reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

verita sicil i macku
ja mieszkam w starej kamienicy, tez nad piwnica i walczylismy z grzybem jakies 3 lata. tez mam plastikowe okna.
1) na grzyba tytan srodek grzybobojczy w sprayu (bron boze przy ciezarnych i porzadnie po tym wywietrzyc!!) jak jest tragedia to mozna tez zdrapac farbe i pomalowac takim gruntem grzybobojczym, farby chyba tez takie sa.

2) bardzo przydaje sie higrometr- jak tylko skacze powyzej 60% po gotowaniu czy praniu - od razu otwieram okna na 5-10 minut i para wylatuje.

3) pochlaniacze mamy rozstawione za kanapa gdzie byl grzyb i w kuchni: Pochłaniacz

dodatkowo mamy taki elektryczny maly z leroy, ale podlaczam go tylko jak czuje ze sciana sie robi wilgotna, co w tym roku sie nie zarzylo jeszcze:) grzyba nie ma

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,

ja całe szczeście dzisiaj minus 1 czyli 5, 5 na plusie i postanowiłam,że nie będe podjadać pomiędzy posiłkami......
ja 16 lutego mam wizytę u gina i chyba porposze o L4.....
Jak się czujesz dzisiaj????

Buziak- nono ladne bajki znajduja :eek:

Pokaze Wam jak w najprostszy sposob zlikwidowac meskie libido :tak:
Zobacz załącznik 433859
Przyszla do mnie probka tena lady- bo babki we Wloszech sobie cenia i z ciekawosci zamowilam.
A moj przez przypadek otworzyl paczke hihihhi :sorry:

Chyba dla jaja zakupie na walentynki!!!!:-)
Ja szybciutko bom strasznie głodna. Wróciłam od gina i co?? Sisior jak się patrzy!!:-) Wg zwykłego usg wszystko ok. Jutro genetyczne i jutro odetchnę dopiero ale już dziś się nieśmiało cieszę:tak:
Gratulujjjje i oczywiście trzymam kciuki za jutro!!!!!:-)

Paulina Maria to długa podróż się szykuje ja się zastanawiam jak ja sama w kwietniu z 2 dzieci przelecę plus zapewne już spory brzuch no ale ja mam tylko jedną przesiadkę w Niemczech duży bagaż zostanie przeładowany przez linie lotnicze a ja z dziewczynami muszę jedynie się przesiąść najgorszy pierwszy lot ten 12h bo samolot normalnie dla mnie średnio wygodny .

Te dziury zwaną toaletą są tu bardzo częste… w restauracjach, metrze w sumie wszędzie nawet w niektórych mieszkaniach gorzej z tym iż nie wiedzieć czemu Chinki nie mają w zwyczaju zamykania za sobą drzwi w toalecie i załatwiają swoje potrzeby niemalże publicznie…
My w naszym chińskim mieszkaniu mamy ok. 20-21 st teraz porą zimową, ale my grzejemy mieszkanie klimatyzacja, bo innego ogrzewania tu nie ma. Natomiast Chińczycy nie używają w zimie w ramach oszczędności ogrzewania i siedzą w domach w temperaturze kilku stopni poubierani „na cebulkę” poprzykrywani kołdrami itp… Zimowa wersja piżamki wydała mi się fascynująca, bo albo są one albo pikowane albo uszyte z takiej mega grubej mikrofibry
Często teraz zdarza się, że w restauracjach jest zimno oczywiście w szkołach i przedszkolach też oszczędzają i nie grzeją, na szczęście w przedszkolu Nadii w jej grupie przynajmniej jest ciepło.
Dlatego JA lece teraz puki brzuch jeszcze nieduży a lot jakoś przetrwam na koncu nagroda:-):-):-)

Tak, moje tez miały być jakies tam i tam, i spełniające coś tam i coś tam ;-):laugh2: Różne rodzaje grubości szyb, dzwiękoszczelne i co?...zapomniałam zapłacić chyba za szczelne :-D:-D

A co do mikroszczelin, to teraz chyba wszystkie je mają, ale w łazience i tak będą parować (ważne zeby nie parowały w środku) nawet przy dobrym wyciągu...niestety :sorry:

Ja z szwagrem obklejałam okna i drzwi przed tym skokiem mrozów stara chałupa a jak w szałasie nie wiem gdzie ta solidność w starym budownictwie:wściekła/y:

Witam czerwcoweczki.
Ja juz po pracy:tak:, przynajmnej tak mi sie wydaje;-), mam nadzieje ze juz dzisiaj po mnie nie zadzwoniom:-p.
Poza tym pogoda to u nas z pewnoscia lepsza niz w Polsce bo te mrozy to przegiecie:szok:, dzisiaj akurat nie pada co jest tu zadkoscia, ale za to straszna mgle mamy:tak:a temperatura dzisiaj to jakies +7:-).
A i juz w srode polowkowe mamy i moze w koncu dowiemy sie co tam w brzuszku nam fikolki fika;-)
:-) powodzenia!!!
karamija

Dziewczyny, opowiadac, co dzis macie na obiad :tak:

Ja kremik z cukini w ramach pokuty za wczorajszy dzien zarloctwa ;-)
A na wieczor beda klopsiki a'la karrrrrrramija :-)
Zeberka w marynacie kasza gryczana.........

Glupie pytanie zadalam :confused2:
Bylam zadowolona z mojej dietetycznej zupki
a teraz nalesnikow i kurczaka mi sie chce :confused2::eek:

Niespodzianka- bede ich w miedzyczasie uzywac jako tarcza antyplemnikowa :confused2: juz raz zadzialalo

Chyba raczej anypenisowa :-D

Ha hah:-);-):tak::-D:szok:
Odebrałam wyniki z glukozy i niewiem co myśleć
na czczo 76
po godzinie 163
po dwoch 68 spadek spory ponizej normy co wy myślicie takie wyjasnienie znalazłam!!!:
Przebieg testu:
  • pobranie krwi na czczo
  • należy wypić 300 ml płynu zawierającego 75 g glukozy w ciągu 5 minut
  • pobranie krwi po 1 i po 2 godzinach od wypicia roztworu
Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:

• glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
  • glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
  • glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o majtasy to u mnie egzamin zdaly takie jednorazowe siateczkowe....niedrogie
teraz tez takie kupie

hmm, a ja mam tylko po 2 godzinach i tak tez miaąłm w pierwszej ciaży........

nie wiem co myleć o Twoich wyniakch,a le raczej nie sa prawidłowe:(

delwer
no ja właśnie o takich mówiłam, te co ich w końcu nie użyłam bo za małe się zrobiły

Taka byłam ciekawa tej glukozy i też będę ją miała, za miesiąc dopiero, 28 euro mnie będzie to kosztowało, tu nie jest obowiązkowe ale zrobię. Zastanawiam się tylko jak moje dziecko 3 godziny tam ze mną wytrzyma u tego lekarza

witajcie

Po sobotniej imprezie i wczorajszych gościach, a do tego dwóch zarwanych nockach... nic mi się nie chce (poza spaniem).
Byłam dziś zarejestrować Alinkę i męża do lekarza - wizyta na czwartek, dobrze, że mogą tyle czekać.

Gratuluję poznania płci następnym mamom!!

reklama
Do góry