reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

No następna z zupą ogórkową nooo.... ja zrobię jutro nie będę gorsza a co;D co do wątróbkiu to ja do tej pory byłam święcie przekonana, że nie można jej jeść w ciąży wic nie jadłam od początku ciąży-a tu proszę nie pierwszy raz czytam, że któraś wcina te pyszności;)

Cycki kurze już mi nie lezą...bywa, że jem tylko ziemniaki z sałatka;DD

Zaraz mężuś wraqca, a ze mnie taki nieogar ojejaa

reklama
a ja czytalam, ze jak jest ten problem-nieproblem bo raczej dyskomfort z sikaniem, to zalezy mocno po pierwsze czy kobieta ma tylozgiecie (ja mam i takze mnie czasem jak przetrzymam to boli-a z lenistwa rannego opanowalam to juz do perfekcji grr) po drugie chyba takze z umiejsciowieniem lozyska czy na przodzi czy na tyle.
Aha i jak np. macie uczucie tego bolu, lub ze tam cos zostalo to wystarczy sie powiercic, pochylic do przodu tylu- wyleci i reszta ;-)
I zamknac przednio drzwi co by maz nie posiural sie ze smiechu ;-)

ja muszę jeść albo cycki kurze albo indycze, nie mam wyjścia :-(

sicil "I zamknac przednio drzwi co by maz nie posiural sie ze smiechu
wink2.gif
" buhahahahaha

Nie bylo mnie tylko przez weekend nio i wczoraj a tu tyle sie wydazylo, ze nie nadazam czytac i nie wspomne juz o zapamietaniu co komu sie przytrafilo :szok: a to tylko weekend. Teraz musze nadrobic straty.

Josie- skorzystalam z Twojego przepisu na leniwe i wyszly wysmienite! a zeby dodac troszke romantycznego ksztaltu robilam zamiast tradycyjnych - serduszka i podalam na talerzu rowniez w krztalcie serca maz byl milo zaskoczony moja inwencja tworcza hehhe

Polaa- Ja mieszkam w Halifax tj West Yorkshire nie az tak daleko od Twojego miejsca zamieszkania, co do telefonu.... moj maz rowiez dokonal nowego zakupu telefonu, na ktory czekal juz dosc dlugo i rowniez cieszy sie jak dziecko wiec weekend byl z glowy ale nie caly ehhh o tym napisze pozniej

Mamina- Gratulacje dziewczynki, my rowniez spodziewamy sie malej ksiezniczki a co do imienia do Misha mi sie podoba oryginalnie :) jak my powiedzielismy jak chcemy nazwac nasza perelke to tez nie kazdy wyskoczyc z usmiechem na twarzy wiec sie tym nie przejmuj, rowniez to nasze pierwsze dziecko i wydaje mi sie ze wlasnie ze wzgledu na to to WY powinniscie wybrac imie a nie inni. Jeszcze przed planami juz mielismy imie dla malej - Aurelka po mojej babci, tylko ze nikt tak na nia nie wolal od zawsze byla babcia Kasia a szkoda bo miala tak piekne imie.
Jesli chodzi o spedzanie wolnego czasu przy grze to nie dla mnie, za to moj maz to uwielbia. Ale musze sie przyznac ze jak pokazal mi trial z Heavy Rain..... to.... wciaga :szok::-D a najlepsze jest to ze wszytsko zalezy od Ciebie jak potoczy sie dalej cala sytuacja - love it!

Waris- co do obnizonego lozyska, bylam na skanie w 20 tyg i polozna miala problem ze zmierzeniem dokladnie glowki wlasnie z tego powodu, i teraz musze isc na koleny skan w 32tyg z teczo nie powiem po czesci sie ciesze znowu zobacze Aurelke :) ale tez sie troszke zaniepokoilam, oczywiscie jak to jak od razu poczytalam tu i uwdzie o tym i po czesci sie uspokoilam tylko u 1 na 10 kobiet lozysko sie nie podnosci i co za tym idzie sa komplikacje przy porodzie ale ja jestem z tych co mysla pozytywnie wiec glowa do gory :tak:

Przepraszam jak kogos ominelam postaram sie tu byc teraz codziemmie bo widze, ze ciezko jest zadrobic stracone dni ;-)

P.S O kurcze ale sie rozpisalam heheh

aljenka dlaczego musisz jeść?
MI teraz kurczak w ogole nie lezy. Rosnie mi w ustach i nie jestem w stanie przełknąc.
W ogóle to średnio mieso w ciązy toleruje.

Dziewczyny, jesli chodzi o mieso, to ja sie wycwanilam :tak:
Jako, ze nie lubie z zalozenia miesa, a czerwonego juz w ogole, wpadlam na swietny pomysl, kupuje mianowicie obiadki dla niemowlat :tak:
Po posoleniu przyprawieniu smakuje jak pasztet :tak: Z ogoreczkiem pomidorkiem- miodzio :tak:
Zjem i owszem miecho, bo musze, ale nie jestem juz zmuszana do masakrycznych ilosci, bo prawie juz muczalam jak krowa po tych stekach :no:

Właśnie zjadłam obiadek - gulasz wołowy z kaszą i kiszonym ogórkiem:-D

Aylin
mnie też kurczak teraz nie smakuje... miałam ciągoty na tego z KFC, ale już mi przeszło na szczęście

Aha i jak np. macie uczucie tego bolu, lub ze tam cos zostalo to wystarczy sie powiercic, pochylic do przodu tylu- wyleci i reszta ;-)
I zamknac przednio drzwi co by maz nie posiural sie ze smiechu ;-)

sicil ty to zawsze poprawisz humor:-D:-D:-D

reklama
Do góry