reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasia.natka - ja urodziłam dzieci malutkie i jak raz usłyszałam od osoby trzeciej co prawda, ktora tylko mi przekazała inf prosto z ust osoby z bliskiej "rodziny", ze to przez to, ze bedac w ciązy paliłam to sie zagotowałam:wściekła/y::wściekła/y: a z reguły ktos kto gow.no wie wie najlepiej!!!

Uwazam, ze wszystko jest dla ludzi, nawet bedac w ciazy mozna sobie pozwolic na małe co nie co - mała kawka, troche coli itp
Ale bedąc w ciazy nie pale, nie pije i jest mi z tym dobrze:happy:

reklama
Dobra, ja już nadrobiłam całość. Musze się zbierac na zakupki, bo mi zaraz zaczną strajkować przeciwko cenom paliwa i będe stała jak kołek....
Co do ostatniego tematu kiełbasy z ogniska, fajek to muszę Wam powiedzieć, że ja też przed ciążą rzuciłam... bo mi się nie chciało któregoś pięknego lipcowego dnia iść do sklepu po ukochane vogue mentolowe i sobie pomyślałam, że fajki nie będą mnie ganiały do sklepu, a co. I od tamtego dnia nie palę. znajomi fajczą, nawet zdarzało mi się pójść z nimi kilka razy do palarni w pracy inie ruszało mnie, że oni fajczą a ja nie. Fajne było to, że pogadaliśmy jak wcześniej i to było najważniejsze.
A tai mojito albo taka cipirinhe albo long islad ice tea...... o mamuniu...

edit.
Zapomniałam się pochwalić najważniejszym. Wczoraj jak ju zeszłam na spanko, wymościłam się jak trzeba położyłam łapkę na brzuniu i mój Klusek dal znak, że tam mieszka... dostałam z wirującej pięty po raz pierwszy :happy:.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-)
No widzisz, a ja słyszałam, że nawet lampka wina może doprowadzić do płodowego zespołu alkoholowego
Z ta lampką wina jest chyba na zasadzie "skutków ubocznych" w ulotkach leków - zdarzają się bardzo rzadko, ale lepiej o nich napisać, niż później ktoś miałby pretensje itp.
I opinie na ten temat są pewni wśród lekarzy podzielone jak i w innych dziedzinach :tak:
Mi się wydaje, że taka lampka wina nie powinna zaszkodzić, aczkolwiek sprawdzać nie zamierzam ;-)

Trochę się dziś martwie, bo wstałam rano i na papierze toaletowym zauważyłam brazowe upławy. Skąpe ale są. Nic mnie nie boli, 2 dni temu byłam na badaniu kontrolnym i było ok. Miałyście może takie coś? Pamietam, że w pierwszym trymestrze miałam tak raz i to było po męczącym dniu. Wczoraj taki miałam, do tego dośc stresujacy. Dziś poleże, jak jutro będzie tak samo to dzwonie do lekarki :(

Trochę się dziś martwie, bo wstałam rano i na papierze toaletowym zauważyłam brazowe upławy. Skąpe ale są. Nic mnie nie boli, 2 dni temu byłam na badaniu kontrolnym i było ok. Miałyście może takie coś? Pamietam, że w pierwszym trymestrze miałam tak raz i to było po męczącym dniu. Wczoraj taki miałam, do tego dośc stresujacy. Dziś poleże, jak jutro będzie tak samo to dzwonie do lekarki :(
A byłaś wtedy badana ginekologicznie? Może lekarz Cię "skaleczył" i teraz dopiero wyleciało?

No widzisz, a ja słyszałam, że nawet lampka wina może doprowadzić do płodowego zespołu alkoholowego

też tak słyszałam, dlatego nie piję w ciąży, jak na razie zrobiłam dwa małe łyczki piwka odkąd wiem, że jestem w ciąży

kurcze sama nie wiem, co bym zrobiła w takiej sytuacji, ale ja jestem panikara, więc pewnie zadzwoniłabym od razu do gina, ale poczekaj co inne dziewczyny napiszą, bo ja nic nie wiem na ten temat niestety

połóż sie i dzis polez, poodpoczywaj. Wez nospe nie zaszkodzi. I nie denerwuj sie, obserwuj wkładke i jakby cos sie działo to do lekarza.

witam weekendowo
mam dzisiaj od rana blogie lenistwo. Maz gotuje,corka spi a ja sobie klikam, minus taki ze paskudnie boli mnie gardlo i musze pic mleko z miodem,ale to tez ma swoje plusy bo jak je pije to rafal strasznie sie wierci w brzuszku

milego weekendu

reklama
Macku tez kiedys zawsze czytalam saperska:DD

Babki też Was po calym dniu boli niemilosiernie (wrecz napieprz....) kosc ogonowa??;/ ja tak mam od ponad tygodnia... czasem w srodku dnia zaczyna czasem pod wieczor....czasem promieniuje na boki do bioder

ja tak mam kośc ogonowa mnie nap...cza strasznie i czasem biodra najgorzej jak sie poloze :crazy:

Do góry