reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wiecie co te wyniki ida juz 2 tyg...kilka kilometrow. i ten lekarz sam je rozwozi po gabinetach bo ma podpisane umowy z kilkoma lekarzami dla ktorych robi usg. mi wtedy powiedzial ze jeszcze tego samego dnia zawiezie i ze mam szczescie. noa kopie dostalam , tyle ze jej nie wzielam bo mialy byc u niego, ze zdjeciami( ja mam bez).wogole dziwnie tu jakos bo jak robie badania krwi itp to tez wniki moge sobie w necie tylko sprawdzic a wyniki od razu przesylaja do gina. jeden plus ze latac po nie nie musze. tyle ze jak widac nie zawsze sa na czas:/

reklama
Macku ja mam 162 cm wzrostu i taka idealna waga dla mnie to ponoc 55 kg, ja w ciazy startowalam z 64.5, teraz mam 69.5( eee to 5 a nie 4.5 liczyc nie potrafie...) no i dlatego powinnam uwazac bo niby nadwagi jako takiej nie mialam przed ciaza bo zwykle 58-62 wazylam ale patrzac na moja tendencje do tycia i to ile w poprzedniej przytylam to traktuje mnie tak jak z nadwaga:/wiec powiedzial ze nie 16 tylko 10-12 by bylo lepiej. watpie zeby to sie udalo:/
Ale nie widać tego po Tobie (na zdjęciu). :no:
Ja mam podobne "parametry" - 160 cm, startowłam z wagą 59 a teraz mam już 64... Ciekawe do ilu dociągnę :baffled:

Ale nie widać tego po Tobie (na zdjęciu). :no:
Ja mam podobne "parametry" - 160 cm, startowłam z wagą 59 a teraz mam już 64... Ciekawe do ilu dociągnę :baffled:

Ja tam z wyższą startowałam, przytyłam sporo a lekarz zamiast mnie opieprzyć, to pocieszał, ze każda kobieta jest inna i każda inaczej tyje, bez względu jak i co je...no i, że po ciązy szybko zrzucę :-D Biorę go za słowo ;-)

Kurcze dziewczyny, tak piszecie, że tyjecie a mi waga prawie się nie rusza...na początku schudłam 4 kilo przez wymioty, to były momenty,że miałam 49 kilo, teraz wróciłam do wagi sprzed ciąży, czyli mam prawie 54 kilo, ale jakoś nie przybywa już...hmmm...mam nadzieję, że malutka dostaje wszystko co potrzebuje...

moj gin nic nie mowil dopoki nie uslyszal ile w poprzedniej przytylam a wlasciwie sie wody napompowalam. ja sie czulam jak balonik i spadlo od razu wszystko no ale ten twierdzi ze moglam miec nierozpoznane zatrucie ciazowe:/mozna tak nierozpoznac po prostu jak badania sa robione regularnie? no albo chcial mnie wystraszyc ze mam tyle nie zrec :D

Dziewczyny, ratunku!!!

Byłam dziś u dentystki, plombowała mi 8. Teraz tak mnie boli, że się skręcam i dostałam gorączki i bólu brzucha. Dzwoniłam więc ponownie do doktor, a ona powiedziała, że ząb jest do wyrwania, a to taka 8, że trzeba ją dłutować i szwy zakładać, a mam unikać stresu, bo mam wtedy skurcze i ląduję w szpitalu. Strasznie boli, strasznie się boję.

W ciąży nie można dostać takiego znieczulenia, które złagodzi ból wyrywanego zęba prawda? A potem powinno się brać antybiotyki, a czy ja będę mogła?

aylin, wielkie dzięki za przepis, chętnie sprawdzę tę papkę, bo już naprawdę nie mam siły :(
a Ty buziak masz rację, że najlepiej by było od wewnątrz, zwykle pomagała mi SkrzypoVita - łykałam dwa opakowania i moje włosy nabierały życia, ale nasz kumpel gin stwierdził, że jak biorę witaminy ciążowe, to nie mogę witamin na włosy, bo to już będzie niezdrowe.

Muńka, jak wróciłaś do wagi sprzed ciąży, to znaczy, że przytyłaś te parę, co straciłaś nad kiblem, więc to b. dobrze, wszystko w normie, nie martw się!

witam sie
jak to jest z lozyskiem co znaczy jak jest na przedniej scianie, polozenie plodu poprzeczne....kolezanka mnie pyta a ja .....amnezja nie wiem jak mam odpowiedziec

reklama
blond - zatrucie ciązowe ma 3obiawy - obrzeki (mi gin spr nogi za kazdym razem jak siedze na fotelu), białko w moczu i nadcisnienie.. Sprawdzaj te rzeczy, nie zaszkodzi napewno ale moze byc tak ze wystepuje tylko 1 z obiawów..
Ja miałam wszystkie 3 i nie dałabym rady nie zauwazyc nie ma opcji!!!!
Puchnie sie duzo i np nie wieczorem co czesto ciezarnym sie zdarza nie? tylko z rana:baffled: puchna wszystkie partie ciała - od twarzy np powiek po dłonie, brzuch, nogi - mi to puchło i puchlo i nie schodziło juz nawet jak spałam czy odpoczywałam.. Raczej nie da sie przeoczyc zatrucia, nawet jesli ktos ma słabsze niz ja miałam to raczej dziwne rzeczy sie dzieja i jak tylko ktos reaguje szybko na zmiany to nie przeoczy!!

Magnii - to smaruj tonikami i szamponami tylko zmien firme jak nic nie daje - nie zaszkodzi! Ponadto moja fryzjerka mówi, ze na wypadające włosy powinno sie poprawiac krazenie skóry na głowie - poprzez masaz ;)

Ostatnia edycja:
Do góry