reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej mamuski. Przeczytalam co tam naskrobalyscie od rana i oczywiscie zapomnialam co komu mialam napisac :confused2:

Oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :-)

Waris dobrze, ze z bobo wszystko ok, a lozysko sie podniesie.

Asiia poglaszcz swoje malenstwa od nas, niech jeszcze posiedza gdzie cieplo :tak:

Odnosnie miejsca, w ktorym bede rodzic to mam mieszane uczucia. Wyposazeniem sie nie roznia, komfortem tez nie i w obu mozna rodzic w wodzie ( a tak bym chciala). Tylko, ze w jednym jest multum lekarzy specjalistow - przez co jest bardziej oblegany, a w drugim same polozne (wiec w razie cc czy komplikacji przewoza do pierwszego). Chyba zdecyduje sie na pierwszy chociaz jest dalej ode mnie. Przeciez przy porodzie nieraz licza sie sekundy, a sam przewoz trwa z 15 min.

reklama
Hej!! :)
ja juz niewiem jak Wam dziekowac :) Wszystkie jestescie nieocenione!! :tak:
wczoraj wieczorkiem powiedzieli Nam ze rano obchod a po obchodzie do domku,ale niestety dzisiaj stwierdzili ze musimy zostac kolejna dobe,choc mi sie wydaje ze zatrzymaja Nas jeszcze dluzej.
Chcieli dac maluszkom sterydy na plucka dzisiaj,ale przyszedl Moj lekarz prowadzacy i powiedzial ze musimy poczekac do gora 24 tygodnia bo jeszcze troszke za szybko na to ,takze mam przeczucie ze Nas to nie ominie.. i nie wyjdziemy stad poki maluszki ich nie otrzymaja..
niewiem czy sie cieszyc czy plakac, bo jakos mimo wszystko boje sie ze chca to zrobic juz na tym etapie ciazy.. mam nadzieje ze im to w zaden sposob nie zaszkodzi.
ogolnie to nie bardzo sie w tym wszystkim lapie..

ps.aaa i przepraszam ze ja tylko tak ciagle o sobie ale nie mam narazie glowy na nic innego,a obiecalam Was na biezaco o wszystkim informowac..

3majcie za Nas kciuki ;*
Buziaki

Wróciłam
Ale zimnica brrrrrrrrrrrrrr, już mi się odechciało wychodzić z domu ale po drodze odwiedziłam koleżankę i zrobiłam sobie wosk na dłonie :-D bo już miałam takie suche że masakra
Witajcie,

ja dzisiaj w nocy poszła siku i jak oprózniłam pęchcerz to zaczeło mnie boleć - nie wiemc zy to pęchcerz czy cos innego. Oddalam mocz do analizy(zwąłszcza,ze ostatnio poziom erytrocytów wynosił 11 przy normie do 10. W polu widzenia było ok 2 na max 2 czerwoen krwinki. Mała dzisiaj bardziej ruchliwa.Macie czasem takie bóle po zrobieniu siku, nie w trkacie tylko po zrobieniu?

Co do bezpieczeństwa po 30 tygodniu. To nie pociesze Was, ale musż eto napisać,że po 30 tygodniu zdarza sie,ze dzieci rodzą sie martwe- czasem odkleja sie lozysko, czasem dzieciątko obwiąże się pępowiną, aczsem nie widomo dlaczego......Nie ma bezpiecznego okresu w ciąży:(

Ja bęe rodzić w MSWiA:)

mnie też czasami tak pęcherz boli i właśnie wtedy jak trochę przytrzymam mocz

co do ruchów to bym się nie martwiła na tym etapie ciąży, oczywiście nie mówię warto zapytać lekarza, ja mam tak że mała często gęsto w dzień szaleje i wieczorkiem a w nocy to jakby jej nie było

witajcie czerwcówki :-)
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA!!!
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty a jeśli jakieś ominęłam to gratuluję!

mam taką prośbę - wybieram się z mężem w przyszłym tygodniu na dzień otwarty do szpitala ale że ja zupełnie zielona jestem to może wy mi podpowiecie na co zwrócić uwagę, o co zapytać itd.
plis plis plis pomóżcie

Kasia.natka wszystkiego naj !:zawstydzona/y: Nie wiem jak przegapilam :zawstydzona/y:

Alijenka, jak przeczytalam wosk to myslalam, ze depilacja - tylko mi te dlonie nie pasowaly. Ale kto tam wie, w ciazy rozne rzeczy wychodza ;-)

asiia - domyślam się, że nie jest Ci teraz łatwo. Niby jesteś pod opieką lekarzy i teoretycznie to oni wiedzą co powinni robić, ale zawsze jest ten cień niepewności. Najważniejsze, żebyś była dzielna i silna, czego Ci z całego serca życzę i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!

To ja już po obiadku. Dziś ogórkowa, a na drugie wątróbka, ziemniaki i surówka z marchewki :-D

Kasia.natka wszystkiego naj !:zawstydzona/y: Nie wiem jak przegapilam :zawstydzona/y:

Alijenka, jak przeczytalam wosk to myslalam, ze depilacja - tylko mi te dlonie nie pasowaly. Ale kto tam wie, w ciazy rozne rzeczy wychodza ;-)
to w sumie jest parafina, robi się to na ciepło :-D
parafina.jpg

Już po. Na szczęście pan doktor do niczego się nie przyczepił :-)

AVO mnie też się zdarza dośc mocny ból podbrzusza związany z sikaniem, jak za długo potrzymam :tak: Ale szybko przechodzi. I czasami mam wtedy problem, żeby się porządnie wysiusiać, jakby mi już dzidziol gdzieś tam uciskał.

Muńkaaa daj trochę tego obiadku...ile ja bym dała za wątróbkę ojejaaaa;))

Asiia bedzie dobrze;) jesteś w szpitalu, pod opieką specjalistów;) bądź dobrej myśli:)

reklama
a ja dziś na obiad brokuły z pary do tego cycek kurzy gotowany :-(, a później sobie zjem zupę ogórkową :-)
a wątróbki staram się nie jadać w ciąży aby nie przedawkować z wit "A"

Do góry