reklama
Witam
Lena a próbowałaś gorące słodkie mleko wieczorem pić? To naprawdę pobudza dzieciaczka.
Ja w poprzedniej ciąży od 4 miesiąca nie mogłam jeść kompletnie nabiałów,mleka,jogurtów,jajek,serów... nic kompletnie nic i mała miała skazę białkową.Nadrabiałam białko mięsem i rybami. Za to teraz mogę jeść wszystko i bardzo się z tego cieszę.
PaulinaMaria kobiet w ciąży nie mogą kontrolować, bo od kilku lat jest taki przepis,nie wiem jak dokładnie brzmi ale chodzi o to,że kobieta w ciąży ma prawo wykorzystać 270 dni zwolnienia lekarskiego.
Ja np czułam się dobrze ,ale poszłam na zwolnienie ponieważ warunki pracy mam nie najlepsze i córka szefowej dała mi do zrozumienia,że mi nie przedłużą umowy,bo zaszłam w ciążę.
Dziś spróbuję, dziękuję za radę ;D
Na to można sobie badania zrobić, prawda? Markery wątrobowe czy coś w ten deseń....
Na wątku "lista mam" na samym początku jest wszystko ładnie podliczone (czy aktualne to nie wiem, bo Lena się tym zajmuje)
maćku i reszta ciężaróweczek staram się na bieżąco uaktualniać listę tzn tak raz na dzień a czy rano czy wieczorem to zależy.
No to super wieści ;DDziewczyny jest KUPA i jest ŁYŻECZKA
gratuluję dorodnego synka ze sie tak wyraze ;PPo pierwsze gratuluje kupy z bonusikiem Hani )
Co do mojej wizyty... czekalam 2.5 h pod gabinetem bo sie zrobił zator i tak: szyjka w porządku, infekcji brak, pecherz i mocz juz ok. USG: nie udalo nam sie zmierzyć dlugosci bo wierzgał strasznie.... nerki ok, serducho ok, zoladek jest. jak doszlo do pitola to rozlegl sie krzyk mojej pani doktor do poloznej z pokoju obok. " Matko, chodz szybko to zobacz" troche sie wystraszylam... a panie mi na to ze jak dlugo pracuja takich jajców i pitola duzego nie widzialy P pozniej analogiczna historia powtorzyla sie ze stopa ktora ma 3 cm ;pp Bąbelek wazy 420 g. i jest pare dni starszy z USG. Opieprz dostalam za wagę bo przytylam tylko 1.5kg. nie udalo nam sie zbadac twarzyczki bo poraz drugi byla przyklejona do lozyska.... pani doktor stwiedzila ze twarzy sie wstydzi i chowa a jajcami swieci P Cisnienie mialam troche podwyzszone w stosunku to normalnego bo zawsze ok 90/70 a dzisiaj 125/80 ale moze to przez stres
Buziak moja ciuchcia jest bardzo podobna;p
My dostalismy dzisiaj pare ciuszkow od mojej mamy: skarpetki polarek taki na napy z kapturkiem rajstopki i skarpetki P w sumie co tydzien cos tam kupuje jej pierwszy wnuk i to jeszcze od najmlodszej z naszej trojki rodzenstwaP
Tak ogolnie to chyba powoli sie rownowazy ilosc chlopcow i dziewczynek na czerwcowkach hmmm??
Nie jeszcze nie chłopców jak sie nie myle jest 16czy17 (w tym blizniaki asii) a dziewczynek 10chyba
Kurde chyba mam slaba pamiec, jak tak czytalam to chcialam jeszcze cos napisac i amnezja.... nie pamietam ;o
Aga jak ja czasami nie spałam po tyle godzin to zawsze bralam goraca kapiel wtedy szybko do wyrka sie polozyc zgasic wszystkie swiatla ewentualnie ttv wlaczone i zazwczyaj ustawialam ze po 20min. ma sie wylaczyc tv sam, dzialalo.
agaundpestka
Fanka BB :)
aga - i nie chce Ci sie spac???? wez Ty sie kobito połóz
Leze juz kompa gasilam, ale tylko sie krece krece i odpalam na nowo:-(juz sama na siebie pomyslu nie mam.
buziak
Leze juz kompa gasilam, ale tylko sie krece krece i odpalam na nowo:-(juz sama na siebie pomyslu nie mam.
normalnie to sete bym Ci doradziła
a dzis to moze wex sie za czytanie - mnie to zawsze muli na noc
sicilpol
Ma-Ma!
Ty sie nie krzyw, tylko się ciesz, że będziesz mieć pełną szafę;-) a dokupić coś od siebie jeszcze nie raz zdążysz
No niee, ja sie ciesze
Wlasnie mama mi przesla pelna liste- 56sztuk
Plus od mojej siostry mam w sumie okolo 25sztuk
Baaardzo sie ciesze i jestem juz spokojna.
Kolo lutego beda mi przesylac, bowiem jeszcze sobie dokupie te liste butelkowo-smoczkowo-gaciowa ;-)
PaulinaMaria- no ja wlasnie tych typowych lodow nie jem aktualnie, bowiem sa robione z surowych jajek wiec nie mozna a szkooooda masz racje, sa pyszne a te sycylijskie ponoc najlepsze do tego.
No ale od czego jest Algida
Ostatnio odkrylam lody Jerry Ben i jestem w nich zakochana, lepsze niz Haagen-Dazs a myslalam, ze nic lepszego w masowej produkcji nie istnieje
Kciuki juz zacisniete!!!!
AVO- racja, tolerancyjny, ja dzis mialam taki glupi sen, ktory co jakis czas mi sie powtarza, nie wiem dlaczego. Sni mi sie chlopak, ktory zawsze baaardzo mi sie podobal jak bylam dzieciakiem, no ale z racji wieku itd...nigdy nic miedzy nami nie bylo.. i tak co jaksi czas mi sie sni.... dzis sie budze, a moj wpatrzony na mnie karcąco... bowiem ponoc wypowiedzialam na glos imie tego chlopaka... tak jakbym miala na to wplyw chyba jednak zaczne sobie wkladac aparat ortodontyczny na noc....
dorotka- gratulacje tatus pewnie chodzi dumny z powodu takiego kompleciku ;-)
agaundpestka- spaaaac ale mi to juzzzz!
obejrzyj sobie jakis nudny film, polecam niemieckie kanaly romance seria rosamunde pilcher powali nawet niedzwiedzia ;-)
uciekam takze i ja!
paapap
agaundpestka
Dzieki za rady, książki nie działają, ale niemiecki film usypia mnie po 15min, ale jak widać nie w tym przypadku, wypiłam ciepłe mleko i tez dupa 40godzin to jeszcze nie miałam mam nadzieje, ze dzidzia śpi sobie tylko.
reklama
Aga naprawde nei za ciekawie wtedy, ja to chociaz jakos nad ranem zasne, ale Ty to już wogóle nie za ciekawie masz, hmmm moze glupi zabrzmi ale jak sie polozysz to moze nie rozmyslaj tuyle, niby jak czlowiek duzo mysli przed snem to wlasnie nie moze zasnac