reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

AVO, jeżeli przy Twoich wszystkich operacjach magnezowych on nadal spada, to już nie wiem :( ja posłuchałam Twoich rad i ewidentnie mi się poprawiło, brzuch się nie napina i w ogóle jest dużo lepiej, a Ty to masz jakąś megakichę z tymi swoimi brakami. Nie podejrzewałam, że to może być taki betonowy niedobór, z którym nic się nie da zrobić.

Dziewczyny, czytam Wasze ostatnie posty i tak się zastanawiam, czy my na pewno siedzimy na forum przyszłych mam? Bo mam wrażenie, że to raczej forum emerytów i rencistów ;)). Ktoś tu kiedyś dobrze napisał, że my się zwyczajnie psujemy :D

reklama
mangii, alijenka, munka- powodzenia! :)

gosiaczek- kuruj sie, bedzie oki :tak:

AVO- masz racje, troszke niskie te hormony, co myslisz, by zrobic? mi endo wlasciwie tylko tabletkami reguluje :no:

Do posiadczek gumkowych potworow- ja osobiscie nauczylam kota mojej siostry wynosic gumki, recepturki, bylo to 5lat temu, a jak sie niedawno przeprowadzalismy, to dopiero znajdowalismy te gumki hihih, wiec bez szans na znalezienie ;-) To sa naprawde istoty wyzsze :confused2:

kasia.natka- ja wczoraj 2godz obieralam karczochy, bo zakupilam w ofercie cala siate :eek: a nawet za nimi nie przepadam :eek:

Ja tez kicham, ale gdzies czytalam, nie wiem czy u Murkoff, ze to nie ma nic wspolnego z katarem, ale raczej znow z hormonami i jak sie dostaje to w cizy to juz smarka i kicha do konca.
Druga mega mila wiadomosc, ktora wylapalam bylo to, ze jak zaczynaja puchnac nogi i trzeba zmieniac rozmiar, to po ciazy rozmiar juz taki zostaje- to gdzies na portalu :eek: bosko jednym slowem

Druga mega mila wiadomosc, ktora wylapalam bylo to, ze jak zaczynaja puchnac nogi i trzeba zmieniac rozmiar, to po ciazy rozmiar juz taki zostaje- to gdzies na portalu :eek: bosko jednym slowem

no jak zostaje??? :szok: i że co, że niby wszystkie nasze piękne butki mamy na śmietnik wywalić tudzież oddać biednym? Mi jeszcze nic nie urosło, ni cyc, ni stopa, ale się zmartwiłam na zapas, bo to jakaś podejrzanie nieciekawa sprawa! Sicilpol, to nie może być prawda :no:

Hej;)

Ja niestety nie znokautowałam przwziebienia które wczoraj mnie zaatakowało. Całą noc nie spałam- z nosa lało się, że szok, gardło- normalnie piekło i do tego goraczka;( normalnie nie nadaje sie do niczego;(nos cały obstrupiały eh...

Co do bioder i kręgosłupa- bolą. Mi to tak czasem cos wlega w biodro któes ze az siadam, ale cóż uroki ciąży.

Ja miesiąc temu na wizycie miałam 4 kg na plusie. Teraz mam wizytę w środę za tydz. Czuję , że bedzię jeszcze lepiej

mangii, alijenka, munka- powodzenia! :)

gosiaczek- kuruj sie, bedzie oki :tak:

AVO- masz racje, troszke niskie te hormony, co myslisz, by zrobic? mi endo wlasciwie tylko tabletkami reguluje :no:

Do posiadczek gumkowych potworow- ja osobiscie nauczylam kota mojej siostry wynosic gumki, recepturki, bylo to 5lat temu, a jak sie niedawno przeprowadzalismy, to dopiero znajdowalismy te gumki hihih, wiec bez szans na znalezienie ;-) To sa naprawde istoty wyzsze :confused2:

kasia.natka- ja wczoraj 2godz obieralam karczochy, bo zakupilam w ofercie cala siate :eek: a nawet za nimi nie przepadam :eek:

Ja tez kicham, ale gdzies czytalam, nie wiem czy u Murkoff, ze to nie ma nic wspolnego z katarem, ale raczej znow z hormonami i jak sie dostaje to w cizy to juz smarka i kicha do konca.

ja sama siebie prowadze od poczatku ciązy- hahahaah- i jak dotąd wiedziałm co robić i było ok:) FT 4 zawsze w połowie, a TSH nei przekroczyło 1, 7:) a teraz jesli podniose dawkę to TSH spadnie, ale moze FT 4 urosnie, jak nic nie zrobię to TSH i tak moze spadać i FT 4 moze spadać, mozę zostać jakie jest. Jak zmniejsze dawkę to TSH urośnie, ale FT 4 najprawdopodobniej jeszcze spadnie, bo Tyroksyna to własnie Ft 4.......Z Lilą miała robione FT 4 w 7 meisiacu ciąży i było w dolnej granicy, TSH 2, 5- Lila urodziła sie zdrowa. Poniewz tarczyca była ok przed ciaża, to moej wyniki wiedzieli tylko ginekolodzy i interniści, bo u endo się nei lelczyłam iw syzscy uważli te wyniki za dobre , bo w normach. Jestem w kropce, bo wiem,ze endo by mi penwie zwiększył dawkę, ale j nie chcę być w nadczynnosći, bo obawiam się,że im niższe mam tsh i im bliżej nadczynnośći tym mój organizm szybciej wydala właśnie magnez, i moje serce bedzie gorzej pracować:(

Ostatnia edycja:
hmm AVO, nie wiem, co Ci powiedziec, mi serce zaczelo lepiej funkcjonowac, jak zaczelam brac euthy, a kardiolog na tamten czas wspolpracowal z endo.
Dzis do kardiologa nie chodze, ale nie czuje takiej potrzeby, bowiem wiem dokladnie kiedy zaczyna mi nie tak bic serce i ze jest to bezporesdnio zwiazane np. z faktem, ze nie bylam nigdy sumienna w braniu tabletek na tarczyce.
Co do magnezu, to tez nie narzekam, nic mie nie dretwieje, nie pobolewa, wyniki sa w normie, tak mowi lekarz.
Kurcze nie wiem, co Ci poradzic, bo jesli jeden lek jakby wypiera dzialanie drugiego, to nie jest to latwa sprawa :no:
Mi zelazo zabijalo euthyrox, ale po prostu biore je w odstepach, kiedy euthyrox sie wchlonie (max 2godzinki) lykam zelazo i w ten sposob nie spadaja mi normy.

Mangii- na mamazone 20tydzien tak brzydko napisali o naszych pieknych i jakze biednych stopkach :no:

Magni ja normalnie mam rozmiar 36-37 a w ciazy tamtej mialam 38 bo mi nogi puchly i nawet na dlugosc sie rozjechaly hehe ale po urodzeniu jakis miesiac spowrotem mialam 36-37:) wiec spokojnie. widac nie wszystkim zostaje :)

tu nawet nie chodzi o wypieranie jedego leku przez drugi, tylko o poziom hormonow tarczycy im nizsze tym szybsze wydalanie magnezu:(

Co do poziomu magnezu to gdybym nie badała go to bym nie wiedział,ze mam taki niski, nie mam też skurczy ani macicy, ani nóg.....

Dzień dobry, dziewczynki!
Dziś chyba najzimniejszy dzień w tygodniu, a ja właśnie o 17.30 mam usg połówkowe na drugim końcu miasta. Ciekawe, czy chyba_Tomek się wreszcie ujawni :). No i mam nadzieję, że zdrowe to moje dziecię...
Czekamy na wieści z połówkowej wizyty :-)

A ja myślałam, ze tylko mojej tak odbija? kupiłam w poniedziałek 5 gumek. Wszystkie mi gdzieś wyniosła. i franca obserwuje gdzie kłada. Wskakuje, w zęby i wynosi. Ale gdzie??
Wczoraj ja złapałam w trakcie kradzieży i ścigałam po całym domu. A szanowny małżonek ryczał ze śmiechu.
A to ze jej dasz do zabawy nic nie da. I tak będzie polowca na kolejną. I to nie chodzi aby kotu dac gumke. On musi ja zdobyć :) Taka lepiej smakuje
Pochowałam gumki to wyniósł mi wszystkie długopisy, nie ma ani jednego i nie wiem gdzie są a bombki z choinki ciągle się nam nowe ujawniają bo sobie przynosi z kryjówek
A teraz cholera jedna ogryza komodę, normalnie wygląda na kota a zachowuje się jak pies

Sicil ty mnie nie strasz że moje ukochane czerwone szpilki po ciąży będą już tylko ozdobą w garderobie a nie na nodze :szok:

Hej;)

Ja niestety nie znokautowałam przwziebienia które wczoraj mnie zaatakowało. Całą noc nie spałam- z nosa lało się, że szok, gardło- normalnie piekło i do tego goraczka;( normalnie nie nadaje sie do niczego;(nos cały obstrupiały eh...
Zdrowiej kochana i odpoczywaj

reklama
gosiaczek w taki razie życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Nasza mała kotowata cholera doprowadzi mnie za chwile do szału, wiecznie zabiera moją gumkę do włosów, bez względu gdzie ją położę zawsze ją znajdzie i jakimś cudem sobie zabierze, dałabym mu ją do zabawy ale to najmocniejsza gumka jaką mam i trzyma wszystkie moje kudły w kupie a innej to on nie chce
W dodatku zabiera mi długopisy
i przewrócił dywan do góry nogami :wściekła/y:

kiedyś przygarnęłam kocią znajdę, która okazała się mistrzynią w znajdywaniu i rozbebeszaniu papierosów:-D

Ja smarkam kicham itp, a i najprawdopodobniej jest to alergia na pieska który mieszka u mamuśki od października :(
współczuję okropnie:-( podejrzewam, co możesz przechodzić, bo sama jestem uczulona na kotki:-(

Boli Was kosc ogonowa? Ja chyba wczoraj za duzo chodzilam, bo dzis kazdy krok to jakas masakra. Jakby mi ktos szpilke wkladal:no::no:
oj boli, jak za długo posiedzę lub poleżę w jednej pozycji, potem nie mogę wręcz na jedną nogę nastąpić, zwykle lewa, bo mi promieniuje okropny ból od tyłka do tej nogi

Mangii- na mamazone 20tydzien tak brzydko napisali o naszych pieknych i jakze biednych stopkach :no:
heh też tam zaglądam, żeby spr co tam powinno być u mnie słychać ;-)

avo ja się nie wypowiadam na temat wyników, bo się nie znam:no:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wracam do pisania pracy :-(

Do góry