reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zaza 26 masz rację :-), mam nadzieję, że z pieskiem będzie dobrze!

maćku, buziak, do szpitala muszę iść, bo z mężem mamy konflikt krwi, ja dwa razy poroniłam, a nie dostałam zastrzyku z imun., a dzidzia jest mała i to jest niepokojące, więc wysyłają mnie na badania, a tak późno, ponieważ chcą zobaczyć jak małe do tego czasu się rozwinie (w sumie od początku ciąży leżę w domu :-()

esperanza ja również dołączam się do problemów z bólem krzyża i ucisku na pośladek! Na to chyba nie ma lekarstwa.

Nie wiecie, czy jeśli w ciąży bolą plecy, to przy porodzie też będą boleć:confused:

Część z was pisze, że przybrała 2 kg... Ja mam dodatkowe 11, a nie jem tak dużo więcej (tylko że ciągle siedzę w domu) i wyglądam jak słoń, w nic się nie mieszczę i przeraża mnie wizja zrzucania nadmiaru tłuszczyku po ciąży.
I też skóra sucha, mi pomaga z kolei wazelina nakładana na suche miejsca, a włosy rosną jak szalone :-)

reklama
buziak, włosów to Ci zazdroszczę!!! Ja się nasłuchałam o legendarnych pięknych, gęstych i niewypadających kudłach, a że mam słabe i cienkie i mało, to miałam nadzieję, że chociaż na parę miesięcy będzie lepiej. Niestety, przed ciążą się sypały, a teraz wypadają niczym igły ze świątecznej choinki pod koniec stycznia :((((
Boję się, że do porodu zostanę łysa lub prawie łysa. Mówiłam o tym dwóm ginekologom - przyjacielowi męża na początku ciąży - śmiał się i współczuł (dzięki, za pomoc, L.!), a potem mojemu prowadzącemu. Spojrzał na wyniki badań krwi, duma duma i w końcu mówi: przykro mi, musi się pani z tym pogodzić. Na nieszczęście mojemu mężowi zamarzyła się złotowłosa królewna, więc mam włosy lekko za ramiona, tylko teraz z królewny zmieniam się w baba jagę, więc do d..y taki interes :/

Może dodam, że szampony i odżywki przeciw wypadaniu nie pomagają, co ze mnie za królewna!!! :p

blond_20 cieszę się że z maleństwem wszytko w porządku, ja też dostałam zlecenie na krzywą cukrową 75 i też 2h siedzenia, wezmę sudoku i jakoś to chyba wysiedzę, bardziej mnie martwi to że tyle czasu nie będę nic jeść a my teraz bez śniadania ani rusz a tu i drugie chyba będzie trzeba sobie odpuścić

jjm86 z maleństwem pewnie wszystko jest w porządku a skoro jest drobne to będziesz miała lżejszy poród

magnii z włosami może wybierz się do fryzjera, może poleci ci jakaś maskę regenerującą albo zrobi kurację witaminową na włosy

zauważyłyście że BB robi psikusy z cytatami, cytujemy jedną osobę a w cytacie pojawia się ktoś inny

Ostatnia edycja:
Ale z Was marudy!!! ;-)
zazdroszczę bo ja aż tak jeszcze nie czuję :-(, w ogóle czuję tylko czasami pod ręką i nic więcej a na usg mała była taka ruchliwa :-( :-(
A ja z kolei pod ręką, na zewnątrz nie czuję, tylko od środka :tak:

na nast cytologie bedzie mi znowu robic no i przytylam 2 kg w ciagu ost miesiaca czyli mam 4.5 na plusie. powiedzial ze tak 10-12 mam przytyc nie wiecej bo i tak spporo waze jak na moj wzrost.
Tzn ile?

Ja oprócz wyskakujących co jakiś czas pryszczy nie mam większych problemów z cerą, nie zmieniła się od czasu, gdy jestem w ciąży. Włosy też nie są gęściejsze, ale chyba szybciej rosną. Całe szczęście, bo chwilę przed tym jak dowiedziałam się o ciąży ścięłam je dość krótko i to nie był dobry pomysł. Mam nadzieję, że do czerwca będę w stanie związać je w kitkę...:dry:

Byłam przed chwilą w bibliotece i wypożyczyłam 4 książki na temat ciąży i połogu. Ale będę wyedukowana ;-)

Nie wiem, czy widziałyście, ale w biedronce są naklejki na ścianę za 18 zeta. Jest m.in. Kubuś Puchatek, a wiem, że kilka z Was go ubóstwia ;-)

maćku, buziak, do szpitala muszę iść, bo z mężem mamy konflikt krwi, ja dwa razy poroniłam, a nie dostałam zastrzyku z imun., a dzidzia jest mała i to jest niepokojące, więc wysyłają mnie na badania, a tak późno, ponieważ chcą zobaczyć jak małe do tego czasu się rozwinie (w sumie od początku ciąży leżę w domu :-()

Nie wiecie, czy jeśli w ciąży bolą plecy, to przy porodzie też będą boleć:confused:

Część z was pisze, że przybrała 2 kg... Ja mam dodatkowe 11, a nie jem tak dużo więcej (tylko że ciągle siedzę w domu) i wyglądam jak słoń, w nic się nie mieszczę i przeraża mnie wizja zrzucania nadmiaru tłuszczyku po ciąży.
I też skóra sucha, mi pomaga z kolei wazelina nakładana na suche miejsca, a włosy rosną jak szalone :-)

Ale ten konflikt to chyba tak jest ze dadza Ci imun i jest ok tak? A nie mogli tego zrobic wczesniej???
Kg współczuje, ale najwazniejsze zeby malenstwo było ok, a to sie zrzuci!!;-):tak:

magni - mi nie zrobiły sie gęsciejsze:no: tylko łatwiejsze w rozczesywaniu, milsze w dotyku, bardziej błyszczą i szybciej rosną. Niestety te na nogach i nie tylko tez:baffled: :-D:-D
A co do Twoich włosków to moze nie szampony itp tylko cos od srodka, tylko nie wiem jak w ciązy z braniem tego - silica tabl. Nie wiem czy stosowałas ale mi fryzjerka polecała seboradin szampon plus tonic - podobniez jest dobre bo pisały o tym równiez dziewczyny z innego forum... to moze pomoze???:tak:

Ale mam chce na kawe 3 w 1 :baffled:

edit

blond - fajnie ze wszystko ok, a płci nie znasz???

niezapominajka 123 - na jaki temat chcesz pisac???

Ostatnia edycja:
Dziewczyny z braku zajęcia postanowiłam napisać książkę;DD:-) ha może będzie jakiś number one:rofl2:

Ja już ze trzy zaczęłam :szok: (wlaściwie więcej :zawstydzona/y:)

Całą fabułę zawsze układam/spisuję, mnóstwo szczególików, zaplecze każdej postaci, zwroty akcji..... pisze 3-5 rozdziały i się nudze :-D

Bo ja uwielbiam czytać, a pisanie tego co już przerobiłam w każdym szczególe, wydaje mi się nagle strasznie nudne....bo to już było :-D:-D Choć za każdym razem wydaje mi się, ze to będzie świetna książka :-p

Może sie kiedyś w końcu zmobilizuję. To takie moje małe marzenie...napisać własną ksiązke:laugh2:

Mam wrażenie, że mnie unikacie. :dry: Rano siedziałam - nie było prawie nikogo. Zebrałam się na zakupy - gwar. Wracam - znowu cisza...

Buziak powim Ci szczerze, że już dawno o tym myślałam;) Kocham czytać no i kocham pisać;) Generalnie zawsze chciałam być dziennikarką;) Postanowiłam napisać o życiu typowej kobiety- wiem, że jest tego dużo. Ale ja mam bardzo bogaty życiorys, nie koniecznie godny naśladowania. I postanowiłam wzorując się swoim życiem napisać książkę o życiu kobiety właśnie. Udowodnić, że z każdego bagna można wyjść;) i być szczęśliwą. Bo kobiety marzą o wielu rzeczach- ja marzyłam o normalnym życiu;)Mam nadzieję, że plus minus zrozumiałaś;)

Veritaserum rozumiem Ciebie i no cóż mam nadzieję, że jak zacznę to i skończę - nie muszę tego przecież robić na czas;) A może dzięki temu się "oczyszczę" ;)

reklama
Buziak hihihi no masz racje, ja wlasnie mialam sie pochwalic, ze wloski mam ladniejsze, rosna, paznokcie rosna, ale nie skapnelam sie, dopiero teraz podnioslam nogawke yyyyyyyy te na dole tezzzzz :baffled: ze w innym miejscu nie wspomne- ostatnio na wizyte z ginem prawie z kosa tam musialam wlezc :baffled:

Ja na problem skorne polecam strasznie kremik D
Decleor Nutridivine :tak:
Niestety troche kosztuje, ale to nie jst krem na codzien, tylko wlasnie na takie przesuszenia, popekania :tak:
Mi go zakupila moja siostra we Fr za smieszna cene (w porownaniu z tymi w aptece)- jest naprawde ekstra
Ja czasem sobie zapuszcze buzke (czesto jak nie mam co robic w domu i mam pod reka jakies wieksze lusterko....ide w tan ;-)) i tylko ten krem mi szybko ja doprowadza do dobrego stanu

Ja juz po obiadku- zauwazylam, ze zamiast talerzyka uzylam michy :dry: to chyba zle zwiastuje dla wagi w lazience :baffled:

Do góry