reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My sobie czasami robimy taka pieczoną kiełbaskę w kominku. Rozpalamy drewnem i tak na dłuuugim widelcu się piecze, a potem do żaru ziemniaczki zawinięte w folię aluminiową i wyżerka jak się patrzy!!

reklama
blond Ona wcale nie zartowala, mowila calkiem powaznie, ze gdzies wyczytala czy ktos jej powiedzial, ze jak sie pali w ciazy to dziecko rodzi się "ciemniejsze" bo jest opalane przez matke przez kilka miesiecy i ze, dym powoduje zaciemnienie skory:szok:
Ja sie rozesmialam bo nie moglam juz, totalna glupota.
Chyba, ze to ja glupia jestem?!:sorry:
To nawet nie chodzilo o to porownywanie, bo moglaby mi zwrocic uwage, ze pije pepsi, ok niech jej bedzie ale nie po tym, ze pare minut wcześniej namawiala mnie na paieroska i do tego takie glupie uzasadnienie.
:sorry:

Babki też Was po calym dniu boli niemilosiernie (wrecz napieprz....) kosc ogonowa??;/ ja tak mam od ponad tygodnia... czasem w srodku dnia zaczyna czasem pod wieczor....czasem promieniuje na boki do bioder
Mnie dzisiaj boli ale to dlatego, że za długo przed kompem siedzę ;-)

Czy to jest możliwe, żebym już czuła dzidziola na wysokości pempka?

dobrze ze pol litra nie przyniosla...kurde ludzie to maja pomysly...ja to juz rozne rzeczy czytalam i slyszlam na temat palenia w ciazy ze np nie wolno rzucac bo to szok dla dzicka jak rosnie:/ i milion innych bajek zeby sie tylko usprwiedliwic. ja rzucilam bo nie chcialam sobie w brode pluc potem ze mam chore dziecko z wlasnej winy. a inni niech robia sobie co chca ze swoimi dziecmi i ciazami. nic mi do tego.

nie no jasne, Ona palila i jej sprawa chociaz mi sie cos robilo wtedy:wściekła/y:
teraz planuje drugie dziecko:tak: moze to bedzie ciemniejsze bo pierwszy jest jak dlla mnie blady, widocznie za mał dymu:-D
tak jak piszesz mi tez chodzilo glownie o wyrzuty sumienia, wiadomo jedna bedzie palila cala ciaze i dziecko zdrowe, duze (zeby tylko sie potem nie okazalo, ze w wieku 6-9 lat bedzzie mialo astme) a druga dmucha na siebie i cos sie dzieje, nie ma sprawiedliwosci:no:
A to, zeby nie rzucac od razu to dla mnie smiechu warte:tak:
albo pale albo mam silna wole i przestaje

Wy jesteście okropne jak tak piszecie o tych kiełbaskach z grilla, zimnym piwku i ziemniaczkach takich zawiniętych w folię. mmm normalnie niebo w gębie, że się tak wyrażę. Ja tu po kolacji, czytam co naskrobałyście o tym jedzeniu i różnościach wymyślacie to język mi w ty.łek ucieka :zawstydzona/y:i w sumie to sobię myślę co bym tu znowu zjadła . i jak tu nie przytyć aż tyle :-D

ale gafa, nie po kolacji tylko hmmm po przekąsce,deserze budyń o smaku czekoladowym mmmm ubóstwiam teraz ponad wszystko i do tego napój mleczny gratka smak truskawkowy
laugh.gif

Ostatnia edycja:
blond Ona wcale nie zartowala, mowila calkiem powaznie, ze gdzies wyczytala czy ktos jej powiedzial, ze jak sie pali w ciazy to dziecko rodzi się "ciemniejsze" bo jest opalane przez matke przez kilka miesiecy i ze, dym powoduje zaciemnienie skory:szok:

chyba wód płodowych!!! u palaczek mają kolor zielony:eek:

Czy to jest możliwe, żebym już czuła dzidziola na wysokości pempka?

chyba tez juz tu czuje:cool2:

dobrze ze pol litra nie przyniosla...kurde ludzie to maja pomysly...ja to juz rozne rzeczy czytalam i slyszlam na temat palenia w ciazy ze np nie wolno rzucac bo to szok dla dzicka jak rosnie:/

podobniez nie powinno sie rzucac z dnia na dzien - bo to za duzy szok termiczny dla organizmu matki - i nagły brak nikotyny i obciazenie ciązą.. Tak słyszałam a czy to prawda nie wiem;-)

Buziak TERMICZNY??? jak to termiczny? a nie psychiczny jakis ?w sensie ze jakis stres i to moze zaszkodzic . ale to juz chyba w skrajnych przypadkach. kurde zielone wody plodowe? przeciez pisalysmy ze to sie \co 3 godziny odnawia:) a zieone sa jak dziecko przenoszone i niedotlenione i smolke w srodku oddda. ja mialam z mlodym zielone:eek:

reklama
buziak no ale niektorym nie przegadasz jak maja w glowie, ze Palenie w ciazy ma wielki plus bo dziecko ma ladna karnacje.
Ja słyszałam, żę po lozysku mozna zauwazyc czy kobieta palila czy nie

Do góry