reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie :)

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Ale wiece jak to jest, latwo powiedziec, gorzej wykonac :no:
Bardzo bym chciala, by wynikalo to tylko z mojego zlego nawyku zywieniowego i o ile zle sie z tym czuje, ze maly szczuplutki z mojej winy, a tyle cieszy mnie to, ze moge to naprawic.
Kolejnaa wizyta pokaze, czy zmiana diety pomogla.
Nastepna ewentualnoscia moze byc to, ze maly ma budowe po ojcu, ktory jest wysoki i szczuply dosc (tzn byl, teraz uleglo to zmianie...)

My takze otrzymalismy fotke siusiaka bo sie troche droczylam z lekarzem, czy nadal chlopca mamy ;-) No to mam dowod niezbity :tak:

Ide wciagnac jajecznice :tak: Zaczynamy walke z walorami :tak:
Gratulacje potwierdzenia sisiorka :-D
Oj tam nie przejmuj się maluszek napewno odziedziczył budowę po tatusiu :-)

reklama
Następna to jeszcze nie wiem.
Pewnie szybciej niż za miesiąc.
W przyszłym tygodniu jedziemy do kardiologa prenatalnego posłuchać serduszko i mamy się odezwać, może za 2tygodnie.
Chciałabym jak najszybciej zobaczyć, jak mały dostaje tłuszczyku ;-)

Witam się z rana
Gratuluje dziewuszki i siusiaka :-) Mia bardzo ładne imię

Nigdy w życiu nie jadłam makaronu z jajkiem wek opiekany w jajku tak mmm jakbym zjadła muszę zrobić :)
A co do rozmowy o domach i blokach to ja całe życie mieszkałam w bloku a teraz przeprowadziłam się do domu i powiem tak bez porównania jedyne co mnie wkurza to że do sklepu dalej a na oś miałam pod nosem ale ogród grill huśtawka achh nie da się tego zastąpić

ja jutro na USG i też jakoś tak dziwnie się stresuje choć jak byłam na połówkowym to było wszystko oki ale teraz już trochę tą dietę mam

Gkvip gratuluje corci - Mia - sliczne imie. Dla dziewuszki latwiej imie wybrac:-p

Siula rowniez gratuluje malenkiej, jakos mi ucieklo wczoraj. *******a w tej ciazy jestem.

Kamila wszystkiego naj z okazji 25 tygodnia ;-) Idziemy leb w leb - ciekawe, ktora bedzie pierwsza na porodowce :baffled:

Sicil, nic sie nie boj, synek ma sie dobrze. Nie kazdy musi miec gruby brzuszek (jak ja np.).

PaulinaMaria wazne, ze juz wiesz, co Ci dolega i przed wylotem zdazysz sie wykurowac. Juz niedlugo, coo ? :-)

Witam sie porannie. Wczoraj nawet nie bardzo mialam sile pisac - dopadlo mnie przeziebienie. Tak wiec siedze sobie z gilem do pasa, w szlafroku, potargana... Normalnie chodzacy seksapil. A i ja tez jadlam makaron z jajkiem i duuuza iloscia ketchupu ;-)

sicilpol - a ile mały waży? Osobiscie bardziej wierze w opcje ze mały ma budowe po tatusiu, serio. Wiec nic sie nie martw, zajadaj miąsko i białko i pamietaj, ze wszystko jest dobrze i aby tak było mama musi byc spokojna a nie wyrywac sobie włosy!!! To tak jak ze wzrostem dzidziusia - takie rzeczy sie dziedziczy;-)

A to jajo z makaronem musze zrobic - tak mi sie przypomniało...:happy2:
A z brokułem to uwielbiam makaron ryzowy, brokuł, żółty ser i tunczyk - polecam pyyyyyyyyyycha!!!!!:rofl2:

Witam porannie:-D

Niespodzianka ja coś czuję, że pare dni po terminie urodzę bo tak było z pierwszym synem że 4 dni po terminie dostałam skierowanie na wywołanie porodu bo nic się nie działo - gdyby nie wywołali nie wiem ile bym jeszcze tak chodziła :)
Zobaczymy jak będzie tym razem, jakby nie patrzeć możemy zacząć w tym samym momencie :)

Ja dzisiaj musiałam dziecku na śniadanie zrobić chleb w jajku - miałam ochote po nim dojeść i zrobiłam 2 kromki zamiast jednej jak zwykle :)

Kurcze to neisamowite, że dzieci w 25 tygodniu się rodzą (czasem) i przeżywają! Nie mogę w to uwierzyć.

Mój Milan strasznie kobie aż mi cały komputer skacze bo trzymam go na brzuchu :)

buziak poproszę o przepis w odpowiednim wątku :)

Ostatnia edycja:
Kamila - nie wiem czy juz nie mówiłam o tym kiedys :sorry2: i nie ma na to zadnych przepisów, na czuja.. ale wkleje:tak:

reklama
sicilpol - a ile mały waży? Osobiscie bardziej wierze w opcje ze mały ma budowe po tatusiu, serio. Wiec nic sie nie martw, zajadaj miąsko i białko i pamietaj, ze wszystko jest dobrze i aby tak było mama musi byc spokojna a nie wyrywac sobie włosy!!! To tak jak ze wzrostem dzidziusia - takie rzeczy sie dziedziczy;-)

Wazy 320-350g i np. ilosc wod plodowych jest ok, wiec kolejne pocieszenie, ze to tylko budowa cialka.
No ale wiecie jak to jest :baffled:

A druga sprawa
Ja ulozone sa Wasze bobo?
Bo moj juz drugi raz w poprzek nam sie zareprezentowal, co prawda lekarz mowil, ze to normalne, ale moze nie pamietal, ze ostatnio tez byl w poprzek...
To jest w normie? Nie powiniem byc inaczej ulozony?

Ostatnia edycja:
Do góry