reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja tez zmarzluch :tak:
Ale nic nie pobije mojej siostry ktora latem chodzi w sweterkach
no ale z niej taki chulderlak, ze tluszczu brak :confused2:

Moj twierdzi, ze zepsuta jestem, gdyz w jego mniemaniu kobiety z naszego kraju przyzwyczajone do zimna tu na golasa biegac powinny :cool:

asiia_ ja też trzymam mocno kciuki za Was! tylko jestem w szoku, że już w 26. tyg. lekarze chcą sami przeprowadzać cc. Myślałam, że to o wiele za wcześnie na przychodzenie maluchów na świat, ale nie znam się, więc się nie będę mądralować.

zaza26, tialana smaczne pączusie były? :D i jak coś, to możecie mieć pretensje do mojej mamy, bo to ona zaczęła!!

esperanza, a czy przypadkiem siedzenie w takich warunkach nie jest niezgodne z BHP? Kiedyś z podobnego powodu wypuścili mnie do domu.

Ja dziś na 16 do gina na kontrolę, więc proszę o kciuki!! Już się nawet ogoliłam na tę okoliczność, chociaż nie wiem, czy to był dobry pomysł, bo mnie zaczął brzuch pobolewać od tych wygibasów pod prysznicem :/.
I mam nadzieję, że wyniki z wczorajszych sików rzeczywiście dotrą na czas, poza tym mam do odebrania cytologię. Czy Wy też się schizujecie wynikami tak na wszelki wypadek? Ja zawsze. Majtek już nie oglądam w poszukiwaniu plamień, a tygodni na razie nie liczę, bo jeszcze u mnie dość daleka droga, ale i tak jestem dość walnięta z tym zamartwianiem.

a ja mam w domu hydraulikow od rana ktorych musze pilnowac bo podlaczaja ogrzewanie na nasze drugie mieszkanie. no i wylaczyli mi kaloryfery, robi sie coraz zimniej a do tego nie korzystalam z lazienki od 8 rano i zaraz chyba umre... a pan w lazience "juz konczy" od dwoch godzin....

a o 15 mam paczki w pracy bo kolega odchodzi i jak tak dalej pojdzie to nie zdaze! a oczywiscie od rana o nich mysle!

Moj twierdzi, ze zepsuta jestem, gdyz w jego mniemaniu kobiety z naszego kraju przyzwyczajone do zimna tu na golasa biegac powinny :cool:

no to lataj:-D:-D
a włosi to nie sa zazdrosni???

Ja dziś na 16 do gina na kontrolę, więc proszę o kciuki!! Już się nawet ogoliłam na tę okoliczność, chociaż nie wiem, czy to był dobry pomysł, bo mnie zaczął brzuch pobolewać od tych wygibasów pod prysznicem :/.

to co zaprzestajesz golenia???:cool2::cool2::rofl2:

kochana ja jutro mam gina i planuje sobie paznokcie pomalowac:rofl2:
Najwyzej synek troche posiedzi w pozycji "na kucaka";-)

esperanza wspólczuję...

zaza26, tialana smaczne pączusie były? :D i jak coś, to możecie mieć pretensje do mojej mamy, bo to ona zaczęła!!

oj bardzo smaczne:-D
trzymam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&

a propos dziwnych pozycji pod prysznicem, to przyłapałam się wczoraj, trąc pięty tarką, że wydaje z siebie dziwne postękiwania, bo mi już tak brzuch przeszkadza w schylaniu się :rofl2:

Hej dziewczynyWpadłam sie przywitaci lece na prasowanko, bo sie sporo nazbierało

Sicilpol
szukam tego twojego sprzedawcy z allegro (i Twojej listy) i nie mogę znalezc . Pomozesz?

Moje dziecko dorwalo wczoraj smoczka dla dzidziusia i prawie sie do niego przyssało. Mam nadzieje , ze jak sie dzidzia urodzi to nie bedzie zazdrosna, bo dla niej smok to bylo cos bardzo waznego w zyciu:)
Chyba juz musz jej zaczac tłumaczyc. Oj czuje ze moze byc ciezko.

Milego dzionka zycze

Witam sie i ja po dluzszej nieobecnosci..
Przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam,ale niestety mielismy z Mezem podczas pobytu w Polsce bardzo duuzo na glowie.. i nie bylo mi w glowie myslec o forach i innych rzeczach..
Na dodatek jak przylecielismy Kubus przeszedl jelitowke, potem ja,no i M oczywiscie tez to nie ominelo.. takze U Nas wszystko sie dzieje chyba po zlosci ,a ja dlatego pisze dopiero dzisiaj.

Nie ukrywam ze jeszcze nie zaczelam Was nadrabiac...wolalam sie najpierw przywitac :) , ale w miare mozliwosci postaram sie to zrobic jak najszybciej,bo jesteeem strasznie ciekawa co tam sie u Was Wszystkich dzieje :)

Jesli chodzi o Nas , i o Nasze maluszki jak na ten moment wszystko jest w miare ok. bylismy wczoraj na usg,co prawda diagnoza sie potwierdzila,ale dzieciaczki sa dzielne i walcza :)
pocieszajacy jest fakt ze mniejszy maluch sie nie poddaje , i nie odstepuje waga Swojego wiekszego Braciszka :) mam nadzieje ze bedzie go gonil do konca:)
jak na ta chwile wiekszy wazy 530g mniejszy 380g ,roznica jest dosc spora ale najwazniejsze ze sie ona nie poglebia:) (no i od ostatniego usg mniejszy chlopczyk przybral 119, wiekszy 116 g :) )
teraz wszystko zalezy od tego jak beda szly do gory wagowo. Lekarz w Polsce powiedzial Nam ze Wszystko lezy w Rekach Boga bo niestety My mozemy jedynie patrzec ,kontrolowac i czekac jak to wszystko sie roziwnie.
Ale ja , M i reszta rodzinki gleboko wierzymy ze bedzie wszystko ok :) ,chodz wiadomo stres nas nie omija..
Moj Ginekolog powiedzial na ostatniej wizycie ze jak bym rodzila w Polsce to czekamy 5 tygodni. dokladnie do 26 tygodnia ciazy, i rozwiazujemy ciaze przez cesarskie ciecie..
Tutaj wlasciwie sprawa wyglada tak samo. 26tydzien jest to optymalny czas kiedy dzieciaczki moga "ponoc bezpiecznie "wyjsc z brzuszka.
Takze mamy wytrzymac do tego 26tygodnia,co tydzien biegac na usg,i modlic sie zeby wszystko bylo jak do tej pory. bo jesli wszystko bedzie jak jest to jest ogromnaaa szansa ze donosze ciaze troszke dluzej ,i tego sie trzymam dodam ze leci nam juz 23tydzien.
no i najprawdopodobniej jesli beda musieli zakonczyc ciaze przed 30tygodniem bede rodzic w Dublinie.
no to chyba na tyle.. zapewne sporo pokrecilam, i zdania nie trzymaja sie kupy, bo skacze tutaj kolo mnie Moj kochany Synuuś ,ale mam nadzieje ze jakos to sobie posklejacie :)
hihi lece przygotowac cos do jedzonka a potem bede Was nadrabiac

Buziaki i do Uslyszonka!!

Witaj spowrotem - trzymam kciuki za wasze maluszki i zeby jak najdluzej posiedzialy w brzuszku.

Magnii powodzenia na wizycie - kciuki zacisniete

Ostatnia edycja:
to co zaprzestajesz golenia???:cool2::cool2::rofl2:

kochana ja jutro mam gina i planuje sobie paznokcie pomalowac:rofl2:
Najwyzej synek troche posiedzi w pozycji "na kucaka";-)

nie no, nie zaprzestanę, chociaż dostrzegam pewną wybiórczość mojego organizmu - na głowie włosy się sypią i jest ich mało, a wszędzie indziej... dżungla! Cieszę się tylko, że na nogach rosną mi równie blond jak te na głowie :D

Ciekawe, czy mój gin zajrzy dziś do dziecka, ma usg u siebie, ale marnej jakości, a z moim słabym przewodzeniem ultradźwięków w ogóle prawie nic nie widać. A jednak, głupia, mam nadzieję, że może zajrzy i może coś ciekawego tam wypatrzy ;)))

reklama
Witam wczesnopopołudniowo:)
Miałam wczoraj ambitny plan wybrać się dziś na basen w ramach ćwiczeń w ciąży ale dziś rano zerknęłam na termometr... hmm... Może jak się ociepli? :no:

A Wy ćwiczycie jakoś specjalnie?

Do góry