reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Polaa będę trzymać w piątek kciuki za dziewczynkę ;-)

dziewczyny macie już jakieś rozstępy? bo ja jeszcze nie i mam cichą nadzieję, że się nie pojawią... myślicie, że są na to szanse?;-)

Karamija, ale ja czuję mąla mega mocno od dwóch tygodni- kopie także widac gołym okiem jak brzuch lata. A dzisiaj tylko rano kopniaki i nic....Gdyby nie detektor to..................

Co do rozstepów to mnei się w pierwszej ciąży udało nie miec ani jednego. Wiem natomaist, ze potrafia sie pojawic na dzień, dwa przed porodem nawet!!!!!
Co do testów na glukozę to ja sie na tym nie znam:(Czy wsyztskie amcie badny cukier po 1 i 2 godzinach?Ja mam skierownie na glukoze tylko na czczo i po 2 godzinach.....hmm...

od dwóch dni mam strasznie zły humor.. wszystko mnie złości drażni i denerwuje - chyba czuje się jak baba w ciąży.. :crazy:
:-)

Codzienne lenistwo nie pozwala mi żyć :-p

Wciągnęłam się w gierkę na fejsie i tak mi przy niej mijają godziny - oczywiście nie pomijam w nich synka.

Karamija, ale ja czuję mąla mega mocno od dwóch tygodni- kopie także widac gołym okiem jak brzuch lata. A dzisiaj tylko rano kopniaki i nic....Gdyby nie detektor to..................

Co do rozstepów to mnei się w pierwszej ciąży udało nie miec ani jednego. Wiem natomaist, ze potrafia sie pojawic na dzień, dwa przed porodem nawet!!!!!
Co do testów na glukozę to ja sie na tym nie znam:(Czy wsyztskie amcie badny cukier po 1 i 2 godzinach?Ja mam skierownie na glukoze tylko na czczo i po 2 godzinach.....hmm...

Ja też mam tylko na czczo i po 2 godzinach.

AVO
ja właśnie też się martwię bo od wczoraj nie czuję małej:( A ostatnio tak tańcowała i myślałam ,że tak już zostanie...

Pola &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za córeczkę:-)

maćku mi dentystka sama woła kartę i wpisuje.

witajcie kobietki :-)
ja dziś urodzinowo i dentystycznie - niezły zestaw :-D i proszę o kciuki bo jak mój ząb nie zechce współpracować z lekarstwem to czeka mnie kanałowe :sad:

Ja szybciutko bom strasznie głodna. Wróciłam od gina i co?? Sisior jak się patrzy!!:-) Wg zwykłego usg wszystko ok. Jutro genetyczne i jutro odetchnę dopiero ale już dziś się nieśmiało cieszę:tak:

gratulacje!!!!!! :tak:

esperanza u mnie taka temp. w najcieplejszym pokoju :-D Okazało się, ze wszystkie szyby mam nieszczelne i mi między nimi zamarza :eek: Już przyjęli reklamację i robią nowe, ale powinni chyba ponieść połowie kosztów ogrzewania domu. Płace straszne rachunki a w domu zimno jak cholera :wściekła/y: Już nie wspomnę o tym że za te cholerne okna daliśmy ponad 30tys (kilka lat temu) :crazy: Nie tego się spodziewałam :no: Jestem zmarznięta i wkurzona :wściekła/y: (to trochę podnosi temperaturę :-D)

my raz jak wstalismy na termometrze było 18 stopni:szok: Nie do tego jestesmy przyzwyczajeni hehe, całe zycie w ciepłym mieszkanku w bloku a tu nagle takie temperatury:eek: Co prawda teraz u mamy jest mi za ciepło;-)

Tak, moje tez miały być jakies tam i tam, i spełniające coś tam i coś tam ;-):laugh2: Różne rodzaje grubości szyb, dzwiękoszczelne i co?...zapomniałam zapłacić chyba za szczelne :-D:-D

A co do mikroszczelin, to teraz chyba wszystkie je mają, ale w łazience i tak będą parować (ważne zeby nie parowały w środku) nawet przy dobrym wyciągu...niestety :sorry:

pewnie to oni zapomnieli ze zapłaciłas:tak:

kasia.natka -
najlepszego!!!

sicil - majtki zajebiste:-D bardzo mi sie spodobały.. orientujesz sie czy sa w wersji string???:-)

co do okien to u nas w kuchni zrobił sie grzyb za szafka na dole, dramat jakis. Ale okna mamy szczelne a jeszcze nie mamy okapu, zmywarka grzeje, szafki miały plecy i niestety cos za cos:eek: Mam tylk onadzieje, ze pozbedziemy sie dziadostwa bez demontazu całych mebli:confused2:

dziewczyny macie już jakieś rozstępy? bo ja jeszcze nie i mam cichą nadzieję, że się nie pojawią... myślicie, że są na to szanse?;-)

Ja póki co nie mam i też liczę, że się nie pojawią. Ostatnio słyszałam wypowiedź lekarza, że bardzo często kobieta ma podobną ciąże do swojej matki - podobnie tyje i podobnie zachowuje się jej ciało. Póki co u mnie się sprawdza,bo moja siostra przytyła tyle co moja mama z nami w ciąży i zero rozstępów do końca. Ja póki co też za szybko nie tyję i brak rozstępów, oby tak pozostało:-D

reklama
Witam:)
po pierwsze gratuluję poznania płci wszystkim:)
ja od wczoraj chyba czuję ruchy tzn był chyba kopniak i czasami coś tam się rusza ciekawa jestem dzisiejszego wieczora :)

W środę mam wizytę u nowej ginki może ma usg może się czegoś - płciowo - dowiem... Nie mam pojęcia. W każdym razie do środy:)

Piszecie o nabytych kg - u mnie ostatnim czasie jakieś przegięcie brzuch mi się powiększył niesamowicie. No czytałam, że bobo też ale żeby aż tak :crazy: Cóż. Obawiam się, że to nie tylko bobo ale także dojadanie między posiłkami, dżemiki, białe pieczywo i wiele wiele więcej.:-p

Mi czas mija ostatnio na czytaniu kryminałów: ostatnio komisarz Kurt Wallander jest na topie. I tak na niczym innym nie mogę się skupić. No i znalazłam też serial na jutubie więc siedzę i oglądam. Ładując sobie coś do buzi. :sorry:

Czytam wieczorna porą co zrobiłyście w ramach obiadu ktoś pisał, że bigos i naleśniki - idealne połączenie na krokiety:)

Dziś wybrałam się do tesco z siostrą więc mam nowe spodenki, bluzkę i czapeczki:rofl2:
Ale to na zdjęcia do odpowiedniego wątku. No i niedługo dowiem się, co z wózkiem i resztą bambetli.

Pozdrawiam wszystkie Czerwcówki:)

No i : Kasia Natka: spełnienia marzeń:):)::):)

Do góry