dziewczynki testerki. Niby taka formula moze zabawa z forma ale teksty... "Dziewczynki maja co robic w domu wiadomo pranie prasowanie"... Oh jak ja tego nie znosze. Szkoda ze Reni po porodzie moze bym sie posmiala;-)

Witam nowe czerwcowki Ruda i Niespodzianke i Stokrotke:-)

Uwaga uwaga: w ddtvn o 10.45... NOWY SINGIEL ALICJI JANOSZ!!! ;-) ;-)

Ostatnia edycja:
avo

nogi mam ok, szczególnie jak są ubrane, ja chyba jestem typowe jabłko bo nawet jak w czasie studiów byłam chuda jak patyk to i tak miałam odstający brzuch i mówili na mnie "etiopia" haha, za to czym starsza jestem tym bardziej tyję w górnej części ciała...

paulinamaria
31 stopni, ojeju jak zazdroszczę!!

niespodzianka
kolejny chłopaczek, super, gratuluję!
a 4 kg dzieci teraz b często się zdarzają, mój Maksio miał 4100

Witam dziewczęta;)

Wpadłam zdać relacje z wizyty środowej;) już na sto procent będę miała synka;) lekarz szukała i szukała aż znalazła to czego chciała;) z moim synkiem wszystko wporządku, powiedziała mi ze jest bardzo duży, jakby miesiąc większy niż ciąża i istnieje duze prawdopodobieństwo, że będzie miał ponad 4 kg....:szok: więc nie wiem jak ja urodze. Poza tym prZytyłam w ciągu ostatniego miesiąca 6kg;(( w sumie od początku ciąży 10 kg;(( nie mam pojecia czemu..niby normLNIE JEM, ateraz az mam wyrzuty jak patrzę na jedzenie... a i jeszcze dostałam czopki dopochwowe, bo po moim chorowaniu jakies drożdżaki się przypl ątały. Pozdraiwma;)

Super kochana same dobre wieści na forum...
Pamietam jak zaczynałyśmy i były obawy jak to będ..zie a tu już ponad połowa za nami...
a waga nie wiem czy pocieszę Ciebie ale moja znajoma z Austalii w poniedziałek urodziła syna 4.800 !!!!!!!!naturalnie no i zdrówka życze drożdzaki uciekać siiio , jak to mówi moja chrześnica
swoja drogą ciekawe co ni tam jedzą:dry:

Witam i ja
dziewczyny macie może tel w dawnej erze? Ja dziś nie moge do nikogo zadzwonić i jak się okazuje nikt nie może sie dodzwonić do mnie. Sprawdzałam w banku opłaciłam ostatni rachunek ( bo przecież mogłam zapomnieć) no i nie mam nawet jak zadzwonić co się stało. Czy wy też tak macie?

U mnie dziś ciut lepiej, w nocy chyba ten miód tak mnie rozgrzał że się wypociłam. Dziś przynajmniej głowa mnie już nie boli bo wczoraj to i kręciło mi się i słabo mi było. Znowu zapodałam sobie czosnek no i teraz popijam po śniadanku "antybiotyk miodkowy".

Witam też nowe forumowiczki Ruda ( sorki ale wcześniej umknęło mi ;-) ) no i Stokrotkę.

Niezapominajka 4kg to nie 7 jak ten chińczyk ;-) - dasz radę.

Ja mam na razie ogólnie 5 na plusie z czego w ostatnie 3 tygodnie przytyłam prawie 3 kg.

Niespodzianka mi ostatnio dzin zalecił Pregna 250 DHA, a uprzednio brałam Femibion.
Może coś maja z zasięgiem albo dzwoń do info.... daleko masz do salonu ery?

Czesc:-)
Wlasnie wlaczylam ddtvn... Masakra. Dziewczynki testerki. Niby taka formula moze zabawa z forma ale teksty... "Dziewczynki maja co robic w domu wiadomo pranie prasowanie"... Oh jak ja tego nie znosze. Szkoda ze Reni po porodzie moze bym sie posmiala;-)

Witam nowe czerwcowki Ruda i Niespodzianke i Stokrotke:-)

Uwaga uwaga: w ddtvn o 10.45... NOWY SINGIEL ALICJI JANOSZ!!! ;-) ;-)
Ja bym tam posłała chrześnice ona to jest testerka od zabawek po nerwy:-):-):-)

Jeszcze wróce do tematu tej wagi mojej. WIecie co jest najgorsze? że lekarka spojrzała na mnie takim wzrokiem, że chciałam się zapaść pod ziemię... i do mnie ile ja jem, że stanowczo za dużo przytyłam i takie tam. Było mi strasznie straszniee przykro;( Całe szczęscie ze z dzidzią wporządku

reklama
niezapominajka ja też maiłam tak u swojego gina też krzyczał na mnie że tyle przytyłam także się nie przejmuj :-), najważniejsze że z dzidzią ok jest wszystko !! :-D :-)
a Ty już robiłaś to obciążenie glukozą ??

Do góry