reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

A u mnie dzisiaj krokiety z mięskiem, bo naleśniki od wczoraj zostały ;-)

Ja to się jeszcze nad porodem nie zastanawiałam i nawet nie wiem, jakie są u nas możliwości :sorry:

reklama
Hej hej melduje sie z rana i tu!
Za pamieci:

Karamija gratuluje sisiorka:)
Kasiu- najlepsze choc spoznione zyczenia!!:)
Asia- 3mam kciuki za dzielne dzieciaki!!:)

Informacja dla mam ktore sie przejmują kg przybywającymi do tej pory mialam niecale 1.5 kg na plusie :D:D przez weekend doszlo sporo bo wczoraj 3.5 na plusie;p czyli srednio 0.5 na dzien ;pp oby tak nie zostalo do konca:)) ale to chyba dlatego ze dopiero wrocil mi apetyt na slodkie:)) i wchlaniam 2 milki waya dziennie ;pp

Co do spraw brzuszkowych... w niedziele mlodzieniec szalaj jak nie wiem co,,, wczoraj ani bąbelka nie bylo :( dzisiaj jeszczen tez;/// i cos co zauwazylam od paru dni co rano jak sie budze czuje taki bol jak na okres tylko o mniejszym nasileniu po ok godzinie sam mija... ale trroche jednak niepokoi.... no i wczoraj mialam dzwiny bol taka jakby kolka po prawej stronie jak stalam mnie zlapala Tak ze az mnie zgielo w pol i musialam sie na bok polozyc ...po ok godzienie minela ale kuło strasznie...

No i gdzie akutalnie czujecie dzieciaczki bo ja najwyzej na wysokosci pepka... a chyba powinien juz byc nad pepkiem?!?! no i czasem nawet tam calkiem na dole ;//?!

Ja dzisiaj dalej wlocze sie w poszukiwaniu idealnego mieszkania... ale dzisiaj ubieram sie cieplej bo wzoraj mnie rowno w tych murach przepizgalo;//

verita- u nas dzis 17,6 tylko u nas na odwrot, okna ok chyab sa, ale z ogrzewaniem ciiinko ;-) w kazdym razie odpukac- swieci slonce wiec zaraz sie wystawie by naladowac bateryjki ;-)

zaza- tutaj tak sie uzywa, pierwszy dzien dziecku zakladaja te koszulki, gdyz jest to ponoc najdelikatniejszy material i uzywaja fo w razie uczulenia jakiegos. Plus tradycja mowii, iz taka koszulka jedwabna przynosci szczescie. Ale dlaczego 4 to nie wiem :eek:
Na szczescie jedna mam, to zostaly mi 3do zakupu.

A propos zakupow, wczoraj w koncu dokonalam zakupkow tych akcesorii na allegro, zobaczymy kiedy i co dojedzie :tak:
Musialam sie strescic, bo moja mama szaleje i dopoki nie zaklei paczki z wszystkim to ciagle bedzie cos kupowac :eek:

Co do spraw brzuszkowych... w niedziele mlodzieniec szalaj jak nie wiem co,,, wczoraj ani bąbelka nie bylo :( dzisiaj jeszczen tez;/// i cos co zauwazylam od paru dni co rano jak sie budze czuje taki bol jak na okres tylko o mniejszym nasileniu po ok godzinie sam mija... ale trroche jednak niepokoi.... no i wczoraj mialam dzwiny bol taka jakby kolka po prawej stronie jak stalam mnie zlapala Tak ze az mnie zgielo w pol i musialam sie na bok polozyc ...po ok godzienie minela ale kuło strasznie...

No i gdzie akutalnie czujecie dzieciaczki bo ja najwyzej na wysokosci pepka... a chyba powinien juz byc nad pepkiem?!?! no i czasem nawet tam calkiem na dole ;//?!

Ja dzisiaj dalej wlocze sie w poszukiwaniu idealnego mieszkania... ale dzisiaj ubieram sie cieplej bo wzoraj mnie rowno w tych murach przepizgalo;//

Dorota mnie też często kuje po bokach i ostatnio na dole, kładę się wtedy i przechodzi, ale fakt -strach jest:-(

a co do ruchów, to się nie martw ja też jeszcze nie czuję powyżej pępka i czuję ruchy w okolicach łona też, za tydz mam wizytę to mi gin powie czy macica się podnosi, wtedy się będę ewentualnie martwić

a ja dizsiaj w biurze i zjem co daja w stolowce...

dorotka powodzenia z mieszkaniem, my po pracy latamy kupowac drzwi wejsciowe :)
asia trzymam kciuki nadal

ja też nad porodem się nie zastanawiałam jak narazie to czytam opinie o szpitalach choć chyba i tak będę rodziła w pobliżu mojej miejscowości mam do wyboru 2 szpitale jeden znam, a do drugiego pojadę tak po 30 tyg ciąży zobaczyć jak tam jest, bo podobno dużo się zmieniło jeżeli chodzi i warunki pobytowe

Co do ruchów...to w sobotę pytałam lekarza...kazał nie przejmować się nie przywiązywać do nich zbytniej uwagi aż do 26 tygodnia...teraz raz mogą być, a później dwa, trzy...tydzień nic...i to nie jest nic niepokojącego...za to od 26 tygodnia to już trzeba je liczyć (tu podał metodę) i muszą być! 10 ruchów w ciągu chyba 12 godzin - dokładnie jeszcze nie wiem bo zakazał mi o tym teraz myśleć ;D

a ja dizsiaj w biurze i zjem co daja w stolowce...

dorotka powodzenia z mieszkaniem, my po pracy latamy kupowac drzwi wejsciowe :)
asia trzymam kciuki nadal
To widzę, że dzis dzien mieszkaniowy, bo my dzis jedziemy po pracy do Ikei :) W sumie cały remont juz skończyliśmy przed Świętami ale zostało jeszcze kilka drobiazgów. Niekończace się wydatki. Dopiero co kończymy urzadzac mieszkanie, to zaczną nam się wydatki na dziecko. Własnie ostatnio z Moim rozmawailismy, że dobrze, że udało nam się we wrześniu zaliczyć 2 tygodniowe wakacje w tropikach, bo przez najbliższe miesiące możemy zapomnieć o takich przyjemnościach...

a My w szpitalu na obserwacji.. dzieciaczki robia sobie ciagle jaja.. od dwoch dni strasznie mi sie stawia brzuch.. nawet do 30razy dziennie :(
powiedzcie jak tu sie nie denerwowac.. :confused:
chcieli nam dac sterydy na plucka,ale podobno narazie jeszcze jest wszystko ok.. wiec czekaja..
jutro bede wiedziala cos wiecej..

Buziaki

Asiu grunt, ze narazie jest ok a sterydy nie lepiej jakby Ci juz teraz dali??? przeciez to nieuniknione i tak je musisz wziac i tak, i moze juz by było na" wszelki wypadek" na potem?

Poki co kciuuuuuki mocno trzymam i jestem z Wami!!!

Przyszła kryska na matyska... I mnie dopadła bezsenność... :-( A do tego przeziębienie się zaczyna rozkręcać :confused2: Fantastycznie :no:
Nasz ulubiona ekomama urodziła! Zwróćcie uwagę na opis porodu. :-D

PUDELEK - Reni Jusis urodziła córeczkę!

Przeciez nie mozesz wiecznie spac!!:-p
gila nie zazdroszcze:zawstydzona/y:
A reni urodzic w inny sposób nie mogła:-D

W sprawie porodu Reni - o sobie wstawie na fejsie "i urodziła w pelni relaksując sie pod wplywem gazu rozweselającego".

:-D:-D:-D

witam:-)

reklama
A właśnie czy któraś z was zastanawiała się nad porodem w wodzie, bo ja zawsze chciałam właśnie w ten sposób urodzić, a teraz się waham... mam w okolicy 2 szpitale, które oferują taki poród, ale jeden jest 60km ode mnie, a drugi 70km. z tym, że ten drugi jest w Sieradzu, więc miałabym pod ręką siostrę i ciocię
Ja też chciałabym rodzić w wodzie i mam taką możliwość w szpitalu w którym chcę rodzić, mają tam takie wanny ale mało która kobieta się podobno na to decyduje

Do góry