reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kamila, napisz wyniki to Ci powiem czy do dupy:)Glukoza ok:)

Co do ekologicznych podpsek i innych dziwów- sam nigdy, a inni jesli chcą i w ten spósb ratują srodowisko czemu nie....Ja stram sie segregować smieci, mało uzywac żrących płynów typu Domestos, chodzić ze swoja siatką do sklepów no i oczywiście nie śmiecić nigdzie i na tym koniec:(
Co do smiecenia to okropnie mnie wkurza jak na palzy zawija się rodzinka i zostawia po sobie pety, kupki plastikowe , opakowania po chipsach i torebki foliowe itp...normlanie wrrrrrrrr....

Ostatnia edycja:
reklama
*Panel standardowy
Erytrocyty-RBC 3.96 mln/ul
Leukocyty-WBC 9.64 tys/ul
Hemoglobina-HGB 11.7 g/dl
Hematokryt-HCT 34.7 %
MCV-sr.obj.erytrocyta 87.6 fl
MCH-sr.masa HGB w erytr. 29.5 pg
MCHC-sr. ste¿.HGB w erytr. 33.7 g/dl
RDW-CV-współcz. zmiennosci 13.4 %
RDW-SD-odchylenie .stand. 42.8 fL
PLT-płytki krwi 312 tys/ul
PCT-płytkokryt 0.32 %
MPV-sr.obj.płytki krwi 10.2 fl
PDW-dyspersja wielk. płytek 11.8 fL
P-LCR - wsk. megatrombocytów 26.0 %
NEU%-neutrocyty 72.1 %
EOS%-eozynocyty 0.4 %
BAS%-bazocyty 0.2 %
LYM%-limfocyty 20.5 %
MON%-monocyty 6.6 %
NEU-neutrocyty 6.94 tys/ul

BAS-bazocyty 0.02 tys/ul

Nabłonki płaskie pojedyncze wpw
Leukocyty 1-2 wpw
Erytrocyty 0-1 wpw
Szczawiany wapnia nieliczne wpw
Pasma sluzu d. liczne wpw
Flora bakteryjna d. liczne wpw

Witajcie,

nie wyspalam sie dzisiaj:no:
Zasnelam kolo 3 a synus obudzil mnie przed 8, dla mnie to za mało snu:zawstydzona/y: Teraz oglada bajki:-)
Mąż spi bo nadrabia caly tydzien nocek.

Aga ja nie wiem jak Ty funkcjonujesz:no: Podziwiam:tak:
Oby siostrzeńcowi przeszła gorączka;-)
A jaki to był sen?? Chyba nie koszmar:-D

sicilpol nie przejmuj się;-)
Moj maz jak dzwonil do Niego kolega i sie Go pytal w ktorym miesiacu jestem to musial się mnie zapytac bo nie wiedzial co mu powiedzieć:sorry:
Ach Ci faceci.

Kamila, co do moczu, to mój lekarz np. w ogóle nie uważa za coś złego nabłonków płaskich i pasm śluzu, nie wiem co oznacza reszta. A podmyłaś się przed sikaniem? Bo bakterie mogą być wcale nie z moczu, tylko z pochwy.

Ja to w ogóle dziś też miałam jazdy z tym badaniem... w ciąży oddanie próbki do badania to dla mnie jakaś mission impossible. Przed snem wypiłam nie za dużo, żeby się do rana zebrał mocz i żebym nie sikała koło 4-5, jak to zwykle bywa. Ale obudziłam się oczywiście jak zwykle i do 7 rano trzymałam te siki w pęcherzu, bo słyszałam kiedyś od pielęgniarki, że powinien to być mocz przynajmniej z 4 godzin. A jak już wstałam, żeby nasikać, podmyłam się i podstawiłam kubeczek, to się okazało, że ciśnienie strumienia jest bardzo niewielkie, idą siki przerywane (jak przy prostacie) i nijak nie mogłam stwierdzić, który strumień jest środkowy. Okazało się, że ten, który pobrałam, to absolutne resztki resztek, a słyszałam, że tego nie powinno się w ogóle badać. Wklepałam ten problem jeszcze w google dla pewności i wyskoczył mi jakiś wątek na forum ciężarnych, jak dziewczynie wyszły bardzo złe wyniki i pierwsze, o co ją zapytali w szpitalu, to czy się podmyła i czy oddała środkowy strumień. Siki więc poszły do kibla, kubek do kosza, a ja muszę zrobić kolejną próbę w poniedziałek rano... we wtorek o 16 widzę się z moim ginem i mam nadzieję, że wyniki na pewno dotrą z laboratorium. Głupia jestem, że tak na ostatnią chwilę, ale sobie pomyślałam, że fajnie będzie, jak lekarz dostanie świeże wyniki badań. No naprawdę, kto by pomyślał, że szczanie może być takie trudne :szok:

Kamila, może Ty też oddałaś pierwszy albo ostatni strumień nieodfiltrowany?

Kamila masz dobre wyniki:) Widac po nich , że jestes w ciąży nic więcej:)
Hemoglobina mogła by być wyższa, także zapraszam do sklepu. po tabletki,,Burak" Herapolu" i jedz buraki codzienie, albo pij sok z buraków, jedz natkę pietruszki i pij herabte z pokrzywy:)Poprawa murowana jak będziesz sumienna:)

Nie jestem pewna tylko tej flory bakteryjnej w moczu:)A jakie masz PH?

tak zawsze przed oddaniem moczu biorę prysznic (szybki żeby zdążyć;) ) i zbieram mocz ze środkowego strumienia a jak nie siusiam ok 6 godzin to mam tego duzo więc bez problemu wiek kiedy jest środkowy.

ph mam 5,5

buraki hmm nie przepadam ale jak gin bedzie kazala w poneidzialek to bede jesc i pic

ph masz kwaśne- dobre:)

Zacznij od dzisiaj pić i jeść i kup sobie te tabletki burak kosztują około 10 zł:)

a pitkę przed pobraniem moczu trzeba dobrze wyszorowac:)hahhahah

Co do smiecenia to okropnie mnie wkurza jak na palzy zawija się rodzinka i zostawia po sobie pety, kupki plastikowe , opakowania po chipsach i torebki foliowe itp...normlanie wrrrrrrrr....

mnie to też okropnie wkurza, a zwłaszcza jak jest to rodzina z dziećmi, jaki rodzice dają wtedy przykład????:wściekła/y:

postanowiłam odreagować wczorajsze niemiłe przeżycia związane z pracą i poszłam na zakupy:-D zdjęcie wkleję w odpowiednim wątku;-)

reklama
Do góry