reklama
xdorotaa
Fanka BB :)
Hej hej melduje sie z rana i tu!
Za pamieci:
Karamija gratuluje sisiorka
Kasiu- najlepsze choc spoznione zyczenia!!
Asia- 3mam kciuki za dzielne dzieciaki!!
Informacja dla mam ktore sie przejmują kg przybywającymi do tej pory mialam niecale 1.5 kg na plusie przez weekend doszlo sporo bo wczoraj 3.5 na plusie;p czyli srednio 0.5 na dzien ;pp oby tak nie zostalo do konca) ale to chyba dlatego ze dopiero wrocil mi apetyt na slodkie) i wchlaniam 2 milki waya dziennie ;pp
Co do spraw brzuszkowych... w niedziele mlodzieniec szalaj jak nie wiem co,,, wczoraj ani bąbelka nie bylo dzisiaj jeszczen tez;/// i cos co zauwazylam od paru dni co rano jak sie budze czuje taki bol jak na okres tylko o mniejszym nasileniu po ok godzinie sam mija... ale trroche jednak niepokoi.... no i wczoraj mialam dzwiny bol taka jakby kolka po prawej stronie jak stalam mnie zlapala Tak ze az mnie zgielo w pol i musialam sie na bok polozyc ...po ok godzienie minela ale kuło strasznie...
No i gdzie akutalnie czujecie dzieciaczki bo ja najwyzej na wysokosci pepka... a chyba powinien juz byc nad pepkiem?!?! no i czasem nawet tam calkiem na dole ;//?!
Ja dzisiaj dalej wlocze sie w poszukiwaniu idealnego mieszkania... ale dzisiaj ubieram sie cieplej bo wzoraj mnie rowno w tych murach przepizgalo;//
Za pamieci:
Karamija gratuluje sisiorka
Kasiu- najlepsze choc spoznione zyczenia!!
Asia- 3mam kciuki za dzielne dzieciaki!!
Informacja dla mam ktore sie przejmują kg przybywającymi do tej pory mialam niecale 1.5 kg na plusie przez weekend doszlo sporo bo wczoraj 3.5 na plusie;p czyli srednio 0.5 na dzien ;pp oby tak nie zostalo do konca) ale to chyba dlatego ze dopiero wrocil mi apetyt na slodkie) i wchlaniam 2 milki waya dziennie ;pp
Co do spraw brzuszkowych... w niedziele mlodzieniec szalaj jak nie wiem co,,, wczoraj ani bąbelka nie bylo dzisiaj jeszczen tez;/// i cos co zauwazylam od paru dni co rano jak sie budze czuje taki bol jak na okres tylko o mniejszym nasileniu po ok godzinie sam mija... ale trroche jednak niepokoi.... no i wczoraj mialam dzwiny bol taka jakby kolka po prawej stronie jak stalam mnie zlapala Tak ze az mnie zgielo w pol i musialam sie na bok polozyc ...po ok godzienie minela ale kuło strasznie...
No i gdzie akutalnie czujecie dzieciaczki bo ja najwyzej na wysokosci pepka... a chyba powinien juz byc nad pepkiem?!?! no i czasem nawet tam calkiem na dole ;//?!
Ja dzisiaj dalej wlocze sie w poszukiwaniu idealnego mieszkania... ale dzisiaj ubieram sie cieplej bo wzoraj mnie rowno w tych murach przepizgalo;//
sicilpol
Ma-Ma!
verita- u nas dzis 17,6 tylko u nas na odwrot, okna ok chyab sa, ale z ogrzewaniem ciiinko ;-) w kazdym razie odpukac- swieci slonce wiec zaraz sie wystawie by naladowac bateryjki ;-)
zaza- tutaj tak sie uzywa, pierwszy dzien dziecku zakladaja te koszulki, gdyz jest to ponoc najdelikatniejszy material i uzywaja fo w razie uczulenia jakiegos. Plus tradycja mowii, iz taka koszulka jedwabna przynosci szczescie. Ale dlaczego 4 to nie wiem
Na szczescie jedna mam, to zostaly mi 3do zakupu.
A propos zakupow, wczoraj w koncu dokonalam zakupkow tych akcesorii na allegro, zobaczymy kiedy i co dojedzie
Musialam sie strescic, bo moja mama szaleje i dopoki nie zaklei paczki z wszystkim to ciagle bedzie cos kupowac
zaza- tutaj tak sie uzywa, pierwszy dzien dziecku zakladaja te koszulki, gdyz jest to ponoc najdelikatniejszy material i uzywaja fo w razie uczulenia jakiegos. Plus tradycja mowii, iz taka koszulka jedwabna przynosci szczescie. Ale dlaczego 4 to nie wiem
Na szczescie jedna mam, to zostaly mi 3do zakupu.
A propos zakupow, wczoraj w koncu dokonalam zakupkow tych akcesorii na allegro, zobaczymy kiedy i co dojedzie
Musialam sie strescic, bo moja mama szaleje i dopoki nie zaklei paczki z wszystkim to ciagle bedzie cos kupowac
zaza26
Dorota mnie też często kuje po bokach i ostatnio na dole, kładę się wtedy i przechodzi, ale fakt -strach jest:-(
a co do ruchów, to się nie martw ja też jeszcze nie czuję powyżej pępka i czuję ruchy w okolicach łona też, za tydz mam wizytę to mi gin powie czy macica się podnosi, wtedy się będę ewentualnie martwić
alijenka
Mamcia Nataszki :))
ja też nad porodem się nie zastanawiałam jak narazie to czytam opinie o szpitalach choć chyba i tak będę rodziła w pobliżu mojej miejscowości mam do wyboru 2 szpitale jeden znam, a do drugiego pojadę tak po 30 tyg ciąży zobaczyć jak tam jest, bo podobno dużo się zmieniło jeżeli chodzi i warunki pobytowe
Co do ruchów...to w sobotę pytałam lekarza...kazał nie przejmować się nie przywiązywać do nich zbytniej uwagi aż do 26 tygodnia...teraz raz mogą być, a później dwa, trzy...tydzień nic...i to nie jest nic niepokojącego...za to od 26 tygodnia to już trzeba je liczyć (tu podał metodę) i muszą być! 10 ruchów w ciągu chyba 12 godzin - dokładnie jeszcze nie wiem bo zakazał mi o tym teraz myśleć ;D
To widzę, że dzis dzien mieszkaniowy, bo my dzis jedziemy po pracy do Ikei W sumie cały remont juz skończyliśmy przed Świętami ale zostało jeszcze kilka drobiazgów. Niekończace się wydatki. Dopiero co kończymy urzadzac mieszkanie, to zaczną nam się wydatki na dziecko. Własnie ostatnio z Moim rozmawailismy, że dobrze, że udało nam się we wrześniu zaliczyć 2 tygodniowe wakacje w tropikach, bo przez najbliższe miesiące możemy zapomnieć o takich przyjemnościach...a ja dizsiaj w biurze i zjem co daja w stolowce...
dorotka powodzenia z mieszkaniem, my po pracy latamy kupowac drzwi wejsciowe
asia trzymam kciuki nadal
buziak
a My w szpitalu na obserwacji.. dzieciaczki robia sobie ciagle jaja.. od dwoch dni strasznie mi sie stawia brzuch.. nawet do 30razy dziennie
powiedzcie jak tu sie nie denerwowac..
chcieli nam dac sterydy na plucka,ale podobno narazie jeszcze jest wszystko ok.. wiec czekaja..
jutro bede wiedziala cos wiecej..
Buziaki
Asiu grunt, ze narazie jest ok a sterydy nie lepiej jakby Ci juz teraz dali??? przeciez to nieuniknione i tak je musisz wziac i tak, i moze juz by było na" wszelki wypadek" na potem?
Poki co kciuuuuuki mocno trzymam i jestem z Wami!!!
Przyszła kryska na matyska... I mnie dopadła bezsenność... :-( A do tego przeziębienie się zaczyna rozkręcać Fantastycznie
Nasz ulubiona ekomama urodziła! Zwróćcie uwagę na opis porodu.
PUDELEK - Reni Jusis urodziła córeczkę!
Przeciez nie mozesz wiecznie spac!!
gila nie zazdroszcze
A reni urodzic w inny sposób nie mogła
W sprawie porodu Reni - o sobie wstawie na fejsie "i urodziła w pelni relaksując sie pod wplywem gazu rozweselającego".
witam:-)
reklama
tialana
Ja też chciałabym rodzić w wodzie i mam taką możliwość w szpitalu w którym chcę rodzić, mają tam takie wanny ale mało która kobieta się podobno na to decydujeA właśnie czy któraś z was zastanawiała się nad porodem w wodzie, bo ja zawsze chciałam właśnie w ten sposób urodzić, a teraz się waham... mam w okolicy 2 szpitale, które oferują taki poród, ale jeden jest 60km ode mnie, a drugi 70km. z tym, że ten drugi jest w Sieradzu, więc miałabym pod ręką siostrę i ciocię