reklama
katrina115
Potrójna Mama
Asiia - jesteś pod kontrolą lekarzy, a to najważniejsze. Lepiej, żebyś troszkę dłużej tam poleżała niz zaraz musiała nie daj Boże wracać. Jest i bedzie dobrze, nie denerwuj się.
kasia.natka - na pewno zapytaj się co daje szpital, a co musisz mieć swoje jak przyjedziesz do porodu. Zobacz jak wyglądają sale poporodowe i porodówka - żeby się oswoić. Zapytaj jakie mają rodzaje znieczuleń - tak na wszelki wypadek, żebyś mogła sobie o tym troszkę poczytać. AAA i gdzie przede wszystkim masz się zgłosić jak będziesz już rodziła, bo to najważniejsze. U nas np. jest tak, ze ja mogę iść od razu na izbę przyjęć, ale mąż musi najpierw zgłosić mnie na dole w recepcji, a oni wszystko rejestrują.
kasia.natka - na pewno zapytaj się co daje szpital, a co musisz mieć swoje jak przyjedziesz do porodu. Zobacz jak wyglądają sale poporodowe i porodówka - żeby się oswoić. Zapytaj jakie mają rodzaje znieczuleń - tak na wszelki wypadek, żebyś mogła sobie o tym troszkę poczytać. AAA i gdzie przede wszystkim masz się zgłosić jak będziesz już rodziła, bo to najważniejsze. U nas np. jest tak, ze ja mogę iść od razu na izbę przyjęć, ale mąż musi najpierw zgłosić mnie na dole w recepcji, a oni wszystko rejestrują.
alijenka
Mamcia Nataszki :))
nioo właśnie Dukan to przede wszystkim białe mięso i lekki nabiał i warzywa
nioo właśnie Dukan to przede wszystkim białe mięso i lekki nabiał i warzywa
No czyli to możesz?
Niespodzianka
Fanka BB :)
Jeszcze a propo Reni
PUDELEK - "Cureczka" Jusis w "Dzień Dobry TVN"
Skoro białko to poszperaj w przepisach diety Dukana. Tam właśnie chodzi o białko
Cureczka to tak bardziej ekologicznie brzmi niz przez o z kreska.
Bylam przez 3 tygodnie (dluugo przed ciaza) na diecie Dukana i zrezygnowalam, bo brakowalo mi pomyslow na urozmaicony jadlospis. Serek wiejski ziarnisty, to mi sie pozniej po nocach snil. Blah
alijenka
nio właśnie lekki serek wiejski, lekki serek do smarowania i w kółko to samo, ja też już nie mam pomysłów na jedzenie i wkurzam się strasznie
ja byłam na dunkanie od maja do wrzesnia. I przepisów miałam mase. A pizza dunkanowa to nawet lepsza od normalnej.
Jeżeli o białko chjodzi i nie dunkanowe to orzechy, masło orzechowe, ryby, jogurty, kefiry nabiał, soja, soczewica (o własnie sicil masz moze jakię przepis od teściowej na soczewice? i z tiramisu sie przypominam)
Orzechy - dla cieżarówek szczególnie macadamia sa polecane. Oglądałam wczoraj "wiem co jem" i akurat o orzechcch było
Jeżeli o białko chjodzi i nie dunkanowe to orzechy, masło orzechowe, ryby, jogurty, kefiry nabiał, soja, soczewica (o własnie sicil masz moze jakię przepis od teściowej na soczewice? i z tiramisu sie przypominam)
Orzechy - dla cieżarówek szczególnie macadamia sa polecane. Oglądałam wczoraj "wiem co jem" i akurat o orzechcch było
Muńkaaa daj trochę tego obiadku...ile ja bym dała za wątróbkę ojejaaaa)
Z chęcią, ale trochę daleko mam do Ciebie ;-)
a ja dziś na obiad brokuły z pary do tego cycek kurzy gotowany :-(, a później sobie zjem zupę ogórkową :-)
a wątróbki staram się nie jadać w ciąży aby nie przedawkować z wit "A"
Tak, każą uważać z wątróbką, ale to nie znaczy, że w ogóle należy unikać jej w ciąży. Wszystko co w nadmiarze szkodzi, a że dużo w niej wit.A, która odkłada się w organizmie, to nie zaleca się jej przedawkowania. Ja odkąd jestem w ciąży zjadłam ją może 4 raz. Ma w sobie dużo żelaza, więc raz na jakiś czas czemu nie:-)
sicilpol
Ma-Ma!
Aylin- mowisz masz co prawda tesciowa robi soczewice taka seeee ale mam takie fajne wloskie forum, babek zakochanych w kucharzeniu (ba, nawet barszcz i pierogi znaja), wiec juz lece szukac
Ja z soczewicy robie taka prosta zupke, ale juz szukam czegos lepszego
Ja z soczewicy robie taka prosta zupke, ale juz szukam czegos lepszego
reklama
alijenka
tylko że mi zakazali jeść wszystko co jest pszenne także teraz mąka np. tylko orkiszowa, nic nie mogę smażyć, ryby bleeeeeeeeeeeee nie nawidzę ryb !!!!! soja jest niewskazana w ciąży, a soczewicy nigdy nie jadłam :-(, a do tego mam zepsuty piekarnik także nawet nie mam jak różnych rzeczy sobie zrobić :-(ja byłam na dunkanie od maja do wrzesnia. I przepisów miałam mase. A pizza dunkanowa to nawet lepsza od normalnej.
poprostu armagedon i już