reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,

ja dzisiaj w nocy poszła siku i jak oprózniłam pęchcerz to zaczeło mnie boleć - nie wiemc zy to pęchcerz czy cos innego. Oddalam mocz do analizy(zwąłszcza,ze ostatnio poziom erytrocytów wynosił 11 przy normie do 10. W polu widzenia było ok 2 na max 2 czerwoen krwinki. Mała dzisiaj bardziej ruchliwa.Macie czasem takie bóle po zrobieniu siku, nie w trkacie tylko po zrobieniu?

Ja bęe rodzić w MSWiA:)

ja tak mam jak troszke przetrzymam siku to jak pozniej odsikne to mnie boli dół brzucha ale za chwile przechodzi jak juz chyba tam wszystko sie ułozy jak ma byc

reklama
Witam,
na ostatnim badaniu miałam takie niskie ciśnienie, że nawet ginka powiedziała:"jak u wróbla". Oczywiste w jej przypadku bez komentarza czy to ok czy może nie. Ale doczytałam, że to normalne całkowicei w tym momencie ciąży. Więc spokojnie:)

mi też gin mówił ze magnez. I nie ma nic lepszego. 3 x dziennie po 2 tabletki. Z tym że mój za każdym razem daje wytyczne co robic jakby sie działo. A ze sie odpukac nie dzieje to mam spokój. Tylko cukier ograniczyc :)

a My w szpitalu na obserwacji.. dzieciaczki robia sobie ciagle jaja.. od dwoch dni strasznie mi sie stawia brzuch.. nawet do 30razy dziennie :(
powiedzcie jak tu sie nie denerwowac.. :confused:
chcieli nam dac sterydy na plucka,ale podobno narazie jeszcze jest wszystko ok.. wiec czekaja..
jutro bede wiedziala cos wiecej..

Buziaki

Trzymam za Was mocno kciukasy!!

Cze...melduję się...wczorajszy powrót do pracy...brrrr...chyba żałuję bo po 4 tygodniach laby jakoś ciężko się przyzwyczaić...brrr

Podziwiam Cię, że jeszcze chciało Ci się wrócić do pracy. Ja już tak wsiąkłam w domowe pielesze, że siłą by mnie do pracy nie wyciągnęli:-D:rofl2:

Hej hej melduje sie z rana i tu!

Co do spraw brzuszkowych... w niedziele mlodzieniec szalaj jak nie wiem co,,, wczoraj ani bąbelka nie bylo :( dzisiaj jeszczen tez;/// i cos co zauwazylam od paru dni co rano jak sie budze czuje taki bol jak na okres tylko o mniejszym nasileniu po ok godzinie sam mija... ale trroche jednak niepokoi.... no i wczoraj mialam dzwiny bol taka jakby kolka po prawej stronie jak stalam mnie zlapala Tak ze az mnie zgielo w pol i musialam sie na bok polozyc ...po ok godzienie minela ale kuło strasznie...

No i gdzie akutalnie czujecie dzieciaczki bo ja najwyzej na wysokosci pepka... a chyba powinien juz byc nad pepkiem?!?! no i czasem nawet tam calkiem na dole ;//?!

Ja już miałam dwa razy taką "kolkę" z boku i to raczej więzadło. Pierwszy raz siedziałam akurat na kibelku i jak wstałam to mnie to złapało...ledwo doczłapałam się do wyrka. To tak niespodziewanie potrafii przyjść. Ale innych bóli brzucha raczej nie mam, nawet już mi się tak nie napina jak wcześniej.
Czasem czuję kłucie, ale to raczej nic poważnego, no i zauważyłam, że nie mogę szybko chodzić, bo wtedy ciągnie na dole. A ja zawsze szybko chodziłam. Teraz jeszcze jak taki mróz to tym bardziej jak najszybciej chce do ciepełka.

Ja czuję malutką najczęściej jeszcze dość nisko, w szczególności z prawej strony na dole w miejscu cięcia po operacji wyrostka. Ale zdarza się, że już na poziomie pępka czy nieco wyżej.

Witam;)

Melduję się już prawie wykurowana;) pozostał tylko lekki katar;) wróciłam właśnie z laboratorium, robiłam morfologie i mocz bo jutro wizyta u gin;)

Powodzenia na wizycie!

Jeśli chodzi o porody w wodzie, to moja przyjaciółka chciała bardzo tak rodzić i miała taką możliwość, ale musiała dużo dodatkowych badań robić itp. w końcu okazało się, że jednak się nie kwalifikuje przez częste infekcje.

Ja też póki co cały czas mam blokadę w kupowaniu...że może jeszcze za wcześnie, żeby nie zapeszać, ale z drugiej strony czas szybko leci...przed ślubem też myślałam, że mam sporo czasu a jak przyszło co do czego, to zaczął się bardzo kurczyć i wsio się robiło na ostatnią chwilę. Dlatego pomalutku coś tam kupujemy z mężem, ale wózek, łóżeczko kupimy na samym końcu.

ja dzisiaj w nocy poszła siku i jak oprózniłam pęchcerz to zaczeło mnie boleć - nie wiemc zy to pęchcerz czy cos innego. Oddalam mocz do analizy(zwąłszcza,ze ostatnio poziom erytrocytów wynosił 11 przy normie do 10. W polu widzenia było ok 2 na max 2 czerwoen krwinki. Mała dzisiaj bardziej ruchliwa.Macie czasem takie bóle po zrobieniu siku, nie w trkacie tylko po zrobieniu?
tak, zwykle taki ból pojawia się jak zbyt długo zwlekam z pójściem do łazienki

niezapominajka super, że już jesteś zdrowa :) powodzenia na jutrzejszej wizycie, gin na pewno ci fachowo doradzi skąd to twardnienie i jak z tym walczyć, a internetu nie czytaj, bo się okaże, że masz jakąś straszliwą chorobę ;-)

Dziś u mnie ciśnienie chyba trupie 84/48 czy wy też macie takie niskie?

całe życie mam ciśnienie 90/60:-) na prawdę w wyjątkowo zdarza się wyższe, czasami niższe, ale wtedy to już mi głowę zwykle rozsadza

ja właśnie wciągnęłam pączusia:-D

No cóż dzięki dziewczyny za informacje.Skonsultuje to jeszcze jutro z lekarzem, bo w moim przypadku to tez może być standardowo stres przed wizytą jak co miesiąc.

Ogarnęło mnie dziś totalne lenistwo;p nic mi się nie chce. Całe szczęście, że obiad mam wczorajszy to nie muszę przy garach stać;)chyba sobie pośpię;)

A wieczorkiem już sobie obiecałam, że robię sobie salon piękności;)) może mnie to zrelaksuje;p szczególnie, że przez ta chorobę czuję się jak syf;p

Zaza jesteśmy na tym samym etapie;)) jak u ciebie z czestotliwoscią kopania przez dzidzie?;d

Zaza jesteśmy na tym samym etapie;)) jak u ciebie z czestotliwoscią kopania przez dzidzie?;d
nie powinnam ci odpowiadać, bo się będziesz niepotrzebnie zamartwiać:-p;-) pamiętaj, że to sprawa indywidualna z jaką częstotliwością dzidzia kopie... mi akurat trafiła się ruchliwa bestia, ale to może też dlatego, że praktycznie całymi dniami przymusowo przyklejona jestem do komputera w pozycji siedzącej i dzidzi jest po prostu niewygodnie... co dziwne kiedy budzę się w nocy to bobo nie rusza się wcale, a niby w nocy powinien być bardziej ruchliwy...

zaza myślę, że my kobiety mamky zamartwianie się wpisane w naszą naturę. Trochę mnie to martwi,, ale jutro wszystkiego się dowiem;)) takze nie miej wyrzutów;)

reklama
niezapominajka myślę, że z tym zamartwianiem masz rację... mnie też łatwo kogoś uspokajać i pocieszać, a sama jestem panikara:-D ale mam takie postanowienie, że będę do wszystkiego teraz ze spokojem podchodzić, nie sprawdzam w necie, bo bym oszalała chyba, unikam niepotrzebnych stresów, bo taki stres niejednokrotnie gorszy od wszystkiego innego, także dla maleństwa dobra staram się nabrać dystansu :-)

Do góry