reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

zaza, Niespodzianka - skromnie, bo to taka rutynowa co miesięczna wizyta, mierzenie ciśnienia, sprawdzenie moczu i sprawdzenie detektorem tętna płodu. USG mam 28 marca (drugie) i potem jeszcze chyba w 38 tyg. będzie jedno.

reklama
Witajcie!

Ja dopiero dotarłam do netu. Dziś byłam na spotkaniu z koleżanką, która rodzi 2 tygodnie przede mną i zjadłyśmy naleśniki z truskawkami,twarożkiem, lodami i bitą śmietaną - co za rozpusta!!!!:-D

Odebrałam wyniki krwi i na szczęście toxo i cytomegalia ujemne:tak:uuff.... tylko hematokryt delikatnie mi spada od początku ciąży. Jutro mam wizytę, więc pogadam sobie z moją gin i już się nie mogę doczekać kiedy usłyszę serduszko mojej Małej:-)

Dotarł dziś do mnie zamówiony dla mnie od męża kojec, jest rewelacyjny!! tak się wygodnie leży, że nie chce mi się tyłka podnieść z kanapy!! polecam go Wam, naprawdę. Zwłaszcza jak boli kręgosłup, no i pomaga w spaniu na lewym boku - co jest wskazane w ciąży. Coś czuję, że nawet po ciąży będę z nim spała...ciekawe co na to mąż... :-D

Podobno na zatwardzenie dobre są czopki glicerynowe..

Przeczytam Was zaraz a teraz sie pochwale, ze

wszystkie wyniki mam ok tylko bakterie w moczu, ale to normalne u mnie w tej ciazy ;/
łozysko na swoim miejscu ;))))))))))))))))
maluszek ma wszystko na swoim miejscu, siusiak jak ta lala i wazy 440g
szyjka ok
Źle sie połozyłam na lezance i przez te 30min uciskania brzucha tak mnie rwie krzyz ze ledwie chodze. Apropos ucisków to smiac mi sie chce jak gin mi tą gulała dawał po brzuchu to mały tak sie prężył jak jeszcze nigdy ;)) jaka to walka o swoje terytorium od małego odchodzi hehe

Obkupilismy tez troche smarkatego i tak ja ruszyłam na ciuchy a tatus na zabawki;-) I w ten sposób Nikodem ma juz swoja własna pozytywke do słuchania od teraz:happy: Ale to zakupowo jutro uzupełnie:tak:

alijenka - tu w czasie ciąży jest planowo 3 razy robione USG, pierwsze w 20 tyg., drugie w 32 tyg. i potem w 38 tyg. - ja poprzednio miałam jeszcze 4 USG - tydzień po terminie.

Częściej maja robione tylko te kobiety, które maja jakieś problemy w ciąży, wtedy już muszą jechać osobiście do szpitala na badania.

buziak - tak napisałaś, ze w pierwszym momencie chciałam gratulować Twojemu synkowi.... wiesz w tym wieku przyrodzenie ponad 400g... no, no!!

Buziak super :) duzy ten Twoj syn. moje dziecie tez jak sie poloze na wznak czy to u gina, czy u ortodontki to zaczyna szalec najbardziej. ale jak tatus reke przylozy to ni cholery ale widze ze to normalne bo co jakis czas ktoras o tym pisze :) grzeczne te dzieci nasze juz sie ojcow boja w brzuchu :D

a co do tej kobiety/ dziewczyny co zostawila to dziecko...:wściekła/y: ja powiem ze nie rozumiem i nie zrozumiem i nawet nie mam takiego zamiaru...oczywiscie ze w szpitalu to trzeba miec odwage zeby zostawic, bo pewnie wszystkie matki obok, caly personel beda namawiac, krzywo patrzec itd. i to moze byc ciezkie bardzo nawet dla zdecydowanej osoby i ta osoba nie chce byc oceniana. i to jeszce zrozumiem ze tego sie mozna bac. ale cholera wlasnie po cto jest okno zycia, czy nawet jak pisalyscie pod drzweiami komus zostawic zadzwonic i uciec. przeciez tu nikt nie ocenia bo nie wiadomo kto to zostawil a przynajmniej dziecko ma od razu opieke. od razu a nie kurcze na drugi dzien albo wcale. i to jeszcze w taki mroz. dobrze wiedziala na co skazuje dziecko przy takich mrozach i naprawde cud ze zyje ale po prostu szlag mnie trafia. chyba ze to byla osoba chora psychicznie i nie widziala co robi. w sumie wybaczcie bo ocenie ale chyba musiala byc bo kto normalny ma takie sumienie zeby noworodka skazac na smierc.

a ja sie dzisiaj beznadzijenie czuje, brzuch mnie boli, serce mi wali chociaz cisnienie ok i puls tez, jestem cala jakas roztrzesiona, mlody mnie wnerwial po przedszkolu, co chwile wyprowadzal mie z rownowagi az go po 19 juz polozylam spac bo nie wyrabialam . jak brzuch moze twardniec 6-8 razy w ciagu doby i to jest ok tak dzisiajmi co kilka, kilkanascie minut miedzy 13 a 20. masakra po prostu.

reklama
katrina w takim razie cierpliwie poczekam do 28 marca na więcej niusów ;-)

buziak gratuluję udanej wizyty i zakupów!

Do góry