reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Niestety rwa kulszowa to częsta dolegliwość u ciężarnych i ciężko ją czasem wytępić. Mogą pomóc lekkie ćwiczenia rozciągające, ćwiczenia kołysania bioder np.na piłce, basen (jak dla mnie najlepsza forma ćwiczeń, relaksu i wzmocnienia mięśni i bardzo zalecana forma ruchu podczas ciąży). Ulgę może też przynieść położenie się w nogami wyżej (na wałku, piłce)z ugiętymi kolanami - to odciąży odcinek lędźwiowy kręgosłupa.

mlodak - jak ja trafiłam do lekarza z pokrzywką, to pierwsze jego pytanie było: piła pani Colę?? powiedział, żebym nie piła.

reklama
a wiecie co nie mam już siły do mojej twarzy tak mi się wysusza i takie mam wypryski że masakra :szok: :wściekła/y:, znacie może jakiś dobry nawilżający krem który bezkarnie można używać w ciąży

a wiecie co nie mam już siły do mojej twarzy tak mi się wysusza i takie mam wypryski że masakra :szok: :wściekła/y:, znacie może jakiś dobry nawilżający krem który bezkarnie można używać w ciąży

No właśnie mam identyczny problem z przesuszeniem. Od samego początku ciąży. Najgorzej jest na policzkach. Stosuję krem na zimę FlosLeku codziennie rano i wieczorem, a także czasami w ciągu dnia dokładam go na poliki właśnie gdy czuję ciągnięcie skóry. I jeszcze przesuszone też mam dłonie, ale tylko do kostek, palce są normalne. Nawet skórki wokół paznokci nie pękają, ale to chyba od oliwki przeciw rozstępom, więc chyba zacznę nią też smarować wierzch dloni. Niestety na gębę tego nie nałoże bo się będę świecić jak psu j.....ca.

a mi zaś całe ciało się poprawiło tak że nawet nie muszę balsamu używać, a twarz to masakra :crazy:

No to zazdroszczę jakości reszty ciała, bo ja to już o balsamach musiałam zapomnieć ponad 2 miesiące temu. Oliwka Bambino is number one! Natomiast przeciw rozstępom olejek ROC. Po czymś innym wszystko swędzi i mam wrażenie, że skóra jakaś taka rzadka jest.

ja na rozstępy kupiłam sobie pharmaceris foliacti i jestem bardzo zadowolona !!!!! od niedawna smaruję się już 2 razy dziennie, a po oliwce bambino wyskakiwało mi uczulenie jak nigdy i musiałam ją odstawić :-(

reklama
Do góry