reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

ja również trzymam kciuki za nasze czerwcowe bliźniaczki :-)

ja nie wiem ale jakos taka zniecierpliwona jestem dzisiaj sama nie wiem na co tak czekam ale cos bym chciala heh lol dziwne uczucie :-D

a te paczki tak za mna chodza ze chyba dzisiaj bede szukala po wszystkich sklepach paczusia z taka czekoladka na gorze mmm az mi slinka cieknie na sama mysl

reklama
Witam,
szybciutko mówie dzień dobry. Niestety nie mam czasu was nadczytać. Za duzo piszecie.
Zrobiłam dziś badania z cudna glukozą. I powiem szczerze nie jest tak źle. Nawet mi to smakowało :)
Aż się dziewczyny w laboratorium smiały. Ale z cytrynka musiało byc :)
Dostałam taki kubek 300 ml do wypicia, lekko ciepłe to to było.

Współczuje wam cukrzycówki, ja jem co chce kiedy chce i w jakich ilościach mi sie podoba. Na razie mam faze na jabłka :)

Aczkolwiek po badaniu cukrowym zmienic mi sie moze.... i lekarz zabroni... oby nie.
Wracam do pracy. Postaram sie wieczorkiem nadrobić

Witajcie :)
Niespodzianka- bidulka, zostawilysmy Ci sama z tymi gazami i kto wie jak sie skonczylo ;-) Ja nigdy nic nie bralam, tylko meza trzymalam na odleglosc, zreszta sam nie chcial podchodzic :sorry:

Na szczescie mnie jeszcze nie wysadzilo :-p Wzielam espumisan i troche przeszlo, ale musze zmienic diete, bo inaczej bede jak balon chodzic. Takze otreby i musli juz poszly w ruch.

Ja dziś raniutko byłam na pobraniu krwi. Mam nadzieję, że cytomegalia i toksoplazmoza będą oki, bo tego zawsze boję się najbardziej!!

Bedzie dobrze - musi byc. A swoja droga co ile macie badania krwi i moczu?

Kamila powiedz kolezance, ze jak ja bardzo boli, to niech idzie do szpitala na emergency i niech sprawdza czy wszystko ok. Lekow niestety nie znam - tu na wszystko zalecaja paracetamol :confused2:

No i kuruj Wiktora, zeby Ci sie nie rozlozyl bidulek. Ty tez musisz jesc, zwlaszcza duzo witaminek, zeby sie nie zarazic

Kurdę znowu spać nie mogłam przez M - tak chrapie :wściekła/y: I muszę odsypiać jak idzie do pracy ;-)

Lacze sie w bolu. Moj chrapie jak lezy na plecach, ale reaguje jak sie mu powie z 5 razy "przewroooooc sie na bok". Ponadto gada przez sen, najczesciej kloci sie z kolegami z pracy :sorry:

Buziak imie Mikolaj bardzo mi sie podoba, ale moj wydziwia. W sumie ma troche racji, bo mowi, ze w Uk nie wymowia poprawnie i beda mowic Nicolas. Juz bym jakos przezyla, ale moj nie i nie. Niech sam wymysla:wściekła/y:

Niezapominajka, Zaza gratuluje polowinek :-)

Magnii kciukasy za wizyte :) Ja tez chyba musze juz odkrzaczyc "tamte" rejony. Ciezko powiedziec, bo nie widze :-p

Asiia jejku 26 tygodni to juz niedlugo. Dobrze, ze maluszki rosna i malutki goni wiekszego.

Witajcie
Asia cudownie że sie troszkę uspokoiłaś, oczywiście kibicujemy również bliźniakom i trzymamy kciuki za szczęśliwe zakończenie.
Dziewczyny ja tez non stop odliczam tygodnie tak ok.30 zamierzam wyluzować i wtedy dopiero zacznę zakupy dla maluszka
Sici ja też proszę o dane tego sprzedawcy? Mój m czasami też chrapie :confused2:

Diabetyczki kochane współczuję Wam tej diety, jak czytam co jecie to wydaje mi się że głodne jesteście bo ja bym była non stop głodna

Powodzonka na dzisiejszych wizytach

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam....

asiia_ ja też trzymam mocno kciuki za Was! tylko jestem w szoku, że już w 26. tyg. lekarze chcą sami przeprowadzać cc. Myślałam, że to o wiele za wcześnie na przychodzenie maluchów na świat, ale nie znam się, więc się nie będę mądralować.

zaza26, tialana smaczne pączusie były? :D i jak coś, to możecie mieć pretensje do mojej mamy, bo to ona zaczęła!!

esperanza, a czy przypadkiem siedzenie w takich warunkach nie jest niezgodne z BHP? Kiedyś z podobnego powodu wypuścili mnie do domu.

Ja dziś na 16 do gina na kontrolę, więc proszę o kciuki!! Już się nawet ogoliłam na tę okoliczność, chociaż nie wiem, czy to był dobry pomysł, bo mnie zaczął brzuch pobolewać od tych wygibasów pod prysznicem :/.
I mam nadzieję, że wyniki z wczorajszych sików rzeczywiście dotrą na czas, poza tym mam do odebrania cytologię. Czy Wy też się schizujecie wynikami tak na wszelki wypadek? Ja zawsze. Majtek już nie oglądam w poszukiwaniu plamień, a tygodni na razie nie liczę, bo jeszcze u mnie dość daleka droga, ale i tak jestem dość walnięta z tym zamartwianiem.

Kciuki trzymam ;) Hmm generalnie powiedzieli ze jak ktos chce isc to smiała, ale ja niestety mam komputer stacjonarny, i nie moge zabrac pracy do domu, a muszę dzis jedna sprawę rozwiązac. Ale zaraz sie zmywam :)

Co do golenia to robi sie to wyzwaniem! Ale i tak najgorsze są paznokcie u nóg!! To jest mega niewygodne nawet bez brzucha...Juz się dogadałam z moją mamą, że ona mi to bedzie robić w najbliższych miesiącach. Na razie jest tak zimno, że skarpetki sciągam tylko pod prysznic, więc niech sobie krogulce rosną, a co!

Ja tez mialam napisac cos od siebie, ale tak sie zaaferowalam odpisywaniem na posty, ze wylecialo mi z glowy.

Przez pare dni zaobserwowalam u siebie spadek nastroju. Jakis smutek sie przyplatal, ale juz mi przeszlo. Dolowalam sie swoja waga tez i to w sumie przez zbedne komentarze. Zrobilam glupote i wlazlam na wage u znajomych i sie zaczelo. "Ileeee? 74?!UUUU duuzo." Kurde :wściekła/y: Przytylam 4 kg, wazylam sporo przed ciaza, ale zawsze nosilam rozmiar 38, spodnie czasem 40. Dobrze sie ze soba czulam, a przez te wypowiedzi mi samoocena spadla. Nie kazdy musi byc chudy! I juz! I nie bede sie smucic wiecej.

Bedzie dobrze - musi byc. A swoja droga co ile macie badania krwi i moczu?

Ja skierowanie na morfologię, toksoplazmozę i mocz dostaję od mojej gin co miesiąc na wizycie kontrolnej, więc co miesiąc muszę mieć świeże. Na wizycie kontrolnej bada mnie na fotelu i odsłu****emy serduszko dzidzi. Na USG zapisuję sie do niej osobno, wtedy kiedy je wyznaczy.
Hmm...ale mi wkropkowało słowo odsłu****emy - przecież ja nic złego nie miałam na myśli:rofl2:
eehh...ten nasz Polski język.

Ostatnia edycja:
reklama
Niespodzianka pewnie ze jestes piekna a reakcja Twoich znajomych byla conajmniej nie na miejscu:eek: tak tak to jest wlasnie to o czym marzy kobieta w ciazy zeby uslyszec...:confused2:a moze oni nie wierzyli ze 74 bo na tyle po prostu nie wygladasz.

Do góry