reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam
u nas śnieg spadł ale jest pięknie!
DZIĘKUJE ZA GRATULACJE I JA GRATULUJE CÓRECZEK I SYNÓW
TERAZ JUŻ TYLKO DO PORODU !!!!
:-)

reklama
No jak już zaczęlam 25 tydz. to zanim sie obejrzę będzie już 30 :) A wtedy to już z góóóóóóóóóóóóórki :)

Ja mialam jakiś czas temu taka faze na ten makaron z jajkiem i troche mi sie przejadło :p
Po fazie na makaron z jajkiem była faza na zapiekany chleb z jajkiem heheh - tez mi sie przejadło ale mój Wiktor uwielbia tak samo jak i Buziaka bliźniaki :)

Moje dziecko brzuszne budzi sie tak samo często jak i Wiktor - oboje dają niezłego czadu w nocy, dzisiaj przeszli chyba samych siebie - no ale co się dziwić w końcu to chłopaki łobuziaki :)

ja tak się najadłam tego makaronu własnie przed obciążeniem glukozą, a chyba ze 3 dni pod rząd jadłam tak mi smakuje on, a teraz nie mogę :-(

ja tak się najadłam tego makaronu własnie przed obciążeniem glukozą, a chyba ze 3 dni pod rząd jadłam tak mi smakuje on, a teraz nie mogę :-(

to dobrze że go troche podjadłaś zanim niemogłaś :)

Ale bym zjadłam takiego makaronu i chleba- smaki dzieciństwa, ale nic mam chrubki chlebek i tez jest dobrze :)

ja kiedyś jak się odchudzałam jadłam to chrupkie pieczywo ale za cholere mi nie podchodziło...

Witajcie :)

Polaa- gratulacje!
PaulinaMaria- bedzie ok, grzybica to tak juz jest, a jak ktos np. jest podatny to wystarczy ze przejdziesz obok publicznej toalety i juz masz ;-)
Gkvip- superrrrr to macie komplecik teraz :tak: i sliczne imie, bez dwoch zdan :tak: tak z wloska ;-)

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Ale wiece jak to jest, latwo powiedziec, gorzej wykonac :no:
Bardzo bym chciala, by wynikalo to tylko z mojego zlego nawyku zywieniowego i o ile zle sie z tym czuje, ze maly szczuplutki z mojej winy, a tyle cieszy mnie to, ze moge to naprawic.
Kolejnaa wizyta pokaze, czy zmiana diety pomogla.
Nastepna ewentualnoscia moze byc to, ze maly ma budowe po ojcu, ktory jest wysoki i szczuply dosc (tzn byl, teraz uleglo to zmianie...)

My takze otrzymalismy fotke siusiaka bo sie troche droczylam z lekarzem, czy nadal chlopca mamy ;-) No to mam dowod niezbity :tak:

Ide wciagnac jajecznice :tak: Zaczynamy walke z walorami :tak:

reklama
Witajcie :)

Polaa- gratulacje!
PaulinaMaria- bedzie ok, grzybica to tak juz jest, a jak ktos np. jest podatny to wystarczy ze przejdziesz obok publicznej toalety i juz masz ;-)
Gkvip- superrrrr to macie komplecik teraz :tak: i sliczne imie, bez dwoch zdan :tak: tak z wloska ;-)

No wiec u mnie z grubsza jest wszystko dobrze, z grubsza, bo lekarz w trakcie badania zauwazyl, ze obwod brzuszka jest troszke mniejszy niz obwody reszty ciala. Na tym etapie znaczy to tyle, ze malec jest chudzinka i mam znow jesc wiecej miesa i w ogole bialka.
Troszke sie przejelam tym obwodem, od razu zaczelam sobie wkrecac hipotrofie, ale maz jest spokojny, mowi, ze obwod jest w normie (fakt, ze jest, tylko w nizszej normie) i mam nie gadac glupot.
Ale wiece jak to jest, latwo powiedziec, gorzej wykonac :no:
Bardzo bym chciala, by wynikalo to tylko z mojego zlego nawyku zywieniowego i o ile zle sie z tym czuje, ze maly szczuplutki z mojej winy, a tyle cieszy mnie to, ze moge to naprawic.
Kolejnaa wizyta pokaze, czy zmiana diety pomogla.
Nastepna ewentualnoscia moze byc to, ze maly ma budowe po ojcu, ktory jest wysoki i szczuply dosc (tzn byl, teraz uleglo to zmianie...)

My takze otrzymalismy fotke siusiaka bo sie troche droczylam z lekarzem, czy nadal chlopca mamy ;-) No to mam dowod niezbity :tak:

Ide wciagnac jajecznice :tak: Zaczynamy walke z walorami :tak:

kiedy masz następne usg żeby sprawdzić czy dzidziuch przytył? :)
Na pewno mały przytyje mamuśka jedz jedz i jeszcze raz jedz :)
i słuchaj męża :D

Do góry