reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a wiecie co nie mam już siły do mojej twarzy tak mi się wysusza i takie mam wypryski że masakra :szok: :wściekła/y:, znacie może jakiś dobry nawilżający krem który bezkarnie można używać w ciąży

cliniq. Drogi powiedza, ale nie do końca - kupiłam w douglas taki zestaw za 29 zł mydełko, tonik i krem. Wszystko po 30 ml. I krem mi na 2 msc starczył. To taki lation idealnie nawilżający jest. Polecam tez pharmaceris i floslek. Z tej ostatniej firmy miałam krem nawilżający - super jest. A najlepiej idz do wanny nałóż na twarz oliwe z oliwek zmieszana z miodem i poleż 15 minut. Wanna dlatego ze ta mieszanina na twarzy nie chce sie sama trzymać i spływa na dekolt.

buziak, włosów to Ci zazdroszczę!!! Ja się nasłuchałam o legendarnych pięknych, gęstych i niewypadających kudłach, a że mam słabe i cienkie i mało, to miałam nadzieję, że chociaż na parę miesięcy będzie lepiej. Niestety, przed ciążą się sypały, a teraz wypadają niczym igły ze świątecznej choinki pod koniec stycznia :((((
Boję się, że do porodu zostanę łysa lub prawie łysa. Mówiłam o tym dwóm ginekologom - przyjacielowi męża na początku ciąży - śmiał się i współczuł (dzięki, za pomoc, L.!), a potem mojemu prowadzącemu. Spojrzał na wyniki badań krwi, duma duma i w końcu mówi: przykro mi, musi się pani z tym pogodzić. Na nieszczęście mojemu mężowi zamarzyła się złotowłosa królewna, więc mam włosy lekko za ramiona, tylko teraz z królewny zmieniam się w baba jagę, więc do d..y taki interes :/

Może dodam, że szampony i odżywki przeciw wypadaniu nie pomagają, co ze mnie za królewna!!! :p

Z innej bajki :)
A na serio. Bierzesz żółtko + oliwa z oliwek, nafta kosmetyczna (dla brunetek dodatkowo olejek rycynowy) wszystko mieszasz (a ilości: po łyżce) nakładasz na włsy i wcierasz w skóre głowy. I tak łazisz z czepkiem foliowym i w turbanie z ręcznika (lepiej jakiś którego ci nie szkoda) przez godzinę. Potem myjesz normalnie. I tak raz w tygodniu. Po miesięcu powinno pomóc.

reklama
Jesteśmy

Dzidzia jest zdrowa, pan doktor wszystko kilkakrotnie dokładnie nam pokazał i stwierdził że malutka rozwija się idealnie, pępowina faktycznie jest dwunaczyniowa ale tętnica jest na tyle duża że nie stwarza żadnego ryzyka, ilość płynów owodniowych w normie i ruchy też w normie a my pierwszy raz widzieliśmy ją taką spokojną przy badaniu, i nie wiem czy to wypita przed wyjściem z domu melisa czy to że od środy małej tłukłam że ma być dziś grzeczna ale myślę że to drugie, ciocia Sicil dała nam dobrą radę ;-)

Bardzo wam wszystkim dziękuje za dobre słowa i wsparcie, nawet nie wiecie jak bardzo tego potrzebowałam, mąż też oczywiście mnie wspierał ale widząc strach w jego oczach raczej pozytywnie to na mnie nie wpływało, jesteście wspaniałe i naprawdę bez Was byłoby nam o wiele ciężej

Później dodam więcej szczegółów na odpowiednim wątku
bardzo sie ciesze ze jest ok widzisz nie ma co sie martwić na zapas :-)

Ja dziś zapracowana nawet nie miałam kiedy wejść poczytać ale widzę że żadnych sensacji nie było :) także uciekam do pracy

Buziak ja nie mialam dzisiaj usg bo moj gin nie ma sprzetu takiego w gabinecie, pisalam jeszcze o tym polowkowym co bylam 2 tygodnie temu ale do mojego gina jeszcze te wyniki nie dotarly dlatego nie moze mi nic powiedziec i nie wie o co z tym sercem chodzi

Macku ja mam 162 cm wzrostu i taka idealna waga dla mnie to ponoc 55 kg, ja w ciazy startowalam z 64.5, teraz mam 69.5( eee to 5 a nie 4.5 liczyc nie potrafie...) no i dlatego powinnam uwazac bo niby nadwagi jako takiej nie mialam przed ciaza bo zwykle 58-62 wazylam ale patrzac na moja tendencje do tycia i to ile w poprzedniej przytylam to traktuje mnie tak jak z nadwaga:/wiec powiedzial ze nie 16 tylko 10-12 by bylo lepiej. watpie zeby to sie udalo:/

Niezapominajka w takim razie ja czekam z niecierpliwoscia:) pisz:)

No nareszcie nadrobiłam zaległości z dwóch dni

Wróciłam:-)
Na usg wszystko super, Kubuś jest dalej Kubusiem i juz w dziewczynke nie ma szans sie zmienic:)wazy 430g.
Pozdrawiam
Gratuluje udanej wizyty ;-)

Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą :). Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?
Witamy i zapraszamy :-)

:tak::tak::tak:BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ!!!!!!!!!!!
Gratuluje córeczki :-)

No to jest już na świecie mój pierwszy siostrzeniec!!!! :-D:-D:-D:-D mały Filipek :-)
Gratuluje siostrzeńca ciociu :-)

A tak bardziej w temacie BB - na wizycie wszystko w porządku.
Podczas USG dowiedziałam się, że na 100% będzie chłopak, więc jesteśmy przeszczęśliwi :-)
Gratuluje udanej wizyty i gratuluje chłopaka ;-)

Hania czuje się dobrze, ale coś kupy nie może zrobić :-(
Trzymamy kciuki w dalszym ciągu za kupkę ;-)

Ja to po śniadanku jestem. W ciązy jestem fanką kanapeczek...obiadu mogę nie jeść, ale kanapki z serem, jajkiem, ogórkiem i pomidorem muszę zjeść :-D
Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam kawałek jabłecznika i tyle a wczoraj to nawet kolacji nie jadłam jakoś ostatnio nie chce mi się jeść:baffled:

przed chwila od gina wrocilam. w sumie wszystko ok
Gtatuluje udanej wizytki :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na dobre wieści a ta z innej beczki zapraszam do mnie na obiad będzie pizza jeśli ktoś chce lub lubi to przyjedzcie do krakowa :-D

Mam wrażenie, że mnie unikacie. :dry: Rano siedziałam - nie było prawie nikogo. Zebrałam się na zakupy - gwar. Wracam - znowu cisza...

tez często mam to wrazenie;-)

Buziak powim Ci szczerze, że już dawno o tym myślałam;) Kocham czytać no i kocham pisać;) Generalnie zawsze chciałam być dziennikarką;) Postanowiłam napisać o życiu typowej kobiety- wiem, że jest tego dużo. Ale ja mam bardzo bogaty życiorys, nie koniecznie godny naśladowania. I postanowiłam wzorując się swoim życiem napisać książkę o życiu kobiety właśnie. Udowodnić, że z każdego bagna można wyjść;) i być szczęśliwą. Bo kobiety marzą o wielu rzeczach- ja marzyłam o normalnym życiu;)Mam nadzieję, że plus minus zrozumiałaś;)

zrozumiałam:nerd:

Buziak hihihi no masz racje, ja wlasnie mialam sie pochwalic, ze wloski mam ladniejsze, rosna, paznokcie rosna, ale nie skapnelam sie, dopiero teraz podnioslam nogawke yyyyyyyy te na dole tezzzzz :baffled: ze w innym miejscu nie wspomne- ostatnio na wizyte z ginem prawie z kosa tam musialam wlezc :baffled:

wiem o czym mówisz:rofl2:
i ciesze sie ze mąz mnie nie łapie z zaskoczenia:-D:-D

Buziak ja nie mialam dzisiaj usg bo moj gin nie ma sprzetu takiego w gabinecie, pisalam jeszcze o tym polowkowym co bylam 2 tygodnie temu ale do mojego gina jeszcze te wyniki nie dotarly dlatego nie moze mi nic powiedziec i nie wie o co z tym sercem chodzi

albo mam skleroze albo nie wiem co sie ze mna dzieje... z jakim sercem??? :szok:

a wiecie co nie mam już siły do mojej twarzy tak mi się wysusza i takie mam wypryski że masakra :szok: :wściekła/y:, znacie może jakiś dobry nawilżający krem który bezkarnie można używać w ciąży

To może, zaproponuję sposób który mi pomógł. Od jakiś 2-3 lat mam problemy z suchą skóra na twarzy. Pije duzo wody, dbam o nią, nie opalam za bardzo, a mimo to czasem po umyciu – pustynia na twarzy. W ciąży zaczęło się to nasilać. Zaczęłam stosować pewną kuracje i od miesiąca skóra jest idealna. Polecam 2 razy w tyg stosować maseczkę nawilżającą( nie ma większego znaczenia jakiej firmy). Poza tym codziennie uzywam mleczka do twarzy skóry firmy Nivea. Następnie zwilżam skóre bardzo delikatnie wodą i stosuję żel do mycia twarzy Nicea Visage i na koniec krem nawilżający tej samej firmy. Do tego piję ok. 1,5 litra wody dziennie. Efekt jest genialny! Jeśli to nie pomoże to polecam od czasu do czasu nałożyć sobie na twarz trochę zwykłej oliwki. Przede wszystkim unikac tłustych kremów i kosmetyków z zawartością alkoholu.
W zimie używaj także podkładu do twarzy. Chroni przed zimnem a ono jest bardzo niekorzystne dla suchej skóry. Mam nadzieję, że to bie ta metoda tez pomoże :-)

Buziak chodzi o to ze na polowkowym ten lekarz co robil usg powiedzial ze nie mogl zbadac anatomii seca plodu bo jest zle ulozone do tego, a moj gin powiedzial ze jeszcze nie slyszal o czyms takim, ze w tak wysokiej ciazy jak polowa ulozenie plody nie ma wplywu na zbadanie sercai nie wie o co mu chodzi. a ze jeszcze do mojego gina wyniki z tego usg nie doszly to on nie wie co zrobic, tamten zalecal dodatkowe usg , a ze mj nie ma wynikow to mnie nie skierowal na nastepne i wizyte mam dopiero za miesiac i mi powie czy ide czy nie:/ wiec na 3d i tak pojde bo zaczelam sie bac o co kaman z tym sercem. nikt nie mowil ze zle tylko jakies takie niedomowienia ktorych nie lubie.

Macku, Buziak nie schizowac mi sie tu :D chociaz ja mam tez czasami takie wrazenie:p:p:p

blond - no bo straszysz a to poprostu nasza polska biurokracja - sprawnosc i szybkosc w jednym!!:crazy: A jaka droga te wyniki do niego ida??? I ile zamierzaja isc??? Czemu nie dostałas ich do reki? albo chociaz kserówki???

Alez mi syn daje z kopyta:happy::happy: On ma takie ataki, siedzi sobie cicho siedzi jakby go tam nie było, a jak zacznie to głupawa ostra:-D

reklama

ja używam AA, teraz z matująco-nawilżającego przeszłam na nawilżająco-odżywczy, bo właśnie skóra mi się z tłustej zrobiła sucha

blond kurcze nie stresuj się, bo pewni wszystko jest OK, ale swoją drogą, to chyba długo te wyniki idą?

Dziewczyny z braku zajęcia postanowiłam napisać książkę;DD:-) ha może będzie jakiś number one:rofl2:

jakbyś potrzebowała opinii to z chęcią przeczytam:happy2: i trzymam kciuki za wenę

Buziak hihihi no masz racje, ja wlasnie mialam sie pochwalic, ze wloski mam ladniejsze, rosna, paznokcie rosna, ale nie skapnelam sie, dopiero teraz podnioslam nogawke yyyyyyyy te na dole tezzzzz :baffled: ze w innym miejscu nie wspomne- ostatnio na wizyte z ginem prawie z kosa tam musialam wlezc :baffled:
ech jak dobrze, że nie tylko ja obrastam jak małpka :rofl2: bo juz myślałam, że tylko ja się zmagam z tym problemem, zresztą przed ciążą byłam dość obficie owłosiona, ale włoski były jaśniutkie, a teraz ciemnieją, nawet na brzuchu mam tarwnik:-D

Do góry