reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
a ja będę osądzać.. o ciąży na pewno wiedziala jakis czas , kilka tygodni miała zeby sobie cos zaplanowac. rozumiem - mogla nie kochac dziecka.. ale nie miec sumienia? poco narazac na smierc male dziecko skoro mozna mu dac cieplo dach dom.. mogla podrzucic do szpitala gdziekolwiek nawet komus pod drzwi zapukac i uciec ale nie w piwnicy! gdzie smienie ? niewazne czy miala lat 12 15 czy 55 ! nie.. mi sie to w glowie nie miesci....

teraz to mnie wystraszyłście, bo mój gin powiedział, że wszelkie działające miejscowo tabletki na gardło ( w tym cholinex i neoangin) mogę brać... no i brałam ostatnio 2-3 dziennie:-( dorwałam ulotkę i nie ma nic napisane, dlaczego ciężarne nie mogą brać:confused: czy któraś z was wie dlaczego są niewskazane dla ciężarnych???????/

A Ja poszłam do apteki i powiedziałam że niedostane sie do lekarza i zapytałam co moge w ciazy brac na kaszel drapiace gardło i bez zadnego tekstu ze lekarz mi powie powiedziała że cholinex można syrop na bazie cebuli preparaty z szałwią- i tu akurat powiedziała że niepoleca sie kobieta ktore miały krwawienia w ciąży.....
I Wzięłam *spam* 3x1 mam brać....
Poszłam na ciuszki opkupiłam chrzesnice w jakies rozmiarki wieksze bo jak wyjade to nic jej niekupie a tu zaraz dzień dziecka imieninki urodziny itd.
I kupiłam szwagrowi sweter Pumy na imieniny za ....26 zł gdzie w sklepie koło 200zł widziałam jakis czas temu.:baffled::-):-)

a ja będę osądzać.. o ciąży na pewno wiedziala jakis czas , kilka tygodni miała zeby sobie cos zaplanowac. rozumiem - mogla nie kochac dziecka.. ale nie miec sumienia? poco narazac na smierc male dziecko skoro mozna mu dac cieplo dach dom.. mogla podrzucic do szpitala gdziekolwiek nawet komus pod drzwi zapukac i uciec ale nie w piwnicy! gdzie smienie ? niewazne czy miala lat 12 15 czy 55 ! nie.. mi sie to w glowie nie miesci....

zgadzam się z Tobą.Przecież już w szpitalu mogła wszystko załatwić legalnie a tak małej życie naraziła i sama będzie miała o wiele więcej trudności

Święte słowa. Jak się czegoś nie chcę, to nie jest powód by pozbawiac tego prawa do istnienia. Przecież po to są okna życia......

zgadzam się z Tobą w zupełności... kurcze sama widziałam nieraz reportaże o tym, że dziecko można bez żadnych konsekwencji zostawić w szpitalu, nie rozumiem czemu kobiety w trudnej sytuacji nie decydują się na taki krok...:-(

Paulina
uspokiłaś mnie:-)

reklama
Bo nie chca zeby ktos wiedzial i osadzal. Pewnie w tajemnicy trzymala cala ciaze, ukrywala to potem urodzila i jakby nigdy nic porzucila dziecko. Wrocila do domu i zyje jak zawsze

Ciezko nam sobie wyobrazic powod dla ktorego to zrobila, różnie bywa w zyciu .... Ja nie bede jej oceniac bo sama nie raz popelnilam blad

Do góry