reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aaaa dzis rozmawialam z moja mama, ponad godzine, poniewaz prezentowala mi swoje zakupy babciowe... Dzis przeleciala wszystkie sklepiki i mam juz naprawde wszystko, nie tylko na roczek, ale i na 4latka :baffled:
To babcia poszalala, w sumie jakis 30ubranek :baffled:
Plus te od mojej siostry :eek:
Wychodzi na to, ze tylko przyszla mamusia sie nie postarala z zakupkami, nie liczac jednego wyjscia w sklepiki i paru zakupow na ebay :baffled:
Szok :baffled:

Ty sie nie krzyw, tylko się ciesz, że będziesz mieć pełną szafę;-) a dokupić coś od siebie jeszcze nie raz zdążysz:happy2:

Co do mojej wizyty... czekalam 2.5 h pod gabinetem bo sie zrobił zator i tak: szyjka w porządku, infekcji brak, pecherz i mocz juz ok. USG: nie udalo nam sie zmierzyć dlugosci bo wierzgał strasznie.... nerki ok, serducho ok, zoladek jest. jak doszlo do pitola to rozlegl sie krzyk mojej pani doktor do poloznej z pokoju obok. " Matko, chodz szybko to zobacz" troche sie wystraszylam... a panie mi na to ze jak dlugo pracuja takich jajców i pitola duzego nie widzialy :pP pozniej analogiczna historia powtorzyla sie ze stopa ktora ma 3 cm ;pp :D Bąbelek wazy 420 g. i jest pare dni starszy z USG. Opieprz dostalam za wagę bo przytylam tylko 1.5kg. nie udalo nam sie zbadac twarzyczki bo poraz drugi byla przyklejona do lozyska.... pani doktor stwiedzila ze twarzy sie wstydzi i chowa a jajcami swieci :pP Cisnienie mialam troche podwyzszone w stosunku to normalnego bo zawsze ok 90/70 a dzisiaj 125/80 ale moze to przez stres:)

Gratuluję udanego synka :-D

josie wracaj do zdrówka!

reklama
hani gratuluje kupki, pewnie nie zdaje sobie sprawy ile osob na nia czekalo

dorotka gratuluje dorodnego synka...

Wracajac do mojego pytania....kolezanka jest mniej wiecej w 26 albo 27 tyg czyli jeszcze mozr sie zmienic, ale ona i tak chce cesarke :)

delwer nie wiem czy dobrze nawiaze ja sie dzisiaj dowiedzialam ze lozysko mam na przedniej scianie plod ulozony miednicowo... i to pdoobno tez pod cesarke podchodzi , ale pani doktor powiedziala ze to ejszcze 100 razy sie moze zmienic;)

Kasiulek- brawooooo :-D Dzielna Hania :tak:

Ja na dzis chyba zmykam, wybieramy sie na otwarcie lodziarni/jogurciarni i baru, syna kolegi z pracy mojego meza. Jak beda miec jakies koktaile mleczne to sie rzucammmm :baffled:

Aaaa dzis rozmawialam z moja mama, ponad godzine, poniewaz prezentowala mi swoje zakupy babciowe... Dzis przeleciala wszystkie sklepiki i mam juz naprawde wszystko, nie tylko na roczek, ale i na 4latka :baffled:
To babcia poszalala, w sumie jakis 30ubranek :baffled:
Plus te od mojej siostry :eek:
Wychodzi na to, ze tylko przyszla mamusia sie nie postarala z zakupkami, nie liczac jednego wyjscia w sklepiki i paru zakupow na ebay :baffled:
Szok :baffled:
Prawdziwe włoskie lody co jabym za nie dała .Co do przyszłej babci no pozostaje kupic tobie pokazną szafe na ubrania z przegródkami na miesiące i lata:-):tak:

Po pierwsze gratuluje kupy z bonusikiem Hani :))

Co do mojej wizyty... czekalam 2.5 h pod gabinetem bo sie zrobił zator i tak: szyjka w porządku, infekcji brak, pecherz i mocz juz ok. USG: nie udalo nam sie zmierzyć dlugosci bo wierzgał strasznie.... nerki ok, serducho ok, zoladek jest. jak doszlo do pitola to rozlegl sie krzyk mojej pani doktor do poloznej z pokoju obok. " Matko, chodz szybko to zobacz" troche sie wystraszylam... a panie mi na to ze jak dlugo pracuja takich jajców i pitola duzego nie widzialy :pP pozniej analogiczna historia powtorzyla sie ze stopa ktora ma 3 cm ;pp :D Bąbelek wazy 420 g. i jest pare dni starszy z USG. Opieprz dostalam za wagę bo przytylam tylko 1.5kg. nie udalo nam sie zbadac twarzyczki bo poraz drugi byla przyklejona do lozyska.... pani doktor stwiedzila ze twarzy sie wstydzi i chowa a jajcami swieci :pP Cisnienie mialam troche podwyzszone w stosunku to normalnego bo zawsze ok 90/70 a dzisiaj 125/80 ale moze to przez stres:)

Buziak moja ciuchcia jest bardzo podobna;p :)

My dostalismy dzisiaj pare ciuszkow od mojej mamy: skarpetki polarek taki na napy z kapturkiem rajstopki i skarpetki :pP w sumie co tydzien cos tam kupuje:) jej pierwszy wnuk:D i to jeszcze od najmlodszej z naszej trojki rodzenstwa:pP

No to tylko pogratulować tatuś pewnie dumny.....:-)
Jutro Ja wybieram się na połówkowe usg i będę podglądać mojego krasnalka ...trzymajcie kciuki ...ubranka już zamieściłam w wątku i nie mogłam dopisać nic dodam że te białe spodnie są własnie za 7 zł i jak poszłam wieczorem po drugim rzucie towaru znalazłam jeszcze 2 pary takich samych tylko czarne . Powinno mi to wystarczyć bo w Australi upały....:-)

Zmykam spać do jutra:-):tak:

Jutro Ja wybieram się na połówkowe usg i będę podglądać mojego krasnalka ...trzymajcie kciuki ...ubranka już zamieściłam w wątku i nie mogłam dopisać nic dodam że te białe spodnie są własnie za 7 zł i jak poszłam wieczorem po drugim rzucie towaru znalazłam jeszcze 2 pary takich samych tylko czarne . Powinno mi to wystarczyć bo w Australi upały....:-)

Zmykam spać do jutra:-):tak:
trzymam &&&&&&&&&&&&

Dziewczyny ja sie tylko przywitam;-)
nadrabiac bede jak sie juz poloze a teraz biore sie za ograniecie domu bo Mlody dal mi dzisiaj popalic jak nie wiem co:zawstydzona/y:

Witajcie,

od paru dni próbuję się wlączyć w rozmowę i nie wiem od czego zacząć- z każdym dniem coraz trudniej....bo z do wsyztskiego i wsyztskich nie ejstem w stanie się odnieść:(Dlatego z góry przepraszam jak o kimś zapomnę.

Przede wszystskim gratuluję tym Dziewczynom, kótre pozanły płeć-Macku, Młodak, Matmax:)
Natalia- super, że córeczka rozwija sie super pomimo tego, że pepowina jest dwunaczyniowa:)
Dorota- to będzie się miał czym pochwalić Twój synek:)
Agundpestka- bardzo mi przykro,ze tak sie zachowuje Twój były:(
Blond- mi łydki puchną od 17 roku życia i przez to nei lubie nosić spódnic, a nogi mam naprwdę zgrabne, ale za nim spuchną. Jak spuchna to potrfię mieć w obwodzie 12 cm więcej!!!!U mnie to sprawy najprwdopodobniej zwiazane z tarczycą i układem limfatycznym- pajączkow nie mam- póki co przynajmniej.
Ja dzisiaj byłam u gina- zrobił szybkie usg, tylko taki podglądzik, bo sprzęt słaby- ale nadal Natalka i wszystko z nią ok:)
Dzisiaj jest spokojna , ale w ostatnie dni nieżle szalała:)

Mój M mnie rozbawił starsznie wczoraj, bowiem od paru miesięcy mam masaże w domu. Wczoraj po masażu mówi do mnie, że on chyba zezygnuje, na co ja mówię,że w takim razie ja wezme sobię w soboty jak go nie ma w domu, żeby nie marnowac wieczorów. Mój M na to, że wolałby żebym masaże miała pod jego obecność w domu, bo on widzi,zeja się tamtemu podobam- hahahah- tak mnie tym rozbawił, że w ogóle pomyslał, że kto by mógł poleciec na ciężarną. Poza tym nasz masażysta ma żonę i córeczkę:) ach faceci są czasem naprawdę zabawni:)

Avo to ja Ci powiem ze Twoj maz jest naprawde wyrozumialy:rofl2: mnie to by na jego miejscu chyba szlag trafil jakby moja kobiete nawet w ciazy masowal obcy facet i to pod moja nieobecnosc w domu. a to ze ktos ma zone i dziecko to nie zawsze oznacza ze facet jest w porzadku. ale milo ze M tak reaguje, to znaczy ze troszeczke zazdrosny jest:-p;-)

reklama
moj P jak nie widzi to nie jest zazdrosny, chociaz jak miałam masaze /poza domem to pare razy rzucił jakis koment ze musiałam do chłopa isc :rofl2:

Do góry