reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie, ja tak na szybko.

Karamija gratuluje

ja podobnie jak gkvip czekam na srode jak na zbawienie:-D

juz dzisiaj Wam moge napisac, ze chlopiec ale w srode to potwierdze na 100%, intuicja mowi ze chlopak:tak: ale karamija (chyba:sorry:) wywrozyla dziewczynkę:tak::-D
Ciekawe ktora sie nie mylila, ale po ciuchutku trzymajcie kciuki jednak za dziewczynkę , prosze;-);-)

reklama
kurczę, a Ntalka od 2 tyg. szalała non stop, aż sie zastanawialam kiedy ona śpi...a dzisiaj od rana, nic, nawet po kakao zero reakcji:(martwię się:(

no i ja nie mam dziś usg :-( :shocked2:
dzwonił gin i powiedział że w piątek ale to będzie takie usg obszerne bo przyjeżdża do niego jakiś magik z naprawionym usg i ma mu wszystko pokazywać, a głównie jak działa usg 3d :-D i to ma robić na mnie, także może mi się uda mieć każdy rodzaj usg :-)

polaa kciukasy zaciśnięte :-) :-D

Aliejnka, do piatku niedaleko:)

Karamija , gratuluję synka- nie wiem czemu ja myslłam,ze TY juz znasz płeć...

Aylin, gratuluje córeczki:)

Pola, trzymam kciuki:)

a co do rychów to nadal ich nei czuję, ale przydał sie detektor:)Tetno 151:) kamień z serca:)

edit.Karmaija - ja nawet napisałm gdzieś wymienijac osoby, kre znaja płeć, ze Ty będziesz mieć synka:)

Ostatnia edycja:
Ja sobie takie specjalne majty jednorazowe kupiłam w mothercare w połowie poprzedniej ciąży, rozmiar 10 (angielski) ale zanim dobiłam do końca to te majty już mi przez uda nie chciały przejść, nie mówiąc o dupie!. Trzymałam je na przypadek kolejnej ciąży ale tym razem się nawet nie łudziłam i jakiś miesiąc temu oddałam koleżance dużo mniejszej, która właśnie kilka dni temu urodziła.

A z tymi oknami to też tak miałam jak w nowym budownictwie mieszkałam z plastikowymi oknami, nic nie pomagało żadne wietrzenie, grzanie, parowały strasznie i grzyb wyłaził. Podobno właśnie ten pochłaniacz wilgoci pomaga.

Mi jeszcze zostały 3 mielone (rano), miały być na 2 dni na obiad a reszta do zamrożenia:sorry:Starczyło na jeden obiad bo dziś to już tylko dla mnie został jeden (2 zjadłam na śniadanie). Ale kurczę wychodzą mi naprawdę zajebiste te mielone...

prze-pis, prze,pis, prze-pis :tak:

avo bo mi kiedyś tam ginka w pl powiedziała, że chłopak ale potem kilkakrotnie przy innych badaniach różni lekarze mówili, że to dużo za wcześnie i tylko miałam mętlik w głowie, prawdę powiedziawszy to przeczucia miałam, że dziewczynka :)

sicilpol
niby tradycyjne i na oko więc nawet trudno by mi było przepis dać ale jakieś takie pyszne wychodzą

Ostatnia edycja:
Witam czerwcoweczki.
Ja juz po pracy:tak:, przynajmnej tak mi sie wydaje;-), mam nadzieje ze juz dzisiaj po mnie nie zadzwoniom:-p.
Poza tym pogoda to u nas z pewnoscia lepsza niz w Polsce bo te mrozy to przegiecie:szok:, dzisiaj akurat nie pada co jest tu zadkoscia, ale za to straszna mgle mamy:tak:a temperatura dzisiaj to jakies +7:-).
A i juz w srode polowkowe mamy i moze w koncu dowiemy sie co tam w brzuszku nam fikolki fika;-)
:-) powodzenia!!!
karamija

Zeberka w marynacie kasza gryczana.........

Ha hah:-);-):tak::-D:szok:
Odebrałam wyniki z glukozy i niewiem co myśleć
na czczo 76
po godzinie 163
po dwoch 68 spadek spory ponizej normy co wy myślicie takie wyjasnienie znalazłam!!!:
Przebieg testu:
  • pobranie krwi na czczo
  • należy wypić 300 ml płynu zawierającego 75 g glukozy w ciągu 5 minut
  • pobranie krwi po 1 i po 2 godzinach od wypicia roztworu
Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:

• glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
  • glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
  • glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)
No i moje wyniki są - na czczo 99
po 2 godzinach 146.
Hmmm wypytał co jem i kazał sie nie przejmować.
W sumie sama sobie to wyjasnilam. Ja jestem od 3 tygodni na miodzie, syropie z cebuli, syropie *spam* i herbacie z maminym skiem malinowym. NIe ma cudu aby nie wyszło to w badaniach. Gin powiedział ze spokojnie - za 3 tyg mam byc zdrowa i powtórzy sie badanie.

reklama
avo
ja wiem że to się łatwo mówi, bo ja też panikuję jak za długo Małego nie czuję ale trzeba spokojnie. Ja mówiłam dziś lekarzowi, ze te ruchy takie delikatne są a i rzadkie jakieś a on mi powiedział, że dziecko jeszcze ma sporo miejsca i w zależności od pozycji może być je czuć bardzo dobrze albo nawet przez jakiś czas wcale.
polaa
oby to była dziewczynka, po pierwsze bo ty tego chcesz a po drugie, żeby mi nie było głupio, że źle wywróżyłam :)

Do góry