reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
właśnie usiadłam z kawusią i po pierwszym łyku stwierdziłam,że coś jest nie tak...popatrzyłam do kubka-samo mleko:szok::baffled:co ja zrobiłam z kawą???
bo Tobie to się może mleka chciało, a nie kawusi !!!!!!!! :-) :-D

Dzień dobry

Waga moja idzie do góry z 67 juz 70 kg po tygodniu różnica ........:baffled:.....na szczeście ubrania większe wiec obaw niema aby doszywać kawałkami brakujące cm-etry.:tak:
Wczoraj mój pracodawca powiedział że swoje zwolnienie powinnam zanieś sama do Zusu:wściekła/y: bo on nigdy niesłyszał aby to musiał robić .......ciekawe z ze złamaną nogą też by Mnie wysłał.?:wściekła/y::baffled:
Jeszcze tylko dwa dni do wylotu i już w poniedziałek o 22-20 usiądę dupką na lotnisku...:-)
Powodzenia na wizytach i gratuluje poznania płci...:tak:
Pracodawca ma obowiązek przesłać zwolnienie lekarskie pracownika do ZUS !!!
"Pracownik ma obowiązek dostarczyć pracodawcy zwolnienie lekarskie nie później niż w ciągu 7 dni od daty jego otrzymania od lekarza. W przypadku nieobecności, która jest z góry wiadoma lub możliwa do przewidzenia, pracownik powinien uprzedzić pracodawcę o terminie i przewidywanym okresie tej nieobecności w pracy. Natomiast w przypadku innych przyczyn uniemożliwiających stawienie się do pracy, pracownik ma obowiązek niezwłocznie, nie później jednak niż w 2. dniu nieobecności w pracy zawiadomić pracodawcę o przyczynie tej nieobecności i przewidywanym okresie jej trwania. Otrzymane od pracownika zwolnienie lekarskie pracodawca (płatnik składek) przekazuje do ZUS niezwłocznie. "

Dzin dybry :)

Moj L. zaspal dzisiaj do pracy, cale szczescie, ze malutki mnie obudzil kopniakiem na siusiu, bo pewnie jeszcze bysmy spali :)

To z cwiartka mozgu, to sama prawda. Cierpie na te sama przypadlosc :baffled:

Metek na razie nie wycinam. Mam duzo ciuszkow w roznych rozmiarach i pozniej sie nie polapie co jest co. Ahhh to niedoswiadczenie.

Buziak ja juz wiem, kto Ci moze pomoc w wyleczeniu chlopcow ;-)

Polaa nie przejmuj sie gadaniem. Ludziom nie dogodzisz. Najwazniejsze, ze Ty jestes szczesliwa.

Mam pytanie odnosnie witamin. Czy bierzecie jakies suplementy DHA czy omega 3? Co czytam jakis artykul, to jest napisane, ze bierze to udzial w rozwoju mozgu i wzroku. Znajduje sie glownie w tlustych rybkach, a u mnie z rybkami na bakier. Srednio sie lubimy :dry:
Ja biorę femibion z takimi kwasami :-D

buziak ja też bym chciała na śniadanko zjeść truskawki, wcale się Twojemu synkowi nie dziwię tej opcji śniadaniowej :-D

Witam mamusie :)

Dzisiaj jadę zrobić zdjęcia do dyplomu, więc mam dzisiaj w domu salon piękności i robię się na bóstwo ;-)

polaa nie przejmuj się gadaniem ludzi, bo im zawsze coś nie będzie pasować, jakby była córeczka, to pewnie by mówili, że lepiej 2 chłopców:dry:

PaulinaMaria u nas w pracy dziewczyny do samego końca ciąży noszą zwolnienie do pracodawcy

Odnośnie DHA, to ja jeszcze nie biorę, ponoć w 3 trymestrze są najważniejsze i wtedy zacznę brać

Piszecie o tej ćwiartce mózgu - mam to, ale na domiar złego cierpię dalej na straszną huśtawkę emocjonalną... wczoraj się popłakałam, bo jak mąż spróbował (wg mnie już gotowego) gulaszu, to powiedział, że chyba się jeszcze musi pogotować :baffled:

Na szczęście młody mi samochód przyprowadził, bo na dworze -16 :szok: A ja myślałam, że już cieplej będzie...
I teraz sobie pomyślałam, że będę musiała zanieść zwolnienie do oświaty, a koło niej jest ten fajny lumpeks... :cool2: I jak tu się opanować? :sorry2:

Piszecie o tej ćwiartce mózgu - mam to, ale na domiar złego cierpię dalej na straszną huśtawkę emocjonalną... wczoraj się popłakałam, bo jak mąż spróbował (wg mnie już gotowego) gulaszu, to powiedział, że chyba się jeszcze musi pogotować :baffled:

:-D:-D:-D

Rozbawiłas mnie tym gulaszem:-)

macku - powodzonka!!!

Czesc Dziewczyny :)
Ja tez mam termin na czerwiec 2012 dokladnie na 19. Miala byc dziewczynka a na wtorkowym usg polowkowym okazalo sie ze chlopulek bedzie... niespodzianka. :)

reklama
Dzień dobry

Waga moja idzie do góry z 67 juz 70 kg po tygodniu różnica ........:baffled:.....na szczeście ubrania większe wiec obaw niema aby doszywać kawałkami brakujące cm-etry.:tak:
Wczoraj mój pracodawca powiedział że swoje zwolnienie powinnam zanieś sama do Zusu:wściekła/y: bo on nigdy niesłyszał aby to musiał robić .......ciekawe z ze złamaną nogą też by Mnie wysłał.?:wściekła/y::baffled:
Jeszcze tylko dwa dni do wylotu i już w poniedziałek o 22-20 usiądę dupką na lotnisku...:-)
Powodzenia na wizytach i gratuluje poznania płci...:tak:

Witajcie Kochane,
Paulina, a gdzie Ty pracujesz jesli można wiedzieć. Ten Twój pracodawca to jakiś............ On am obowiazek dostarczyć zwolnienie do ZUS, a Ty do niego.

A ile masz wzrostu kochana i ile masz w sumei kg od początku.

Karamija, objawem cukrzycy moze być szybkie przybywnie na wadze, nie do końca adekwatne do tego co jesz.
Mnie chyba głownie tyują uda....nie moge na nie patzreć dosłownie- dolna częśc uda i kolano- masakra:(

Ja odliczam dni do przysżłego czwartku, bo zamierzam isć na zwolnienie.....

Do góry