reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mówią ze dziewczynki zabierają urodę, ale ja wyglądam koszmarnie:baffled: zwłaszcza na brodzie robią mi się syfy :wściekła/y: Nie mogę na siebie patrzeć :szok: Ja normalnie prawie nie używam pudru, a teram musiałabym non-stop żeby jako tako wyglądać....ale czy to ma sens:confused:

reklama
Dorotko ja też niestety zostałam zupełnie bez koleżanek, te które miałam do tej pory jakoś tak w ciąży poszły na bok, i to chyba była ich decyzja. Poprostu wszystkie jeszcze panienki, więc tematy małżeństwa a tym bardziej ciąży i macierzyństwa są dla nich jak z kosmosu...one jeszcze imprezują. Niestety samotność doskwiera mi bardzo.

Alijenka mi też bardzo się twarz wysuszyła. Dosłownie wszędzie. Nawet się nie maluję, bo wyglądam jak w masce, taka skorupa się robi. Doszło do tego, że oliwką twarz smaruje, Zresztą tak jak całe ciało. A i to średnio pomaga, no ale chociaż chwilowo. Wogóle na buzi powyskakiwały mi takie dziwne czerwone plamy. Wyglądam masakrycznie.

mówią ze dziewczynki zabierają urodę, ale ja wyglądam koszmarnie:baffled: zwłaszcza na brodzie robią mi się syfy :wściekła/y: Nie mogę na siebie patrzeć :szok: Ja normalnie prawie nie używam pudru, a teram musiałabym non-stop żeby jako tako wyglądać....ale czy to ma sens:confused:

Fakt, nie ma sensu. Puder dodatkowo zaytka pory i kolejne syfki się pojawią. A zresztą przy ubraniach zimowych, opatulaniu się szalikiem to też syzyfowa praca jest.

Alijenka mi też bardzo się twarz wysuszyła. Dosłownie wszędzie. Nawet się nie maluję, bo wyglądam jak w masce, taka skorupa się robi. Doszło do tego, że oliwką twarz smaruje, Zresztą tak jak całe ciało. A i to średnio pomaga, no ale chociaż chwilowo. Wogóle na buzi powyskakiwały mi takie dziwne czerwone plamy. Wyglądam masakrycznie.

Ach te hormony....

edit: sorki rozpędziłam się. Już idę na karnego jeżyka.:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja ciało i twarz mam raczej bez zmian, ale za to włosy......... hehe nie musze żadnych odżywek stosowac, same sie rozczesuja i są błyszczące:tak::tak:

A twarz to zalezy, bo jezeli cała jest sucha to mozna czyms tłustym ale raczej sceptycznie podchodze do tak tłustych maziai...:dry:
Bardziej ufam nawilżającym, bo ona łatwiej wchłaniaja i nawilzaja skóre a te tłuste to bardziej swieca na wierzchu;-)
Skłaniałabym sie bardziej ku jakims dermokosmetykom:tak:

Fakt, nie ma sensu. Puder dodatkowo zaytka pory i kolejne syfki się pojawią. A zresztą przy ubraniach zimowych, opatulaniu się szalikiem to też syzyfowa praca jest.
jak masz dobrze dobrany puder, czy fluid czy podkład to nic nie zatka, a i czasami nawet bardziej pomaga niż szkodzi, zimą nie wolna otulać twarzy szalikiem a zwłaszcza ust bo doprowadza to do choroby ze względu na to że wdychasz bardzo wilgotne powietrze przez szalik na którym od oddychania robi się woda

buziak mówię Ci że od tłustego jeszcze bardziej się to zrobiło raczej coś mocno nawilżającego by się przydało ale te kremy co stosowałam mają takie składniki że nie mogę ich teraz używać :-(

mi sie twarz troszke ostatnio poprawila . moze dlatego ze kupilam inny zel do mycia twarzy w aptece.

przed chwila od gina wrocilam. w sumie wszystko ok, dostalam skierowanie na tokso zowu, morfologie, mocz i krzywa cukrowa:/ tyle ze tym razem 75 gr i 2 godziny!!! masakra. poprzednio ledwo ta godzine wytrzymalam. no ciekawe co to bedzie. za 2-3 tyg mam zrobic. posluchalam pierwszy raz seduszka malenstwa. ale polozna przerazenie w oczach miala bo dlugo nie mogla tetna znalezc, na szczescie ja wtedy calyczas dzidzie czulam wiec wiedzialam ze jest ok.
na nast cytologie bedzie mi znowu robic no i przytylam 2 kg w ciagu ost miesiaca czyli mam 4.5 na plusie. powiedzial ze tak 10-12 mam przytyc nie wiecej bo i tak spporo waze jak na moj wzrost.
sorki ze nie ten watek:/ ale juz tu zaczelam
no i nie wiadomo co z tym moim usg i serduszkiem bo wyniki jeszcze nie dotarly do mojego gina i nie rozumie jak mozna bylo nie moc zbadac serca, stwierdzil ze do serca plod moze byc ulozony obojetnie jak wiec musi sie skonsultowac z tamtym bo nie wie o co chodzi.

mi sie twarz troszke ostatnio poprawila . moze dlatego ze kupilam inny zel do mycia twarzy w aptece.

przed chwila od gina wrocilam. w sumie wszystko ok, dostalam skierowanie na tokso zowu, morfologie, mocz i krzywa cukrowa:/ tyle ze tym razem 75 gr i 2 godziny!!! masakra. poprzednio ledwo ta godzine wytrzymalam. no ciekawe co to bedzie. za 2-3 tyg mam zrobic. posluchalam pierwszy raz seduszka malenstwa. ale polozna przerazenie w oczach miala bo dlugo nie mogla tetna znalezc, na szczescie ja wtedy calyczas dzidzie czulam wiec wiedzialam ze jest ok.
na nast cytologie bedzie mi znowu robic no i przytylam 2 kg w ciagu ost miesiaca czyli mam 4.5 na plusie. powiedzial ze tak 10-12 mam przytyc nie wiecej bo i tak spporo waze jak na moj wzrost.
sorki ze nie ten watek:/ ale juz tu zaczelam
no i nie wiadomo co z tym moim usg i serduszkiem bo wyniki jeszcze nie dotarly do mojego gina i nie rozumie jak mozna bylo nie moc zbadac serca, stwierdzil ze do serca plod moze byc ulozony obojetnie jak wiec musi sie skonsultowac z tamtym bo nie wie o co chodzi.
nioo to gratulacje :-D
ja teraz właśnie robiłam krzywą 2 godzinna masakra !!!!! myślałam że dupa mi odpadnie od tego siedzenia tam !!!!!
moje szaliki nie taką tapete znoszą:-D:-D

dokładnie !!!!!!! hahahaha
zresztą ja już tyle lat używam tapet na twarzy że masakra i tfu tfu jak narazie nie odbiło się to na mojej skórze !!!

buziak mówię Ci że od tłustego jeszcze bardziej się to zrobiło raczej coś mocno nawilżającego by się przydało ale te kremy co stosowałam mają takie składniki że nie mogę ich teraz używać :-(

Wlasnie o tym pisałam;-):tak:
Idziesz do apteki i prosisz o próbkę, nie ma sensu kupowac zwł drozszych kosmetykow gdy ma sie okazac, ze nie mozesz ich stosowac.. nie w kazdej aptece chca dawac próbki nawet jak maja to łaske robia ale znajdziesz cos;-)

reklama
Do góry